I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Farge [color]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Bruk attributtet for farge [color] for å beskrive fargen på produktet. Denne informasjonen brukes for å lage nøyaktige filtre, som gjør det mulig for kundene å snevre inn søkeresultatene. Hvis produktet ditt finnes i flere fargevarianter, bruker du dette attributtet for å oppgi dette.

An illustration of filtering clothing options by color

I denne artikkelen

Bruksområder

Required Obligatorisk for kostnadsfrie oppføringer for alle produkter i kategorien Klær og tilbehør (ID:166).

Required Obligatorisk for Shopping-annonser for alle produkter i kategorien Klær og tilbehør (ID:166) ved målretting mot disse landene:

• Brasil
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Japan
  • Storbritannia
  • USA

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Finn ut når og hvordan du sender inn produktinformasjon på engelsk

Type Streng (alfanumerisk, Unicode-tegn. Anbefalt: ASCII
Begrensninger 1–100 tegn totalt (1–40 tegn per farge)
Gjentatt felt Nei
Schema.org-egenskap (Hva er dette?)

Product.color, Type: Tekst

Filformat Eksempeloppføring
Tekstfeeder

Oransje mangomania

XML-feeder <g:color>Oransje mangomania</g:color>
Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se funksjonen Content API for Shopping.
Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å kunne vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

• Send inn fargen på produktet.
  • Send bare inn ett attributt per variant. Hvis du sender inn flere attributter for farge for den samme varen, brukes bare ett av dem. Eventuelle ekstra attributter for farge forkastes, og du får en advarsel.
  • Bruk den samme fargen i produktinformasjonen som på landingssiden. Hvis du for eksempel bruker «Ristet valnøtt» på landingssiden, bør du sende inn den samme verdien i produktinformasjonen. Ikke send inn «Brun».
  • Send inn attributtet for farge for alle produkter som har flere fargevarianter. Bruk dette attributtet for produkter med varianter der særtrekket er fargen (f.eks. svarte sko i semsket skinn og blå sko i semsket skinn). Sørg for at du også sender inn hver variant med den samme verdien for attributtet for varegruppe-ID [item_group_id] for hver produktvariant.

• Du kan inkludere opptil tre farger. Hvis du har et produkt i flere farger, kan du spesifisere én primærfarge etterfulgt av opptil to sekundærfarger. Fargene må skilles med skråstrek (/). Eksempel: rød/grønn/svart. Ikke skill farger med komma (,). Et par røde sko med grønne og svarte detaljer skal altså sendes inn med «rød/grønn/svart» som verdien for fargeattributtet. Ikke kombiner fargene, for eksempel «Rødgrønnsvart». Ikke skill fargene med komma, for eksempel «rød, grønn, svart». Hvis du sender inn farger som er atskilt med komma, blir bare én av fargene brukt.
  • Ikke bruk tall som farger, for eksempel «0 2 4 6 8».
  • Ikke bruk tegn som ikke er bokstaver eller tall, for eksempel «#fff000».
  • Bruk mer enn én bokstav – ikke verdier som «R». For kinesisk, japansk og koreansk er det tillatt å bruke ett tegn, for eksempel 红
  • Ikke henvis til produkter eller produktbilder, for eksempel «Se bildet».
  • Ikke send inn verdier som ikke er farger, for eksempel «sortiment», «herre», «dame» eller «ikke aktuelt».

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• For å angi et edelmetall sender du inn en verdi for attributtet for materiale samt en verdi for attributtet for farge [color]. Hvis du har et produkt som er laget av et edelmetall, for eksempel en gullring, bør du sende inn denne informasjonen med attributtene for materiale [material] og farge.

• Bruk standard fargenavn i tittelen. Når du sender inn en verdi for attributtet for farge, bør du sende inn den samme fargen som den som er oppgitt på landingssiden for det aktuelle produktet. Når du sender inn en verdi for attributtet for tittel [title], bør du bruke et standard fargenavn det er sannsynlig at kundene søker etter. Det er for eksempel mer sannsynlig at en kunde søker etter «rød kjole» enn «kanelrød kjole».

Eksempler

Unike fargenavn

Hvis du beskriver produktet på landingssiden din med en unik farge, for eksempel «Pop Girl» eller «High Five», sender du inn denne verdien via attributtet for farge [color]. Deretter legger du til et standard fargenavn, for eksempel «Rød» eller «Svart», i attributtet for tittel [title].

Produktinformasjon for Google-joggesko, oransje, størrelse 39
Attributt Verdi
Tittel [title] Joggesko – oransje – 6.5
Størrelse [size] 39
Farge [color] mangomania

An illustration of a woman wearing a black dress

Produktinformasjon for en svart skaterkjole
Attributt Verdi
Tittel [title] Svart skaterkjole
Størrelse [size] 40
Farge [color] nattesvart

Eksempler på vanlige farger: blå, oransje, gul, grå, rød, grønn, svart og hvit.

Eksempler på unike farger: lakserosa, mørk oransjerød, ørkensand og lavendelskjær.

Varianter

Hvis produktet ditt finnes i flere fargevarianter (for eksempel «røde solbriller» og «blå solbriller»), sender du inn hver variant som et eget produkt, men med den samme verdien for attributtet for varegruppe-ID [item_group_id].

Produktinformasjon for røde Malibu-solbriller
Attributt Verdi
Tittel [title] Google Malibu-solbriller – røde
ID [id] 12345-R
Farge [color] rød
Varegruppe-ID [item group id] 12345

Produktinformasjon for blå Malibu-solbriller
Attributt Verdi
Tittel [title] Google Malibu-solbriller – blå
ID [id] 12345-B
Farge [color] blå
Varegruppe-ID [item group id] 12345

Produktinformasjon for gule Malibu-solbriller
Attributt Verdi
Tittel [title] Google Malibu-solbriller – gule
ID [id] 12345-Y
Farge [color] gul
Varegruppe-ID [item group id] 12345

Produktinformasjon for grønne Malibu-solbriller

Attributt Verdi
Tittel [title] Google Malibu-solbriller – grønne
ID [id] 12345-G
Farge [color] grønn
Varegruppe-ID [item group id] 12345
Produkter som har flere farger

Hvis et produktet har flere farger (for eksempel sko som er både blå, oransje og lilla), kan du sende inn opptil tre farger for ett enkelt produkt. Hvis du har et produkt i flere farger, kan du spesifisere én primærfarge etterfulgt av opptil to sekundærfarger. Fargene må skilles med skråstrek (/). Eksempel:

For klassiske tennissko
Attributt Verdi
Farge [color] rød/grå/hvit

An illustration of a shoe

For sofa i Mid-Century-stil

Attributt Verdi
Farge [color] lys grønn / olivengrønn

An illustration of a couch with product staging

For en T-skjorte med flere farger
Attributt Verdi
Farge [color] blå/mørkeblå/lyseblå

An illustration of clicking different pattern options.

Elektronikk

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produktinformasjon for en blå Google Nexus 6

Attributt Verdi
Tittel [title] Google Nexus 6 – 32 GB – Midnight Blue – CDMA – med abonnement
ID [id] 2345-32gb-midblu
Farge [color] midnattsblå
Varegruppe-ID [item group id] 2345

Produktinformasjon for en hvit Google Nexus 6
Attributt Verdi
Tittel [title] Google Nexus 6 – 32 GB – Cloudy White – CDMA – med abonnement
ID [id] 2345-32gb-white
Farge [color] skyhvit
Varegruppe-ID [item group id] 2345
Smykker

Produktinformasjon for en giftering i hvitt gull

Attributt Verdi
Tittel [title] Giftering i hvitt gull, 14 karat, 3 mm
Farge [color] hvitt gull
Materiale [material] gull

Produktinformasjon for en ring i sterlingsølv med blå safir
Attributt Verdi
Tittel [title] Ring med keltisk knute i sterlingsølv med blå safir
Farge [color] sølv/blå
Materiale [material] sterlingsølv