I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Utgångsdatum [expiration_date]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Använd attributet utgångsdatum [expiration_date] när du vill att en produkt ska sluta visas på ett visst datum. Du kan till exempel använda attributet för produkter som finns i begränsat lager eller säsongsprodukter.

Innehåll

Användningsområde

Optional Valfritt för varje produkt

Alla produkter upphör att gälla i ditt Merchant Center-konto 30 dagar efter den senaste uppdateringen. Produkter som läggs till direkt i Merchant Center löper inte ut. Läs mer om hur du snabbt lägger till eller uppdaterar dina produkter direkt i Merchant Center. Du kan uppdatera produkter genom att skicka in flödet på nytt eller schemalägga regelbundna flödesuppladdningar. Google kontrollerar dessutom regelbundet din webbplats och uppdaterar dina produkter automatiskt om produktdata kan valideras, till exempel genom att genomsöka schema.org-strukturerad data på produktens målsidor.

Om du vill ange ett specifikt utgångsdatum kan du använda attributet utgångsdatum [expiration_date] för att skicka in det datumet. Produkten löper ut på det angivna datumet eller 30 dagar efter den senaste uppdateringen, vilket som än infaller först.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ

Datum, tid och tidszon, enligt ISO 8601

(ÅÅÅÅ-MM-DDThh:mm[±hhmm] eller ÅÅÅÅ-MM-DDThh:mmZ)

Begränsningar 25 tecken
Upprepat fält nej

Filformat Exempelvärde
Textflöden 2016-02-24T00:30-0800
XML-flöden <g:expiration_date>2016-02-24T00:30-0800</g:expiration_date>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

• Ange ett datum upp till ett år framåt i tiden.
  • Obs! Syftet med attributet är att produkten ska sluta visas exakt när du skickar in det, men det kan ta flera timmar innan det inträffar.

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Ange tid och tidszon utöver datumet. Om du inte gör det är standardtiden midnatt, 00.00, i tidszonen UTC.
  • Ange när produkten ska sluta visas. Om du säljer en produkt under en kort tid kan du använda det här attributet för att sluta visa produkten en viss dag.

Exempel:

Produkten går att förbeställa med ett specifikt lanseringsdatum

An example ad showing how you can select different sizes for a product

Produktdata för bruna lederhosen
Attribut Värde
titel [title] Lederhosen – bruna – L
Utgångsdatum [expiration_date] 2016-12-25T00:01-0800