In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Vervaldatum [expiration_date]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk vervaldatum [expiration_date] om een product niet meer op een bepaalde datum te tonen. U kunt dit kenmerk bijvoorbeeld gebruiken voor beperkte voorraad of seizoensgebonden producten.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor elk product

Alle producten verlopen 30 dagen na de laatste vernieuwing van uw Merchant Center-account. Producten die rechtstreeks in Merchant Center zijn toegevoegd, verlopen niet. Meer informatie over hoe u snel uw producten rechtstreeks in Merchant Center toevoegt of updatet. U vernieuwt producten door uw feed opnieuw in te dienen of regelmatige feeduploads te plannen. Google controleert uw website ook regelmatig en vernieuwt uw producten automatisch als we de productgegevens kunnen valideren, bijvoorbeeld door gestructureerde gegevens van schema.org op uw productlandingspagina's te crawlen.

Als u een specifieke vervaldatum wilt instellen, gebruikt u het kenmerk vervaldatum [expiration_date] om de datum op te geven. Uw product verloopt op de opgegeven datum of 30 dagen nadat het voor het laatst is vernieuwd, waarbij de gebeurtenis die het eerst optreedt bepalend is.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type

Datum, tijd en tijdzone, volgens ISO 8601-norm

(JJJJ-MM-DDTuu:mm[±uumm] of JJJJ-MM-DDTuu:mmZ)

Limieten 25 tekens
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds 2016-02-24T00:30-0800
XML-feeds <g:expiration_date>2016-02-24T00:30-0800</g:expiration_date>

Ga naar de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten om uw product te tonen. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dat laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• Geef een datum op tot maximaal 1 jaar in de toekomst.
  • Opmerking: Het doel van dit kenmerk is de weergave van uw product precies op het opgegeven tijdstip te stoppen, maar het effect hiervan is soms pas na enkele uren te zien.

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Geef naast de datum een tijd en tijdzone op. Als u dat niet doet, wordt de standaardtijd ingesteld op 00:00 uur (middernacht) in de tijdzone UTC.
  • Geef op vanaf wanneer uw product niet meer moet worden getoond. Als u een product maar korte tijd verkoopt, gebruikt u dit kenmerk om uw product vanaf een bepaalde dag niet meer te tonen.

Voorbeeld

Het product kan worden gereserveerd met een specifieke releasedatum

An example ad showing how you can select different sizes for a product

Productgegevens voor bruine lederhosen
Kenmerk Waarde
Titel [title] Lederhosen - bruin - L
Vervaldatum [expiration_date] 2016-12-25T00:01-0800