color [färg]: Definition

Använd attributet color [färg] för att beskriva produktens färg. Med den här uppgiften skapar du korrekta filter så användarna kan begränsa sökresultaten. Om produkten har varianter med olika färger anger du uppgiften med det här attributet.

An illustration of a person shopping online and filtering clothing options by color

Användningsområde

Krävs för alla produkter som varierar beroende på färg.

Krävs för alla produkter inom Apparel & Accessories [Kläder och accessoarer] (166) i följande målländer:

• Brasilien
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Japan
  • Storbritannien
  • USA

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar.

Typ Sträng (alfanumeriska Unicode-tecken. Rekommenderas: ASCII)
Begränsningar Högst 100 tecken (högst 40 tecken per färg)
Upprepat fält Nej
Schema.org-egendom (Vad är det här?) Product.color, Type: Text

Filformat Exempelposter
Textflöden

Orange mangoexplosion

XML-flöden <g:color>Orange Mango Explosion</g:color>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter och får det bästa resultatet från dina annonser.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att visa annonser för din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Ange produktens färg.
  • Ange bara ett attribut per vara. Om du anger flera färgattribut för samma vara används bara ett. De övriga färgattributen ignoreras och du får ett varningsmeddelande.
  • Använd samma färg i produktdatan som på målsidan. Om du använder mörk valnöt på målsidan anger du samma värde i produktdatan. Ange inte brun.
  • Ange color [färg] för alla produkter som varierar beroende på färg. Använd det här attributet när produkten är en variant som kännetecknas av sin färg (t.ex. svarta mockaskor och blå mockaskor). Uppge samma värde för alla varianter med attributet item_group_id [varugrupp-id].
  • Ange upp till 3 färger. Om produkten har flera färger kan du ange en huvudfärg följt av upp till två sekundära färger som avgränsas med snedstreck (/). Till exempel: röd/grön/svart. Tänk på att inte ange flera färger med kommatecken (,). Till exempel bör en röd sko med gröna och svarta detaljer ha färgvärdet röd/grön/svart. Slå inte ihop färgerna (RödGrönSvart). Ange inte flera färger med kommatecken (röd, grön, svart). Om du anger färger med kommatecken används bara en färg.
  • Använd inte siffror som färger, till exempel 0 2 4 6 8.
  • Använd inte tecken som inte är alfanumeriska som #fff000.
  • Använd mer än en bokstav och inte värden som R. För kinesiska, japanska eller koreanska kan du använda enstaka tecken, till exempel 红.
  • Referera inte till produkten eller bilden, till exempel med se bild.
  • Använd inte ett värde som inte är en färg, till exempel sort, för män, för kvinnor, ej tillämpligt.

Tips

Här är tips som kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera produktdata för prestanda.

• För ädelmetaller anger du både ett värde för color [färg] och material [material]. Om produkten till exempel är en guldring anger du informationen med attributen material [material] och color [färg].
  • Använd vanliga färgnamn i titeln. Ange den färg som stämmer överens med målsidan för attributet color [färg]. Välj sedan en standardfärg som användare skulle kunna söka efter för attributet title [titel]. Användare är mer benägna att söka efter en röd klänning än en klänning i färgen kaneläpple.

Exempel

Unika färgnamn

Om du beskriver produkten på målsidan med hjälp av en unik färg, som Emo eller High Five anger du värdet med attributet color [färg]. Lägg sedan till ett vanligt färgnamn, som röd eller svart, som title [titel].

Produkt Löparskor
title [titel] Löparskor – orange – 6.5
size [storlek] 6.5
color [färg] mangoexplosion

An illustration of a woman wearing a black dress

Produkt Skaterklänning
title [titel] Svart skaterklänning
size [storlek] 10
color [färg] skymning

Exempel på standardfärger: blå, orange, gul, grå, röd, grön, svart och vit

Exempel på unika färger: ljus lax, mörk tangerin, ökensand och lavendelrodnad

Varianter

Om produkten kan fås i flera färgvarianter (till exempel röda solglasögon och blå solglasögon) skickar du in varje variant som en separat produkt, men använder samma värde för attributet item_group_id [varugrupp-id].

Produkt Google Malibu-solglasögon
title [titel] Google Malibu-solglasögon – röda
id [id] 12345-R
color [färg] röd
item group id [varugrupp-id] 12345

Produkt Google Malibu-solglasögon
title [titel] Google Malibu-solglasögon – blå
id [id] 12345-B
color [färg] blå
item group id [varugrupp-id] 12345

Produkt Google Malibu-solglasögon
title [titel] Google Malibu-solglasögon – gula
id [id] 12345-Y
color [färg] gul
item group id [varugrupp-id] 12345

Produkt Google Malibu-solglasögon
title [titel] Google Malibu-solglasögon – gröna
id [id] 12345-G
color [färg] grön
item group id [varugrupp-id] 12345
Produkter med flera färger

Om en enskild produkt har flera färger (ett par skor som är blå, orange och lila) kan du ange upp till tre färger. Ange en huvudfärg följt av upp till två sekundära färger som avgränsas med snedstreck (/). Till exempel:

Produkt Klassiska fotbollsskor
color [färg] blå/orange/lila

An illustration of a shoe

Produkt 50-talssoffa
color [färg] brun/olivgrön

An illustration of a couch with product staging

Produkt Storprickig skaterklänning
color [färg] svart/grå

An illustration of a woman wearing a polka dot dress

Elektronik

Du kan ange färger för produkter i en rad olika kategorier, till exempel elektronik.

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produkt Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 – 32 GB – midnattsblå – CDMA – med abonnemang
id [id] 2345-32gb-midblu
color [färg] midnattsblå
item group id [varugrupp-id] 2345

Produkt Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 – 32 GB – molnvit – CDMA – med abonnemang
id [id] 2345-32gb-white
color [färg] molnvit
item group id [varugrupp-id] 2345
Smycken
Produkt Vigselring i vitt guld
title [titel] Vigselring i vitt guld – 14 k – 3 mm
color [färg] vitt guld
material [material] guld
Produkt Keltisk ring i sterlingsilver med blå safir
title [titel] Keltisk ring i sterlingsilver med blå safir
color [färg] silver/blå
material [material] sterlingsilver