color [kleur]: definitie

Gebruik het kenmerk color [kleur] om de kleur van uw product te beschrijven. Deze informatie helpt bij het creëren van nauwkeurige filters waarmee gebruikers hun zoekresultaten kunnen verfijnen. Als uw product kleurvarianten bevat, voert u die informatie in met dit kenmerk.

An illustration of a person shopping online and filtering clothing options by color

Wanneer te gebruiken

Vereist voor alle producten die variëren in kleur

Vereist voor producten in de categorie Apparel & Accessories (166) [Kleding en accessoires (166)] voor de volgende doellanden:

• Brazilië
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Japan
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Type Tekenreeks (alfanumeriek, Unicode-tekens. Aanbevolen: ASCII
Limieten 1-100 tekens in totaal (1-40 tekens per kleur)
Herhaald veld Nee
Property van schema.org (wat is dit?) Product.color, Type: Text

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

Oranje mango-explosie

XML-feeds <g:color>Oranje mango-explosie</g:color>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Voer de kleur van uw product in.
  • Dien slechts één kenmerk per artikel in. Als u meerdere kleurkenmerken voor hetzelfde artikel opgeeft, wordt er slechts één toegepast. Extra kleurkenmerken worden genegeerd en u ontvangt een waarschuwing.
  • Gebruik dezelfde kleur in uw productgegevens als op uw bestemmingspagina. Als u bijvoorbeeld Toasted Walnut op uw bestemmingspagina gebruikt, voert u die waarde ook in bij uw productgegevens. Voer dan niet Bruin in.
  • Voer color [kleur] in voor alle producten die in verschillende kleuren beschikbaar zijn. Gebruik dit kenmerk als uw product een variant is die zich onderscheidt door de kleur (bijvoorbeeld zwarte suède schoenen en blauwe suède schoenen). Voer ook elke variant in met dezelfde waarde voor het kenmerk item_group_id [productgroep_id].
  • Voer maximaal drie kleuren in. Als uw product verschillende kleuren heeft, kunt u één primaire kleur invoeren, gevolgd door maximaal twee secundaire kleuren, gescheiden door een schuine streep ( / ). Bijvoorbeeld: Rood/Groen/Zwart. Scheid meerdere kleuren niet met een komma (,). Voer voor een rode schoen met groene en zwarte accenten bijvoorbeeld het volgende in: Rood/Groen/Zwart. Combineer kleuren niet (RoodGroenZwart). Voer niet meerdere kleuren in met een komma (Rood, Groen, Zwart). Als u komma's gebruikt bij het invoeren van kleuren, wordt slechts één kleur toegepast.
  • Gebruik geen cijfer als kleur, zoals 0 2 4 6 8.
  • Gebruik geen tekens die niet alfanumeriek zijn, zoals #fff000.
  • Voer meer dan één letter in en geen waarden zoals R. In het Chinees, Japans of Koreaans kunt u een enkel teken invoeren, zoals 红.
  • Verwijs niet naar het product of een afbeelding, zoals zie afbeelding.
  • Voeg geen waarde toe die geen kleur is, zoals variant, heren, dames, n.v.t.

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Voer waarden voor material [materiaal] en color [kleur] in om een edelmetaal aan te geven. Als uw product is gemaakt van een edelmetaal, zoals een gouden ring, voert u deze informatie in met de kenmerken material [materiaal] en color [kleur].
  • Voeg standaardkleurnamen aan uw titel toe. Voer met het kenmerk color [kleur] de kleur in die overeenkomt met uw bestemmingspagina. Kies vervolgens voor title [titel] de standaardkleurnaam waar een gebruiker op zou zoeken. Zo zal een gebruiker eerder naar een rode jurk zoeken dan naar een kaneel-appelkleurige jurk.

Voorbeelden

Unieke kleurnamen

Als u op uw bestemmingspagina uw product beschrijft aan de hand van een unieke kleur, zoals Popmeisje of High Five, dan voert u die waarde in via het kenmerk color [kleur]. Voeg vervolgens aan uw title [titel] een standaard kleurnaam toe, zoals rood of zwart.

Artikel Hardloopschoenen
title [titel] Hardloopschoenen - Oranje - 6,5
size [maat] 6,5
color [kleur] mango-explosie

An illustration of a woman wearing a black dress

Artikel Skaterjurk
title [titel] Zwarte skaterjurk
size [maat] 10
color [kleur] schemering

Voorbeelden van standaardkleuren zijn: blauw, oranje, geel, grijs, rood, groen, zwart en wit

Voorbeelden van unieke kleuren zijn: lichtzalm, donker oranje, woestijnzand en lavendelblauw

Varianten

Als uw product verkrijgbaar is in verschillende kleurvarianten (bijvoorbeeld rode zonnebril en blauwe zonnebril), voert u elke variant in als een apart product, maar gebruikt u dezelfde waarde voor het kenmerk item_group_id [productgroep_id].

Artikel Google Malibu zonnebril
title [titel] Google Malibu zonnebril - Rood
id [id] 12345-R
color [kleur] rood
item_group_id [productgroep_id] 12345

Artikel Google Malibu zonnebril
title [titel] Google Malibu zonnebril - Blauw
id [id] 12345-B
color [kleur] blauw
item_group_id [productgroep_id] 12345

Artikel Google Malibu zonnebril
title [titel] Google Malibu zonnebril - Geel
id [id] 12345-Ge
color [kleur] geel
item_group_id [productgroep_id] 12345

Artikel Google Malibu zonnebril
title [titel] Google Malibu zonnebril - Groen
id [id] 12345-Gr
color [kleur] groen
item_group_id [productgroep_id] 12345
Product met meerdere kleuren

Als een enkel product meerdere kleuren bevat (één paar schoenen met blauw, oranje en paars), kunt u maximaal drie kleuren opgeven voor een enkel product. Geef in dat geval één primaire kleur op, gevolgd door maximaal twee secundaire kleuren, gescheiden door een schuine streep ( / ). Bijvoorbeeld:

Artikel Klassieke voetbalschoenen
color [kleur] blauw/oranje/paars

An illustration of a shoe

Artikel Jaren '50 bank
color [kleur] bruin/olijfgroen

An illustration of a couch with product staging

Artikel Skaterjurk met stippen
color [kleur] zwart/grijs

An illustration of a woman wearing a polka dot dress

Elektronica

U kunt kleuren invoeren voor producten uit verschillende categorieën, zoals elektronica.

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Artikel Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 - 32 GB - nachtblauw - CDMA - met abonnement
id [id] 2345-32gb-midblu
color [kleur] nachtblauw
item_group_id [productgroep_id] 2345

Artikel Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 - 32 GB - wolkenwit - CDMA - met abonnement
id [id] 2345-32gb-white
color [kleur] wolkenwit
item_group_id [productgroep_id] 2345
Sieraden
Artikel Witgouden trouwring
title [titel] Witgouden trouwring - 14 karaat - 3 mm
color [kleur] witgoud
materiaal [material] goud
Artikel Keltische ring van sterlingzilver met blauwe saffier
title [titel] Keltische ring van sterlingzilver met blauwe saffier
color [kleur] zilver/blauw
materiaal [material] sterlingzilver