size_type [storlekstyp]: Definition

Använd attributet size_type [storlekstyp] för att beskriva produktens snitt. Med den här uppgiften skapar du korrekta filter så användarna kan begränsa sökresultaten.

Användningsområde

• Valfritt för varje produkt

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar in.

Värden som stöds regular [normal], petite [små storlekar dam], plus [plus], tall [lång], big [stor] eller maternity [mammakläder]

Upprepat fält

Ja (högst två värden)

Schema.org-egendom
(Vad är det här?)
Product.size, Type: SizeSpecification

Ange ett eller två värden av typen WearableSizeGroupEnumeration för egendomen sizeGroup. Värden som stöds:

Filformat Exempelposter
Text

petite [små storlekar dam], maternity [mammakläder]

XML-flöden

<g:size_type>små storlekar dam</g:size_type>

<g:size_type>mammakläder</g:size_type>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Använd bara det här attributet om du är säker på att din produkt inte har några unika produktidentifierare.
  • Om attributet identifier_exists [identifierare_finns] felaktigt är inställt på no [nej] eller false [falskt], och det förekommer bevis för att en unik produktidentifierare finns, avvisas produkten.

Bra metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Storlekarna måste motsvara tillverkarens storlekar för produkten. Om produkten redan har en storlekstyp anger du motsvarande värde som stöds.
  • Om du vill representera produkter med två storlekstyper (till exempel big [stor] och tall [lång] eller petite maternity [små storlekar dam mammakläder]) anger du två matchande värden.
  • Ange storlekstyp om det är tillämpligt. Om du inte lägger till en storlekstyp tillämpas standardtypen ”normal”. Om det inte stämmer kan användarna bli vilseledda, vilket påverkar försäljningen.
  • Skicka in attributet size_system [storlekssystem]. Du kan förklara vilket lands storlekssystem som gäller för produkten genom att ange attributet size_system [storlekssystem].
  • Ange attributet size [storlek]. Kom ihåg att ange produktens storlek med attributet size [storlek].
  • Ange attributet gender [kön]. Om du vill att produkten ska visas i rätt sökresultat kan du också ange attributet gender [kön].

Exempel

Klädprodukter

Storlekstyp är relevant för de flesta klädprodukterna. Om du vill att din produkt ska visas i de mest relevanta sökningarna bör du även inkludera attributen size [storlek], size_system [storlekssystem] och gender [kön].

Produkt Skaterklänning
försäljningsland USA
title [titel] Storprickig skaterklänning, 8P
size_system [storlekssystem] USA
size_type [storlekstyp] petite [små storlekar dam]
size_type [storlekstyp] maternity [mammakläder]
size [storlek] 8
gender [kön] female [dam]