Vervaldatum [expiration_date]

Gebruik het kenmerk vervaldatum [expiration_date] zodat een product niet langer op een bepaalde datum wordt weergegeven. Dit kunt u bijvoorbeeld doen bij een beperkte voorraad of seizoensgebonden producten.

Wanneer te gebruiken

• Optioneel voor elk product

Als u een eerdere vervaldatum dan de standaard 30 dagen wilt instellen, gebruikt u het kenmerk vervaldatum [expiration_date] om de datum op te geven. Uw productgegevens verlopen na 30 dagen omdat ze niet meer up-to-date zijn. Uw product wordt dan niet meer weergegeven.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient.

Type

Datum, tijd en tijdzone, volgens ISO 8601-norm

(JJJJ-MM-DDTuu:mm[±uumm] of JJJJ-MM-DDTuu:mmZ)

Limieten 25 tekens
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds

2016-02-24T00:30-0800

XML-feeds <g:expiration_date>2016-02-24T00:30-0800</g:expiration_date>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Zorg ervoor dat u dit kenmerk alleen gebruikt als u zeker weet dat er aan uw product geen unieke product-ID's zijn toegekend.
  • Producten worden afgekeurd als het kenmerk identifier_exists [id_bestaat] onjuist is ingesteld op no [nee] of false [onwaar] terwijl er aantoonbaar een unieke product-ID beschikbaar is.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Geef naast de datum een tijd en tijdzone op. Als u dat niet doet, wordt de standaardtijd ingesteld op 00:00 uur (middernacht) in de tijdzone UTC.
  • Geef op vanaf wanneer uw product niet meer moet worden weergegeven. Als u een product maar korte tijd verkoopt, gebruikt u dit kenmerk om uw product vanaf een bepaalde dag niet meer weer te geven.

Voorbeelden

Het product kan vooraf worden besteld met een specifieke releasedatum

An example ad showing how you can select different sizes for a product

Productgegevens voor bruine lederhosen
Kenmerk Waarde
Titel [title] Lederhosen - bruin - L
Vervaldatum [expiration_date] 2016-12-25T00:01-0800