In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Multipack [multipack]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk multipack [multipack] om aan te geven dat u meerdere identieke producten als 1 product verkoopt.

Met dit kenmerk kunnen wij uw product in de juiste situaties tonen door het product te onderscheiden van door de fabrikant gemaakte multipacks, bundels en andere producten.

An illustration of 3 4-pack of pens

Opmerking: Het kenmerk multipack verwijst naar meerdere identieke producten die u als verkoper samen te koop aanbiedt. In het bovenstaande voorbeeld worden 3 verpakkingen met pennen samengevoegd tot een multipack met 3 verpakkingen. Dit wordt beschouwd als een door de verkoper gedefinieerde multipack en de waarde (3) moet worden gebruikt voor het kenmerk multipack [multipack].

Elke verpakking in het voorbeeld bevat 4 afzonderlijke producten (pennen). Deze verpakking met 4 pennen wordt gedefinieerd door de fabrikant. Daarom moet voor het kenmerk multipack niet de waarde (4) worden gebruikt. Het kenmerk multipack mag alleen worden gebruikt voor door de verkoper gedefinieerde multipacks.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

RequiredVereist om uw producten te tonen in gratis vermeldingen op Google als u een multipack heeft gemaakt

RequiredVereist voor Shopping-advertenties als u een multipack heeft gemaakt en een of meer van de volgende landen target:

• Australië
  • Brazilië
  • Tsjechië
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Italië
  • Japan
  • Nederland
  • Spanje
  • Zwitserland
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Als u een multipack heeft gemaakt met meerdere gegroepeerde identieke producten, gebruikt u het kenmerk mulitpack [multipack] om aan te geven hoeveel producten u heeft gegroepeerd.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type Getal
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

6

XML-feeds <g:multipack>6</g:multipack>

Bekijk de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product te laten zien. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• Voer het aantal door de fabrikant omschreven afzonderlijke producten in dat u samen heeft gegroepeerd. Als u bijvoorbeeld 3 afzonderlijke pennen heeft gegroepeerd, voert u 3 in. Als u 3 pakketten van 20 pennen heeft gegroepeerd, voert u ook 3 in.
  • Dien dit kenmerk niet in voor een door de fabrikant gedefinieerd multipack. Als u 1 multipack verkoopt dat door de fabrikant is verpakt, gebruik dan niet het kenmerk [multipack]. Gebruik in plaats daarvan het kenmerk eenheidsprijs hoeveelheid [unit_pricing_measure] als u het aantal eenheden wilt opnemen.

Voorbeelden

Door de verkoper gedefinieerd multipack

Geef het aantal producten dat u heeft gegroepeerd op.

Productgegevens voor 4 afzonderlijke Google-T-shirts

Kenmerk Waarde
Titel [title] Vintage T-shirt van Google (4 stuks)
Beschrijving [description] Een op vintagekleding geïnspireerd T-shirt dat ideaal is voor iedereen. Multipack met 4 shirts.
Prijs [price] 39.99 EUR
Multipack [multipack] 4

Productgegevens voor 2 sets van 2 T-shirts van Google
Kenmerk Waarde
Titel [title] Vintage T-shirt van Google, 4 stuks (set van 2)
Beschrijving [description] Een op vintagekleding geïnspireerd T-shirt dat ideaal is voor iedereen. Bestaat uit 2 multipacks van 2 stuks (4 shirts in totaal).
Prijs [price] 29.50 EUR
Multipack [multipack] 2

Productgegevens voor 1 set van 2 T-shirts van Google

Kenmerk Waarde
Titel [title] 2 vintage T-shirts van Google (set van 2)
Beschrijving [description] Een op vintagekleding geïnspireerd T-shirt dat ideaal is voor iedereen. Bestaat uit 1 multipack van 2 stuks (2 shirts in totaal).
Prijs [price] 14.97 EUR
Multipack [multipack] (Dien dit kenmerk niet in)