Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Väri [color]

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Väri [color] ‑määritteellä voit kuvailla tuotteen väriä. Tämän tiedon avulla voidaan luoda tarkkoja suodattimia, joita asiakkaat voivat käyttää hakutulosten rajaamiseen. Jos tuotteesta on erivärisiä versioita, lisää tämä tieto käyttämällä tätä määritettä.

An illustration of filtering clothing options by color

Sisällys

Käyttö

RequiredPakollinen kaikkien kategoriaan Apparel & Accessories (tunnus: 166) kuuluvien tuotteiden maksuttomissa listauksissa.

RequiredPakollinen kategoriaan Apparel & Accessories (tunnus: 166) kuuluvien tuotteiden Shopping-mainoksissa seuraavissa kohdemaissa:

• Brasilia
  • Ranska
  • Saksa
  • Japani
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Yhdysvallat

Muoto

Seuraamalla muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää siitä, milloin ja miten tuotetietoja voi lähettää englanniksi

Tyyppi Merkkijono (aakkosnumeeriset merkit, Unicode-merkit, suositus: ASCII)
Rajoitukset Yhteensä 1–100 merkkiä (1–40 merkkiä väriä kohden)
Toistuva kenttä Ei
Schema.orgin omaisuutta (Lisätietoja)

Product.color, tyyppi: Text

Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Tekstisyötteet

Oranssi mangounelma

XML-syötteet <g:color>Oranssi mangounelma</g:color>
Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.
Huom. Muista lähettää datasyötetiedosto tuetussa muodossa, jotta järjestelmämme tunnistaa tuotetietomääritteen oikein.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset, jotta tuotteesi voivat näkyä. Jos vaatimukset eivät täyty, hylkäämme tuotteesi ja ilmoitamme asiasta Kauppiaskeskus-tililläsi.

• Ilmoita tuotteen väri.
  • Lisää vain yksi määrite versiota kohden. Jos asetat useita väri [color] ‑määritteitä samalle versiolle, vain yhtä niistä käytetään. Muut värimääritteet hylätään ja sinulle lähetetään huomautus.
  • Käytä samaa väriä tuotetiedoissa ja laskeutumissivulla. Jos esimerkiksi käytät väriä "Paahdettu pähkinä" laskeutumissivulla, ilmoita kyseinen arvo myös tuotetiedoissa. Älä ilmoita väriä "Ruskea".
  • Lisää väri [color] ‑määrite kaikille tuotteille, jotka vaihtelevat värin mukaan. Käytä tätä määritettä, kun tuotteestasi on saatavilla useampia vaihtoehtoja, jotka eroavat materiaalin mukaan (esimerkiksi mustat mokkanahkaiset kengät ja siniset mokkanahkaiset kengät). Lisää jokaisen version tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteelle sama arvo.

• Ilmoita enintään kolme väriä. Jos tuotteessa on useita värejä, voit määrittää yhden päävärin ja kaksi muuta väriä käyttämällä erottimena kauttaviivaa ("/"). Esimerkki: Red/Green/Black. Älä käytä värien välissä pilkkua (,). Esimerkiksi punainen kenkä, jossa on vihreä ja musta koristenauha: " Punainen/Vihreä/Musta". Älä kirjoita värejä yhteen ("PunainenVihreäMusta"). Älä käytä värien välissä pilkkua ("Punainen", "Vihreä", "Musta"). Jos käytät värien välissä pilkkua, vain yhtä väriä käytetään.
  • Älä käytä värinä lukua, kuten "0 2 4 6 8".
  • Älä käytä merkkejä, jotka eivät ole aakkosnumeerisia, kuten "#fff000".
  • Älä käytä vain yhtä kirjainta, kuten "R". Kiinan, japanin ja korean kielissä voit käyttää yhtä merkkiä, kuten "红".
  • Älä viittaa tuotteeseen tai kuvaan, kuten "Katso kuva".
  • Älä käytä arvoa, joka ei ole väri, kuten "eri värejä", "miesten", "naisten", "–".

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Jos tuote on jalometallia, ilmoita arvo materiaali [material] ‑määritteelle ja väri [color] ‑määritteelle. Jos tuote on valmistettu jalometallista, kuten kultainen sormus, ilmoita tämä tieto määritteissä materiaali [material] ja väri [color].

• Sisällytä tavallinen värin nimi tuotteen nimeen. Kun lisäät arvon väri [color] ‐määritteelle, ilmoita väri, joka vastaa kyseisen tuotteen laskeutumissivulla olevaa väriä. Kun lisäät arvon nimi [title] ‑määritteelle, valitse tavallinen värin nimi, jota asiakas käyttäisi hakusanana. Asiakas esimerkiksi käyttää todennäköisemmin hakusanaa "punainen mekko" kuin "kaneliomenan värinen mekko".

Esimerkkejä

Yksilölliset värien nimet

Jos kuvailet tuotettasi laskeutumissivullasi yksilöllisellä värillä (esimerkiksi "Poptyttö" tai "Ylävitonen"), lisää tämä arvo määritteeseen väri [color]. Lisää sitten nimi [title] ‑määritteeseen tavallisempi värin nimi, kuten "Punainen" tai "Musta".

Tuotetiedot: Juoksukengät, oranssi, koko 6,5
Määrite Arvo
Nimi [title] Juoksukengät – Oranssi – 6,5
Koko [size] 38
Väri [color] mangounelma

An illustration of a woman wearing a black dress

Tuotetiedot: Musta lyhyt mekko
Määrite Arvo
Nimi [title] Musta lyhyt mekko
Koko [size] 10
Väri [color] yönmusta

Tavallisia värejä ovat esimerkiksi sininen, oranssi, keltainen, harmaa, punainen, vihreä, musta ja valkoinen.

Yksilöllisiä värejä ovat esimerkiksi vaalea lohenpunainen, tumma mandariini, sahara ja hento laventeli.

Versiot

Jos tuotteestasi on useita värivaihtoehtoja (esimerkiksi "punaiset aurinkolasit" ja "siniset aurinkolasit"), ilmoita kukin versio erillisenä tuotteena, mutta käytä samaa arvoa määritteessä tuoteryhmän tunnus [item_group_id].

Tuotetiedot: Punaiset Malibu-aurinkolasit
Määrite Arvo
Nimi [title] Google Malibu ‑aurinkolasit – Punainen
Tunnus [id] 12345-R
Väri [color] punainen
Tuoteryhmän tunnus [item group id] 12345

Tuotetiedot: Siniset Malibu-aurinkolasit
Määrite Arvo
Nimi [title] Google Malibu ‑aurinkolasit – Sininen
Tunnus [id] 12345-B
Väri [color] sininen
Tuoteryhmän tunnus [item group id] 12345

Tuotetiedot: Keltaiset Malibu-aurinkolasit
Määrite Arvo
Nimi [title] Google Malibu ‑aurinkolasit – Keltainen
Tunnus [id] 12345-Y
Väri [color] keltainen
Tuoteryhmän tunnus [item group id] 12345

Tuotetiedot: Vihreät Malibu-aurinkolasit

Määrite Arvo
Nimi [title] Google Malibu ‑aurinkolasit – Vihreä
Tunnus [id] 12345-G
Väri [color] vihreä
Tuoteryhmän tunnus [item group id] 12345
Tuote, jossa on useita värejä

Jos yksittäisessä tuotteessa on useita värejä (esim. kengät, joissa on sinistä, oranssia ja violettia), voit määrittää sille enintään kolme väriä. Määritä yksi pääväri ja kaksi muuta väriä käyttämällä erottimena kauttaviivaa ("/"). Esimerkki:

Perinteiset tenniskengät
Määrite Arvo
Väri [color] punainen/harmaa/valkoinen

An illustration of a shoe

Retrosohva

Määrite Arvo
Väri [color] vaaleanvihreä/oliivinvihreä

An illustration of a couch with product staging

Monivärinen t-paita
Määrite Arvo
Väri [color] sininen/tummansininen/vaaleansininen

An illustration of clicking different pattern options.

Elektroniikka

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Tuotetiedot: Sininen Google Nexus 6

Määrite Arvo
Nimi [title] Google Nexus 6 – 32 GB – Midnight Blue – CDMA – sopimuksella
Tunnus [id] 2345-32gb-midblu
Väri [color] midnight blue
Tuoteryhmän tunnus [item group id] 2345

Tuotetiedot: Valkoinen Google Nexus 6
Määrite Arvo
Nimi [title] Google Nexus 6 – 32 Gt – Cloudy White – CDMA – sopimuksella
Tunnus [id] 2345-32gb-white
Väri [color] cloudy white
Tuoteryhmän tunnus [item group id] 2345
Korut

Tuotetiedot valkokultaiselle vihkisormukselle

Määrite Arvo
Nimi [title] Valkokultainen vihkisormus – 14 K – 3 mm
Väri [color] valkokulta
Materiaali [material] kulta

Tuotetiedot: Sterlinghopeinen sormus, jossa sininen safiiri
Määrite Arvo
Nimi [title] Sterlinghopeinen kelttiläinen solmusormus, jossa sininen safiiri
Väri [color] hopea/sininen
Materiaali [material] sterlinghopea