mpn [artikelnummer]: Definition

Använd attributet mpn [mpn] för att skicka in produktens artikelnummer (Manufacturer Part Number). Artikelnummer används för att ge en viss produkt en unik identitet bland alla produkter från samma tillverkare. Användarna kan söka efter ett visst artikelnummer på Google Shopping, så om du anger artikelnumret säkerställer du att produkten visas i relevanta situationer.

An illustration showing product packaging with the MPN visible and highlighted

Användningsområde

Krävs för alla produkter utan GTIN-nummer som tillverkaren utfärdat. Läs mer om attributet gtin [gtin].

Om produkten inte har ett tydligt associerat artikelnummer eller om det är en specialtillverkad produkt (som konst, specialtillverkade t-shirts, produkter som är nya på marknaden och handgjorda produkter) är det valfritt att använda attributet.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar.

Typ Sträng (alfanumerisk, Unicode-tecken. Rekommenderas: endast ASCII)
Begränsningar 1–70 tecken
Upprepat fält Nej
Schema.org-egendom (Vad är det här?) Product.mpn, Type: Text

Filformat Exempelposter
Text

GO12345OOGLE

XML-flöden <g:mpn>GO12345OOGLE</g:mpn>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter och får det bästa resultatet från dina annonser.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att visa annonser för din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Skicka in andra relevanta unika produktkoder. Du kan behöva skicka in attributen brand [varumärke] och gtin [gtin]. När du skickar in produktkoder får vi en bättre förståelse för vad du säljer. När vi förstår vad du säljer kan vi matcha användare med dina annonser och förbättra annonserna. Läs mer om produktkodsattribut
  • Använd det artikelnummer som tilldelats av tillverkaren. Använd inte värden som du själv skapat, om du inte är tillverkaren.
  • Skilj mellan varianter.
    • Använd rätt artikelnummer för varje produkt. Vanligtvis har varje variant av en produkt (olika färger eller storlekar) ett eget artikelnummer, så se till att skicka in korrekta värden. Ett viktigt undantag är olika storlekar på klädprodukter, där alla storlekar ofta har samma artikelnummer.

Ytterligare riktlinjer

Läs varje avsnitt noggrant för att avgöra om kraven gäller för ditt land eller din produkt. Om du inte följer kraven som gäller för dig underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

Kompatibla och restaurerade produkter från tredje part
Paket
  • Använd artikelnumret för paketet, inte de enskilda produkterna, om tillverkaren skapat paketet.
  • Använd artikelnumret för huvudprodukten om du har skapat paketet. Om du till exempel kombinerar en kamera med ett objektiv och en kameraväska skickar du in artikelnumret för kameran, som är huvudprodukten.
  • Läs mer om hur du skickar in paket.
Flerpack
  • Använd artikelnumret för ett flerpack, inte de enskilda produkterna, om tillverkaren skapade flerpacket.
  • Använd artikelnumret för de enskilda produkterna om du skapade flerpacket.
  • Läs mer om hur du skickar in flerpack.

Skrivarpatroner

Exempel

Mat och dryck

An illustration of a jug of milk with GTIN visible

Produkt Ekologisk getmjölk
title [titel] 1 l ekologisk getmjölk – 1 l
brand [varumärke] Evas getgård
mpn [artikelnummer] 0614141123452
condition [skick] ny
Elektronik

An illustration showing product packaging with the MPN visible and highlighted

Produkt Google Chromecast
title [titel] Google Chromecast 2 – 1080p – Wi-Fi – Svart
brand [varumärke] Google
mpn [artikelnummer] H2G2-42
gtin [gtin] 7894892017139
condition [skick] new [ny]

Paket och flerpack

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag

Produkt Digital Google-systemkamera på 25,3 megapixel med tillbehör
title [titel] Kamerahus + 35 mm objektiv + blå kameraväska till digital Google-systemkamera på 25,3 megapixel
price [pris] 4 350 SEK
google_product_category [google-produktkategori] Cameras & Optics > Cameras > Digital Cameras [Kameror och optik > Kameror > Digitalkameror] (152)
brand [varumärke] Google
gtin [gtin] 00652810118491
is_bundle [är_paket] ja
condition [skick] ny
mpn [artikelnummer] 00638HAY
Varianter

Om produkten finns i flera färger eller storlekar kan du också ha unika produktkoder för de olika varianterna. Till exempel:

An example of ads without placeholder images

Produkt Google-t-shirt
title [titel] Google-t-shirt – grön – small
price [pris] 110 SEK
color [färg] grön
size [storlek] s
id [id] 9876-S-GRN
item_group_id [varugrupp-id] 9876
brand [varumärke] Google
gtin [gtin] 9504000059422
condition [skick] ny
mpn [artikelnummer] 00638HAY

Produkt Google-t-shirt
title [titel] Google-t-shirt – blå – small
price [pris] 90 SEK
color [färg] blå
size [storlek] s
id [id] 9876-S-BLU
item_group_id [varugrupp-id] 9876
brand [varumärke] Google
gtin [gtin] 9504000059422
condition [skick] ny
mpn [artikelnummer] 00638NIC

Produkt Google-t-shirt
title [titel] Google-t-shirt – gul – small
price [pris] 120 SEK
color [färg] röd
size [storlek] s
id [id] 9876-S-YELLOW
item_group_id [varugrupp-id] 9876
brand [varumärke] Google
gtin [gtin] 9504000059446
condition [skick] ny
mpn [artikelnummer] 00638ANG
Mobil eller surfplatta

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produkt Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 – 32 GB – midnattsblå – olåst
price [pris] 1 990 SEK
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner]
brand [varumärke] Google
gtin [gtin] 0614141123452
mpn [artikelnummer] 00638NAGPE
condition [skick] ny
Butiksvarumärken och märkeslösa produkter

An illustration of a couch with product staging

Produkt märkeslös soffa
title [titel] 3-sitssoffa – brun/grön
price [pris] 7 990.00 SEK
brand [varumärke] MyStore
gtin [gtin] 0614141123452
mpn [artikelnummer] ANG
condition [skick] new [ny]
Produkter utan artikelnummer

Vissa produkter har inte tilldelats ett GTIN-nummer, och då behöver du inte skicka in ett. Om produkten har tilldelats ett GTIN och du inte skickar in det, kan det hända att produkten inte godkänns.

An illustration of a woman wearing a black dress

Produkt Skräddarsydd svart klänning
title [titel] Skräddarsydd svart klänning med egen design – storlek M
price [pris] 320.00 SEK
color [färg] svart
size [storlek] M
identifier_exists [identifierare_finns] nej
condition [skick] new [ny]
is_bundle [är_paket] yes [ja]
mpn [artikelnummer] (Lämna tomt, eftersom klänningen är skräddarsydd och inte har ett artikelnummer)

An illustration of a scarf that

Produkt Yllehalsduk
title [titel] Handstickad yllehalsduk med prickar – orange/svart
identifier_exists [identifierare_finns] nej
price [pris] 150.00 SEK
color [färg] orange/svart
condition [skick] ny
mpn [artikelnummer] (Lämna tomt, eftersom halsduken är handstickad och inte har ett artikelnummer)