Kleur [color]

Gebruik het kenmerk kleur [color] om de kleur van uw product te beschrijven. Met deze informatie kunt u nauwkeurige filters maken, waarmee klanten hun zoekresultaten kunnen verfijnen. Als uw product varianten met verschillende kleuren heeft, gebruikt u dit kenmerk om deze informatie op te geven.

An illustration of filtering clothing options by color

Wanneer te gebruiken

Vereist voor uitgebreide gratis vermeldingen voor alle producten in de categorie Kleding en accessoires (ID:166).

Vereist voor Shopping-advertenties voor producten in de categorie Kleding en accessoires (ID:166) wanneer u deze landen target:

• Brazilië
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Japan
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient.

Type Tekenreeks (alfanumeriek, Unicode-tekens. Aanbevolen: ASCII
Limieten 1-100 tekens in totaal (1-40 tekens per kleur)
Herhaald veld Nee
Property van schema.org (wat is dit?) Product.color, Type: Text

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

Oranje mango-explosie

XML-feeds <g:color>Oranje mango-explosie</g:color>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Voer de kleur van uw product in.
  • Gebruik slechts 1 kenmerk per variant. Als u meerdere kleurkenmerken voor dezelfde variant opgeeft, wordt er slechts 1 toegepast. Extra kleurkenmerken worden genegeerd en u ontvangt een waarschuwing.
  • Gebruik dezelfde kleur in uw productgegevens als op uw bestemmingspagina. Als u bijvoorbeeld 'donker walnoot' op uw bestemmingspagina gebruikt, voert u die waarde ook in bij uw productgegevens. Gebruik geen 'bruin'.
  • Gebruik het kenmerk kleur voor alle producten die in verschillende kleuren beschikbaar zijn. Gebruik dit kenmerk als het product een variant is die zich onderscheidt door de kleur (bijvoorbeeld zwarte suède schoenen en blauwe suède schoenen). Voer voor elke variant van het product ook dezelfde waarde in voor het kenmerk productgroep-id [item_group_id] .

• Voer maximaal drie kleuren in. Als uw product verschillende kleuren heeft, kunt u 1 primaire kleur opgeven, gevolgd door maximaal 2 secundaire kleuren, gescheiden door een schuine streep (/). Voorbeeld: Rood/groen/zwart. Scheid meerdere kleuren niet met een komma (,). Voer voor een rode schoen met groene en zwarte accenten bijvoorbeeld het volgende in: 'Rood/groen/zwart'. Voeg de kleurnamen niet samen ('RoodGroenZwart'). Scheid meerdere kleuren niet met komma's ('rood', 'groen', 'zwart'). Als u komma's gebruikt bij het invoeren van kleuren, wordt er slechts één kleur toegepast.
  • Gebruik geen cijfer als kleur, zoals '0 2 4 6 8'.
  • Gebruik geen tekens die niet alfanumeriek zijn, zoals #fff000.
  • Voer meer dan 1 letter in en geen waarden zoals R. In het Chinees, Japans of Koreaans kunt u wel een enkel teken invoeren, zoals 红.
  • Verwijs niet naar een product of afbeelding met bijvoorbeeld 'zie afbeelding'.
  • Voeg geen waarde toe die geen kleur is, zoals 'variatie', 'heren', 'dames' of 'n.v.t.'.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Als u een edelmetaal wilt aangeven, voer dan een waarde voor het kenmerk materiaal en een waarde voor het kenmerk kleur [color] in. Als uw product is gemaakt van een edelmetaal, zoals een gouden ring, voert u deze informatie in met de kenmerken materiaal [material] en kleur.

• Voeg standaardkleurnamen aan uw titel toe. Als u een waarde opgeeft voor het kenmerk kleur, voert u de kleur in die overeenkomt met de kleur op de landingspagina voor dat product. Wanneer u een waarde invoert voor het kenmerk titel [title], kiest u de standaardkleurnaam waarnaar een klant zou zoeken. Zo zal een klant eerder naar een rode jurk zoeken dan naar een sterappelkleurige jurk.

Voorbeelden

Unieke kleurnamen

Als u op uw bestemmingspagina uw product beschrijft aan de hand van een unieke kleur, zoals Popmeisje of High Five, dan voert u die waarde in via het kenmerk color [kleur]. Voeg vervolgens aan uw title [titel] een standaard kleurnaam toe, zoals rood of zwart.

Artikel Hardloopschoenen
title [titel] Hardloopschoenen - Oranje - 6,5
size [maat] 6,5
color [kleur] mango-explosie

An illustration of a woman wearing a black dress

Artikel Skaterjurk
title [titel] Zwarte skaterjurk
size [maat] 10
color [kleur] schemering

Voorbeelden van standaardkleuren zijn: blauw, oranje, geel, grijs, rood, groen, zwart en wit

Voorbeelden van unieke kleuren zijn: lichtzalm, donker oranje, woestijnzand en lavendelblauw

Varianten

Als uw product verkrijgbaar is in verschillende kleurvarianten (bijvoorbeeld rode zonnebril en blauwe zonnebril), voert u elke variant in als een apart product, maar gebruikt u dezelfde waarde voor het kenmerk item_group_id [productgroep_id].

Artikel Google Malibu zonnebril
title [titel] Google Malibu zonnebril - Rood
id [id] 12345-R
color [kleur] rood
item_group_id [productgroep_id] 12345

Artikel Google Malibu zonnebril
title [titel] Google Malibu zonnebril - Blauw
id [id] 12345-B
color [kleur] blauw
item_group_id [productgroep_id] 12345

Artikel Google Malibu zonnebril
title [titel] Google Malibu zonnebril - Geel
id [id] 12345-Ge
color [kleur] geel
item_group_id [productgroep_id] 12345

Artikel Google Malibu zonnebril
title [titel] Google Malibu zonnebril - Groen
id [id] 12345-Gr
color [kleur] groen
item_group_id [productgroep_id] 12345
Product met meerdere kleuren

Als een enkel product meerdere kleuren bevat (één paar schoenen met blauw, oranje en paars), kunt u maximaal drie kleuren opgeven voor een enkel product. Geef in dat geval één primaire kleur op, gevolgd door maximaal twee secundaire kleuren, gescheiden door een schuine streep ( / ). Bijvoorbeeld:

Artikel Klassieke voetbalschoenen
color [kleur] blauw/oranje/paars

An illustration of a shoe

Artikel Jaren '50 bank
color [kleur] bruin/olijfgroen

An illustration of a couch with product staging

Artikel Skaterjurk met stippen
color [kleur] zwart/grijs

An illustration of clicking different pattern options.

Elektronica

U kunt kleuren invoeren voor producten uit verschillende categorieën, zoals elektronica.

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Artikel Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 - 32 GB - nachtblauw - CDMA - met abonnement
id [id] 2345-32gb-midblu
color [kleur] nachtblauw
item_group_id [productgroep_id] 2345

Artikel Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 - 32 GB - wolkenwit - CDMA - met abonnement
id [id] 2345-32gb-white
color [kleur] wolkenwit
item_group_id [productgroep_id] 2345
Sieraden
Artikel Witgouden trouwring
title [titel] Witgouden trouwring - 14 karaat - 3 mm
color [kleur] witgoud
materiaal [material] goud
Artikel Keltische ring van sterlingzilver met blauwe saffier
title [titel] Keltische ring van sterlingzilver met blauwe saffier
color [kleur] zilver/blauw
materiaal [material] sterlingzilver