I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

storlekstyp [size_type]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Använd attributet storlekstyp [size_type] för att beskriva produktens snitt. Med den här uppgiften skapar du korrekta filter så att kunderna kan begränsa sökresultaten.

Innehåll

Användningsområde

Optional Valfritt för varje produkt

Följande värden stöds för attributet:

• normal [regular]
  • små storlekar dam [petite]
  • plus [plus]
  • lång [tall]
  • stor [big]
  • mammakläder [maternity]

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar. Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Värden som stöds regular, petite, plus, tall, big, maternity

Upprepat fält

Ja (högst två värden)

Schema.org-egendom
(Vad är det här?)
Product.size, Type: SizeSpecification

Ange ett eller två värden av typen WearableSizeGroupEnumeration för egendomen sizeGroup.

Värden som stöds:

Filformat Exempelposter
Text

petite [små storlekar dam], maternity [mammakläder]

XML-flöden

<g:size_type>små storlekar dam</g:size_type>

<g:size_type>mammakläder</g:size_type>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

Det finns inga minimikrav för det här attributet. Tänk på att du fortfarande måste följa riktlinjerna för formatering, annars går det inte att använda informationen du skickar in.

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Storlekarna måste motsvara tillverkarens storlekar för produkten. Om produkten redan har en storlekstyp anger du motsvarande värde som stöds.
  • Om du vill representera produkter med två storlekstyper anger du två matchande värden. (Till exempel ”stor” och ”lång” eller ”små storlekar dam” och ”mammakläder”.)
  • Ange storlekstyp om det är tillämpligt. Om du inte lägger till ett värde för attributet storlekstyp [size_type] tillämpas standardvärdet normal [regular]. Om det inte stämmer kan användarna bli vilseledda, vilket påverkar försäljningen.
  • Skicka in attributet storlekssystem [size_system]. Du kan förklara vilket lands storlekssystem som gäller för produkten genom att ange attributet storlekssystem [size_system].
  • Ange attributet storlek [size]. Kom ihåg att ange storlekstyp och produktens storlek med attributet storlek [size].
  • Ange attributet kön [gender]. Om du vill att produkten ska visas i rätt sökresultat kan du också ange attributet kön [gender].

Exempel

Klädprodukter

Storlekstyp är relevant för de flesta klädprodukternna. Om du vill att din produkt ska visas i de mest relevanta sökningarna bör du även inkludera attributen storlek [size], storlekssystem [size_system] och kön [gender]. Observera att landet du väljer för storlekssystem måste stämma överens med mållandet.

Produktdata för skaterklänning, storprickig, storlek 8P, säljs i USA
Attribut Värde
titel [title] Storprickig skaterklänning, 8P
storlekssystem [size_system] US
storlekstyp [size_type] små storlekar dam [petite]
storlekstyp [size_type] mammakläder [maternity]
storlek [size] 8
kön [gender] female