color [väri]: Määritelmä

Käyttämällä color [väri] ‑määritettä voit määrittää tuotteen värin. Tämän tiedon avulla voidaan luoda tarkkoja suodattimia, joita käyttäjät voivat käyttää hakutulosten rajaamiseen. Jos tuotteesta on erivärisiä versioita, määritä tiedot tämän määritteen avulla.

An illustration of filtering clothing options by color

Käyttö

Pakollinen kaikkien kategoriaan Apparel & Accessories [Vaatteet ja asusteet] (166) kuuluvien tuotteiden tehostetuille näyttöpaikoille Googlen eri alustoilla.

Pakollinen kategoriaan Apparel & Accessories [Vaatteet ja asusteet] (166) kuuluvien tuotteiden Shopping-mainoksissa seuraavissa kohdemaissa:

• Brasilia
  • Ranska
  • Saksa
  • Japani
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Yhdysvallat

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että ymmärrämme lähettämäsi datan.

Tyyppi Merkkijono (aakkosnumeeriset merkit, Unicode-merkit, suositus: ASCII)
Rajoitukset Yhteensä 1–100 merkkiä (1–40 merkkiä väriä kohden)
Toistuva kenttä Ei
Schema.orgin omaisuutta (Lisätietoja) Product.color, Type: Text

Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Tekstisyötteet

Oranssi mangounelma

XML-syötteet <g:color>Oranssi mangounelma</g:color>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Ohjeet

Seuraamalla näitä ohjeita varmistat tuotetietojesi laadun.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

• Ilmoita tuotteen väri.
  • Ilmoita vain yksi määrite tuotetta kohden. Jos asetat useita color [väri] ‑määritteitä samalle tuotteelle, vain yhtä niistä käytetään. Muut color [väri] ‑määritteet hylätään ja sinulle lähetetään virheilmoitus.
  • Käytä samaa väriä tuotetiedoissa ja laskeutumissivulla. Jos esimerkiksi käytät väriä Paahdettu pähkinä laskeutumissivulla, ilmoita kyseinen arvo myös tuotetiedoissa. Älä aseta arvoksi Ruskea
  • Aseta color [väri] ‑määritteen arvo kaikille tuotteille, joiden väri vaihtelee. Käytä tätä määritettä, kun tuotteesta on saatavilla useampia versioita, jotka eroavat värin mukaan (esim. mustat mokkanahkaiset kengät ja siniset mokkanahkaiset kengät). Valitse jokaisen version item_group_id [tuoteryhmätunnus] ‑määritteelle sama arvo.
  • Ilmoita enintään kolme väriä. Jos tuotteessa on useita värejä, voit määrittää yhden päävärin ja kaksi muuta väriä käyttämällä erottimena kauttaviivaa ( / ). Esimerkiksi Punainen/Vihreä/Musta. Älä erota värejä toisistaan pilkulla (","). Aseta esimerkiksi Punainen/Vihreä/Musta arvoksi punaisille kengille, joissa on vihreä ja musta koristenauha. Älä kirjoita värejä yhteen (PunainenVihreäMusta). Älä käytä värien välissä pilkkua (Punainen, Vihreä, Musta). Jos käytät värien välissä pilkkua, vain yhtä väriä käytetään.
  • Älä käytä värinä lukua, kuten 0 2 4 6 8.
  • Älä käytä merkkejä, jotka eivät ole aakkosnumeerisia, kuten #fff000.
  • Älä käytä vain yhtä kirjainta, kuten R. Kiinan, japanin ja korean kielissä voit käyttää yhtä merkkiä, kuten 红.
  • Älä viittaa tuotteeseen tai kuvaan, esim. "Katso kuva".
  • Älä käytä arvoa, joka ei ole väri, kuten eri värejä, miesten, naisten, ei käytössä.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Aseta material [materiaali] ‑määritteen arvon lisäksi color [väri] ‑määrite, jos tuote on jalometallia. Jos tuote on valmistettu jalometallista, kuten kultainen sormus, ilmoita tämä tieto määritteissä material [materiaali] ja color [väri].
  • Sisällytä tavallinen värin nimi tuotteen nimeen. Aseta color [väri] ‑määritteen arvoksi väri, joka vastaa laskeutumissivulla olevaa väriä. Valitse sen jälkeen title [nimi] ‑määritteen arvoksi tavallinen värin nimi, jota käyttäjä käyttäisi hakiessaan tuotteita. Käyttäjä esimerkiksi käyttää todennäköisemmin hakusanaa punainen mekko kuin kaneliomenan värinen mekko.

Esimerkkejä

Yksilölliset värien nimet

Jos kuvaat tuotetta laskeutumissivulla yksilöllisellä värillä, kuten Pinkki päivä tai Yläfemma, aseta kyseinen arvo color [väri] ‑määritteeseen. Lisää sen jälkeen title [nimi] ‑määritteeseen tavallinen värin nimi, kuten Punainen tai Musta.

Tuote Juoksukengät
nimi [title} Juoksukengät – Oranssi – 6,5
size [koko] 6,5
color [väri] mangounelma

An illustration of a woman wearing a black dress

Tuote Lyhyt mekko
nimi [title} Musta lyhyt mekko
size [koko] 10
color [väri]

Tavallisia värejä ovat esimerkiksi sininen, oranssi, keltainen, harmaa, punainen, vihreä, musta ja valkoinen.

Yksilöllisiä värejä ovat esimerkiksi vaalea lohi, tumma mandariini, sahara ja hento laventeli.

Versiot

Jos tuotteesta on saatavilla useita värivaihtoehtoja (esim. punaiset aurinkolasit ja siniset aurinkolasit), määritä jokainen vaihtoehto erillisenä tuotteena, mutta aseta item_group_id [tuoteryhmätunnus] ‑määritteelle sama arvo.

Tuote Google Malibu ‑aurinkolasit
nimi [title} Google Malibu ‑aurinkolasit – Punainen
id [tunnus] 12345-R
color [väri] punainen
item_group_id [tuoteryhmän tunnus] 12345

Tuote Google Malibu ‑aurinkolasit
nimi [title} Google Malibu ‑aurinkolasit – Sininen
id [tunnus] 12345-B
color [väri] sininen
item_group_id [tuoteryhmän tunnus] 12345

Tuote Google Malibu ‑aurinkolasit
nimi [title} Google Malibu ‑aurinkolasit – Keltainen
id [tunnus] 12345-Y
color [väri] keltainen
item_group_id [tuoteryhmän tunnus] 12345

Tuote Google Malibu ‑aurinkolasit
nimi [title} Google Malibu ‑aurinkolasit – Vihreä
id [tunnus] 12345-G
color [väri] vihreä
item_group_id [tuoteryhmän tunnus] 12345
Tuote, jossa on useita värejä

Jos yksittäisessä tuotteessa on useita värejä (esim. kengät, joissa on sinistä, oranssia ja violettia), voit määrittää sille enintään kolme väriä. Määritä yksi pääväri ja kaksi muuta väriä käyttämällä erottimena kauttaviivaa ("/"). Esimerkki:

Tuote Klassiset jalkapallokengät
color [väri] sininen/oranssi/violetti

An illustration of a shoe

Tuote 50-luvun sohva
color [väri] ruskea/oliivinvihreä

An illustration of a couch with product staging

Tuote Pilkullinen lyhyt mekko
color [väri] musta/harmaa

An illustration of clicking different pattern options.

Elektroniikka

Voit määrittää värin useiden eri luokkien tuotteille, kuten elektroniikalle.

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Tuote Google Nexus 6
nimi [title} Google Nexus 6 – 32 GB – Midnight Blue – CDMA – sopimuksella
id [tunnus] 2345-32gb-midblu
color [väri] midnight blue
item_group_id [tuoteryhmän tunnus] 2345

Tuote Google Nexus 6
nimi [title} Google Nexus 6 – 32 GB – Cloud White – CDMA – sopimuksella
id [tunnus] 2345-32gb-white
color [väri] cloud white
item_group_id [tuoteryhmän tunnus] 2345
Korut
Tuote Valkokultainen vihkisormus
nimi [title} Valkokultainen vihkisormus – 14 K – 3 mm
color [väri] valkokulta
material [materiaali] kulta
Tuote Sterlinghopeinen kelttiläinen solmusormus, jossa sininen safiiri
nimi [title} Sterlinghopeinen kelttiläinen solmusormus, jossa sininen safiiri
color [väri] hopea/sininen
material [materiaali] sterlinghopea