In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Kleur [color]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk kleur [color] om de kleur van uw product te beschrijven. Met deze informatie kunt u nauwkeurige filters maken, waarmee klanten hun zoekresultaten kunnen verfijnen. Als uw product varianten met verschillende kleuren heeft, gebruikt u dit kenmerk om deze informatie op te geven.

An illustration of filtering clothing options by color

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Required Vereist voor gratis vermeldingen voor alle producten in de categorie Kleding en accessoires (ID: 166).

Required Vereist voor Shopping-advertenties voor producten in de categorie Kleding en accessoires (ID: 166) wanneer u deze landen target:

• Brazilië
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Japan
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type Tekenreeks (alfanumeriek, Unicode-tekens. Aanbevolen: ASCII
Limieten 1-100 tekens in totaal (1-40 tekens per kleur)
Herhaald veld Nee
Property van schema.org (wat is dit?)

Product.color, Type: Text

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

Oranje mango-explosie

XML-feeds <g:color>Oranje mango-explosie</g:color>
Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.
Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product te laten zien. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• Voer de kleur van uw product in.
  • Gebruik slechts 1 kenmerk per variant. Als u meerdere kleurkenmerken voor dezelfde variant opgeeft, wordt er slechts 1 toegepast. Extra kleurkenmerken worden genegeerd en u ontvangt een waarschuwing.
  • Gebruik dezelfde kleur in uw productgegevens als op uw bestemmingspagina. Als u bijvoorbeeld 'donker walnoot' op uw landingspagina gebruikt, voert u die waarde ook in bij uw productgegevens. Gebruik geen 'bruin'.
  • Gebruik het kenmerk kleur voor alle producten die in verschillende kleuren beschikbaar zijn. Gebruik dit kenmerk als het product een variant is die zich onderscheidt door de kleur (bijvoorbeeld zwarte suède schoenen en blauwe suède schoenen). Voer voor elke variant van het product ook dezelfde waarde in voor het kenmerk productgroep-id [item_group_id] .

• Voer maximaal 3 kleuren in. Als uw product verschillende kleuren heeft, kunt u 1 primaire kleur opgeven, gevolgd door maximaal 2 secundaire kleuren, gescheiden door een schuine streep ( / ). Voorbeeld: Rood/groen/zwart. Scheid meerdere kleuren niet met een komma ( , ). Voer voor een rode schoen met groene en zwarte accenten bijvoorbeeld het volgende in: Rood/Groen/Zwart. Voeg de kleurnamen niet samen ('RoodGroenZwart'). Scheid meerdere kleuren niet met komma's ('rood', 'groen', 'zwart'). Als u komma's gebruikt bij het invoeren van kleuren, wordt er slechts 1 kleur toegepast.
  • Gebruik geen cijfer als kleur, zoals '0 2 4 6 8'.
  • Gebruik geen tekens die niet alfanumeriek zijn, zoals #fff000.
  • Voer meer dan 1 letter in en geen waarden zoals R. In het Chinees, Japans of Koreaans kunt u wel een enkel teken invoeren, zoals 红.
  • Verwijs niet naar een product of afbeelding met bijvoorbeeld 'zie afbeelding'.
  • Voeg geen waarde toe die geen kleur is, zoals variatie, heren, dames of n.v.t.

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Als u een edelmetaal wilt aangeven, voer dan een waarde voor het kenmerk materiaal en een waarde voor het kenmerk kleur [color] in. Als uw product is gemaakt van een edelmetaal, zoals een gouden ring, voert u deze informatie in met de kenmerken materiaal [material] en kleur.

• Voeg standaardkleurnamen aan uw titel toe. Als u een waarde opgeeft voor het kenmerk kleur, voert u de kleur in die overeenkomt met de kleur op de landingspagina voor dat product. Wanneer u een waarde invoert voor het kenmerk titel [title], kiest u de standaardkleurnaam waarnaar een klant zou zoeken. Zo zal een klant eerder naar een rode jurk zoeken dan naar een sterappelkleurige jurk.

Voorbeelden

Unieke kleurnamen

Als u uw product op uw landingspagina beschrijft met een unieke kleur, zoals Pop Girl of High Five, geeft u die waarde op via het kenmerk kleur [color]. Voeg daarna een meer gebruikelijke kleurnaam toe aan uw titel [title], zoals Rood of Zwart.

Productgegevens voor oranje hardloopschoenen, maat 42
Kenmerk Waarde
Titel [title] Hardloopschoenen - Oranje - 42
Maat [size] 42
Kleur [color] mango-explosie

An illustration of a woman wearing a black dress

Productgegevens voor zwarte skaterjurk
Kenmerk Waarde
Titel [title] Zwarte skaterjurk
Maat [size] 40
Kleur [color] schemering

Voorbeelden van standaardkleuren zijn: blauw, oranje, geel, grijs, rood, groen, zwart en wit

Voorbeelden van unieke kleuren zijn: lichtzalm, donkermandarijn, woestijnzand en lavendelblos

Varianten

Als uw product verkrijgbaar is in verschillende kleurvarianten (bijvoorbeeld een zonnebril verkrijgbaar in rood of blauw), geeft u elke variant op als afzonderlijk product. Gebruik wel dezelfde waarde voor het kenmerk productgroep-id [item_group_id].

Productgegevens voor rode Malibu-zonnebril
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Malibu zonnebril - Rood
ID [id] 12345-R
Kleur [color] rood
Productgroep-id [item_group_id] 12345

Productgegevens voor blauwe Malibu-zonnebril
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Malibu zonnebril - Blauw
ID [id] 12345-B
Kleur [color] blauw
Productgroep-id [item_group_id] 12345

Productgegevens voor gele Malibu-zonnebril
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Malibu zonnebril - Geel
ID [id] 12345-Ge
Kleur [color] geel
Productgroep-id [item_group_id] 12345

Productgegevens voor groene Malibu-zonnebril

Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Malibu zonnebril - Groen
ID [id] 12345-Gr
Kleur [color] groen
Productgroep-id [item_group_id] 12345
Product met meerdere kleuren

Als één product meerdere kleuren bevat (één paar schoenen met blauw, oranje en paars), kunt u maximaal 3 kleuren opgeven voor één product. Geef in dat geval 1 primaire kleur op, gevolgd door maximaal 2 secundaire kleuren, gescheiden door een schuine streep ( / ). Bijvoorbeeld:

Voor een klassieke tennisschoen
Kenmerk Waarde
Kleur [color] rood/grijs/wit

An illustration of a shoe

Voor een bank in vintagestijl

Kenmerk Waarde
Kleur [color] lichtgroen/olijfgroen

An illustration of a couch with product staging

Voor een meerkleurig T-shirt
Kenmerk Waarde
Kleur [color] blauw/donkerblauw/lichtblauw

An illustration of clicking different pattern options.

Elektronica

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Productgegevens voor een blauwe Google Nexus 6

Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Nexus 6 - 32 GB - Nachtblauw - CDMA - Met abonnement
ID [id] 2345-32gb-midblu
Kleur [color] nachtblauw
Productgroep-id [item_group_id] 2345

Productgegevens voor een witte Google Nexus 6
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Nexus 6 - 32 GB - Wolkjeswit - CDMA - Met abonnement
ID [id] 2345-32gb-white
Kleur [color] wolkenwit
Productgroep-id [item_group_id] 2345
Sieraden

Productgegevens voor een witgouden trouwring

Kenmerk Waarde
Titel [title] Trouwring in witgoud - 14K - 3 mm
Kleur [color] witgoud
Materiaal [material] goud

Productgegevens voor een ring van sterlingzilver met blauwe saffier
Kenmerk Waarde
Titel [title] Keltische ring van sterlingzilver met blauwe saffier
Kleur [color] zilver/blauw
Materiaal [material] sterlingzilver