energy_efficiency_class [energieklasse]: definitie

Gebruik het kenmerk energy_efficiency_class [energieklasse] om gebruikers te informeren over de energieklasse van uw product.

An example ad showing the energy efficiency class

Wanneer te gebruiken

Het kenmerk energy_efficiency_class [energieklasse] is optioneel, maar mogelijk moet u deze informatie opgeven om te voldoen aan lokale wet- en regelgeving. Als uw producten bijvoorbeeld de EU-lidstaten of Zwitserland als doellanden hebben, moet u rekening houden met de juridische vereisten op dit gebied, zoals gedefinieerd in de nationale uitvoeringswetten van de Europese richtlijn 2010/30/EU en eventuele andere van toepassing zijnde lokale wetten.

U wordt sterk aanbevolen om voor toepasselijke producten de energy_efficiency_class [energieklasse] in te voeren. U zou deze klasse bijvoorbeeld voor de volgende soorten producten kunnen vermelden:

• Koelkasten
  • Vriezers
  • Wasmachines
  • Wasdrogers
  • Wasdroogcombinaties
  • Wijnopslagapparatuur
  • Vaatwasmachines
  • Ovens
  • Boilers
  • Opslagapparaten voor warm water
  • Airconditioning
  • Elektrische lampen
  • Armaturen
  • Televisies

Opmaak

Hanteer de volgende opmaakrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Ondersteunde waarden
  • A+++
  • A++
  • A+
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

A+

XML-feeds <g:energy_efficiency_class>A+</g:energy_efficiency_class>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping .

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van hoogwaardige informatie te voorzien en optimale resultaten met uw advertenties te behalen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Er zijn geen minimumvereisten voor dit kenmerk. Zorg wel dat u de indelingsrichtlijnen volgt zodat de informatie die u indient, gebruikt kan worden.

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Voer de energieklasse in voor waterverwarmingselementen bij het ​​opgeven van een boiler, boiler op zonne-energie, warmtepomp en een pakket met een boiler en een apparaat op zonne-energie.
  • Voer de energieklasse in voor verwarmingselementen (gemiddeld seizoen) bij het ​​opgeven van een omkeerbare airconditioner.

Voorbeelden

Koelkast
Artikel Roestvrijstalen koelkast
title [titel] Roestvrijstalen koelkast - 240 liter
energy_efficiency_class [energieklasse] A+
Vaatwasmachine
Artikel Vaatwasmachine
title [titel] Ingebouwde vaatwasmachine - breedte: 60 cm - diepte: 55 cm
energy_efficiency_class [energieklasse] A++
Wijnkoeler
Artikel Wijnkoeler
title [titel] Wijnkoeler - breedte: 45 cm - diepte: 52 cm
energy_efficiency_class [energieklasse] B