expiration_date [vervaldatum]: definitie

Gebruik het kenmerk expiration_date [vervaldatum] om te zorgen dat voor een product geen advertenties meer worden weergegeven vanaf een specifieke datum. Dit kunt u bijvoorbeeld doen bij een beperkte voorraad of seizoensgebonden producten.

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

Als u een eerdere vervaldatum dan de standaard 30 dagen wilt instellen, gebruikt u het kenmerk expiration_date [vervaldatum] om de datum op te geven. Uw productgegevens vervallen na 30 dagen omdat ze dan niet meer up-to-date zijn. Advertenties voor dat product worden niet meer weergegeven.

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Type

Alleen datum, voldoet aan ISO 8601

(JJJJ-MM-DD)

Limieten 10 tekens
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds

2016-02-24

XML-feeds <g:expiration_date>2016-02-24</g:expiration_date>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van hoogwaardige informatie te voorzien en optimale resultaten met uw advertenties te behalen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Er zijn geen minimum vereisten voor dit kenmerk. Zorg wel dat u de indelingsrichtlijnen volgt, zodat de informatie die u indient, kan worden gebruikt.

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Geef aan wanneer advertenties voor een product niet meer moeten worden weergegeven. Als u een product kortstondig verkoopt, gebruikt u dit kenmerk om advertenties vanaf een specifieke dag niet meer weer te geven.

Voorbeelden

Het product kan vooraf worden besteld met een specifieke releasedatum

An example ad showing how you can select different sizes for a product

Product Lederhosen
title [titel] Lederhosen - bruin - L
expiration_date [vervaldatum] 2016-12-25