mpn [mpn]: definitie

Gebruik het kenmerk mpn [mpn] om het Manufacturer Part Number (MPN) van een product op te geven. MPN's worden gebruikt om een specifiek product te onderscheiden van alle andere producten van dezelfde fabrikant. Gebruikers kunnen in Google Shopping specifiek zoeken op een MPN. Door het MPN op te geven, kunt u dus zorgen dat een product wordt weergegeven in relevante situaties.

An illustration showing product packaging with the MPN visible and highlighted

Wanneer te gebruiken

Vereist voor alle producten zonder een GTIN die door de fabrikant is toegekend. Meer informatie over het kenmerk gtin.

Als het product geen duidelijk mpn heeft of speciaal voor de koper wordt gemaakt (bijvoorbeeld kunst, speciaal ontworpen T-shirts, gepersonaliseerde producten en handgemaakte producten), is het kenmerk optioneel.

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Type Tekenreeks (alfanumeriek, Unicode-tekens. Aanbevolen: alleen ASCII)
Limieten 1 - 70 tekens
Herhaald veld Nee
Property van schema.org (wat is dit?) Product.mpn, Type: Text

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst

GO12345OOGLE

XML-feeds <g:mpn>GO12345OOGLE</g:mpn>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Voer alle andere relevante unieke product-ID's in. Mogelijk moet u de kenmerken brand [merk] en gtin [gtin] opgeven. Als u product-ID's opgeeft, begrijpen we beter wat u verkoopt. Als we weten wat u verkoopt, kunnen we gebruikers beter aan uw advertenties koppelen en uw advertenties van meer informatie voorzien. Meer informatie over kenmerken van product-ID's
  • Gebruik het MPN dat is toegekend door de fabrikant. Gebruik geen waarde die u zelf heeft gecreëerd, tenzij u de fabrikant bent.
  • Maak onderscheid tussen varianten.
    • Gebruik het juiste MPN voor elk product. Meestal heeft elke variant van een product (verschillende kleuren of maten) een eigen MPN, dus zorg ervoor dat u de juiste waarde invoert. Een belangrijke uitzondering zijn de verschillende maten van kledingproducten, waarvoor alle maten vaak hetzelfde MPN hebben.

Aanvullende richtlijnen

Lees elke sectie zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de toepasselijke vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

Geschikte en opgeknapte producten van derden
Pakketten
  • Gebruik het MPN van het pakket, niet van de afzonderlijke producten, als de fabrikant het pakket heeft gemaakt.
  • Gebruik het MPN van het hoofdproduct als u het pakket heeft gemaakt. Als u bijvoorbeeld een camera bundelt met een lens en een draagtas, voert u het MPN van de camera in, omdat dit het belangrijkste product is.
  • Meer informatie over het invoeren van pakketten.
Multipacks
  • Gebruik het MPN van het multipack, niet van de afzonderlijke producten, als de fabrikant het multipack heeft gemaakt.
  • Gebruik het MPN van de afzonderlijke producten als u het multipack heeft gemaakt.
  • Meer informatie over het invoeren van multipacks.

Printercartridges

Voorbeelden

Voedsel en dranken

An illustration of a jug of milk with GTIN visible

Product Biologische geitenmelk
title [titel] 1 l biologische geitenmelk - 1 l
brand [merk] Tanja’s Goat Farm
mpn [mpn] 0614141123452
condition [staat] nieuw
Elektronica

An illustration showing product packaging with the MPN visible and highlighted

Product Google Chromecast
title [titel] Google Chromecast 2 - 1080p - Wifi - Zwart
brand [merk] Google
mpn [mpn] H2G2-42
gtin [gtin] 7894892017139
condition [staat] nieuw

Pakketten en multipacks

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag

Product Digitale SLR-camera van Google met 25.3 MP en accessoires
title [titel] Digitale SLR-camera van Google met 25.3 MP + 35mm-lens + blauwe cameratas
price [prijs] 435 USD
google_product_category [google_productcategorie] Cameras & Optics > Cameras > Digital Cameras (152) [Camera's en optiek > Camera's > Digitale camera's (152)]
brand [merk] Google
gtin [gtin] 00652810118491
is_bundle [is_pakket] ja
condition [staat] nieuw
mpn [mpn] 00638HAY
Varianten

Als uw product verkrijgbaar is in meerdere kleuren of maten, kunt u voor elk van deze varianten een ander uniek product-ID hanteren. Bijvoorbeeld:

An example of ads without placeholder images

Product Google-T-shirt
title [titel] Google-T-shirt - Groen - Small
price [prijs] 11 USD
color [kleur] groen
size [maat] s
id [id] 9876-S-GRN
item_group_id [productgroep_id] 9876
brand [merk] Google
gtin [gtin] 9504000059422
condition [staat] nieuw
mpn [mpn] 00638HAY

Product Google-T-shirt
title [titel] Google-T-shirt - Blauw - Small
price [prijs] 9 USD
color [kleur] blauw
size [maat] s
id [id] 9876-S-BLU
item_group_id [productgroep_id] 9876
brand [merk] Google
gtin [gtin] 9504000059422
condition [staat] nieuw
mpn [mpn] 00638NIC

Product Google-T-shirt
title [titel] Google-T-shirt - Geel - Small
price [prijs] 12 USD
color [kleur] rood
size [maat] s
id [id] 9876-S-YELLOW
item_group_id [productgroep_id] 9876
brand [merk] Google
gtin [gtin] 9504000059446
condition [staat] nieuw
mpn [mpn] 00638ANG
Telefoon of tablet

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Product Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 - 32 GB - Midnight Blue - simlockvrij
price [prijs] 199 USD
google_product_category [google_productcategorie] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons]
brand [merk] Google
gtin [gtin] 0614141123452
mpn [mpn] 00638NAGPE
condition [staat] nieuw
Huismerken en producten van een wit merk

An illustration of a couch with product staging

Product bank van een wit merk
title [titel] Driezitsbank - bruin/groen
price [prijs] 799 EUR
brand [merk] MyStore
gtin [gtin] 0614141123452
mpn [mpn] ANG
condition [staat] nieuw
Producten zonder MPN

Voor producten waaraan geen GTIN is toegewezen, hoeft u dit nummer niet in te voeren. Als er echter wel een GTIN is toegewezen aan het product en u dit nummer niet invoert, kan het product worden afgekeurd.

An illustration of a woman wearing a black dress

Product Op maat gemaakte zwarte jurk
title [titel] Zwarte jurk volgens uw ontwerp - Maat M
price [prijs] 32 EUR
color [kleur] zwart
size [maat] m
identifier_exists [id_bestaat] nee
condition [staat] nieuw
is_bundle [is_pakket] ja
mpn [mpn] (Leeg laten, want de jurk is op maat gemaakt en heeft geen MPN)

An illustration of a scarf that

Product Wollen sjaal
title [titel] Handgebreide wollen sjaal met stippen, oranje/zwart
identifier_exists [id_bestaat] nee
price [prijs] 15 EUR
color [kleur] oranje/zwart
condition [staat] nieuw
mpn [mpn] (Leeg laten, want de sjaal is op maat gemaakt en heeft geen MPN)