expiration_date [vervaldatum]: definitie

Gebruik het kenmerk expiration_date [vervaldatum] om product niet meer weer te geven vanaf een specifieke datum. Dit kunt u bijvoorbeeld doen bij een beperkte voorraad of seizoensgebonden producten.

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

Als u een eerdere vervaldatum dan de standaard dertig dagen wilt instellen, gebruikt u het kenmerk expiration_date [vervaldatum] om de datum op te geven. Uw productgegevens verlopen na dertig dagen omdat ze niet meer up-to-date zijn. Uw product wordt dan niet meer weergegeven.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat we de gegevens die u indient kunnen begrijpen.

Type

Alleen datum, voldoet aan ISO 8601

(JJJJ-MM-DD, JJJJ-MM-DDTuu:mm:ss of JJJJ-MM-DDTuu:mm:ssZ)

Limieten 10 tekens
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds

2016-02-24

XML-feeds <g:expiration_date>2016-02-24</g:expiration_date>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Zorg ervoor dat u dit kenmerk alleen gebruikt als u zeker weet dat er aan uw product geen unieke product-ID's zijn toegekend.
  • Producten worden afgekeurd als het kenmerk identifier_exists [id_bestaat] onjuist is ingesteld op no [nee] of false [onwaar] terwijl er aantoonbaar een unieke product-ID beschikbaar is.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Geef op vanaf wanneer uw product niet meer moet worden weergegeven. Als u een product maar korte tijd verkoopt, gebruikt u dit kenmerk om uw product vanaf een bepaalde dag niet meer weer te geven.

Voorbeelden

Het product kan vooraf worden besteld met een specifieke releasedatum

An example ad showing how you can select different sizes for a product

Product Lederhosen
title [titel] Lederhosen - bruin - L
expiration_date [vervaldatum] 2016-12-25