gender [kön]: Definition

Ange det kön produkten är avsedd för med attributet gender [kön]. Med den här uppgiften kan potentiella kunder begränsa sökningen genom att filtrera produkterna efter kön. Tänk på att vi också använder uppgiften om kön tillsammans med de värden du anger för size [storlek] och age_group [åldersgrupp] för att standardisera de storlekar som visas för användarna.

An illustration showing shopping online and filtering clothing options by gender

Användningsområde

Obligatoriskt för förbättrade annonser på Googles plattformar för alla produkter i kategorin Apparel & Accessories [Kläder och accessoarer] (166).

Obligatoriskt för Shopping-annonser för alla produkter i kategorin Apparel & Accessories [Kläder och accessoarer] (166) i följande målländer:

• Brasilien
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Japan
  • Storbritannien
  • USA

Valfritt men inte obligatoriskt för produkter i följande underkategorier till Apparel & Accessories [Kläder och accessoarer]

• Pinback Buttons [Pins] (4179)
  • Tie Clips [Slipshållare] (180)
  • Wristbands [Handledsband] (1893)
  • Shoe Covers [Skoöverdrag] (5385)
  • Shoelaces [Skosnören] (1856)
  • Spurs [Sporrar] (2427)
  • Watch Bands [Klockarmband] (5123)
  • Keychains [Nyckelringar] (175)
  • Wallet Chains [Plånbokskedjor] (5841)
  • Lanyards [Snoddar] (6277)
  • Checkbook Covers [Omslag för checkhäften] (6460)
  • Badge & Pass Holders [Fodral för pass och ID-kort] (6170)
  • Watch Winders [Klockuppdragare] (6870)
  • Watch Stickers & Decals [Klockstickers och -dekaler] (7471)
  • Handkerchiefs [Näsdukar] (5207)
  • Decorative Fans [Solfjädrar] (5114)

Om produkten varierar beroende på kön anger du attributet gender [kön]. Använd det här attributet när produkten är en variant som kännetecknas av kön (till exempel svarta tennisskor för män och svarta tennisskor för kvinnor) och ange samma värde för attributet item_group_id [varugrupp-id] för alla varianter.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar in.

Värden som stöds male [herr], female [dam] eller unisex [unisex]
Upprepat fält Nej
Schema.org-egendom (Vad är det här?) Product.audience.suggestedGender, Type: Text

Filformat Exempelposter
TEXT

herr

XML-flöden <g:gender>herr</g:gender>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Det finns inga minimikrav för det här attributet. Tänk på att du fortfarande måste följa riktlinjerna för formatering, annars går det inte att använda informationen du skickar in.

Exempel

Klädprodukter

Kön är relevant för de flesta klädprodukterna. Om du vill att produkten ska visas i de mest relevanta sökningarna kan du också ange size [storlek], size_system [storlekssystem] och size_type [storlekstyp].

Produkt T-shirt med Googles logotyp
gender [kön] unisex
size [storlek] M
size_system [storlekssystem] USA
size_type [storlekstyp] normal

Produkt Löparskor
gender [kön] herr
size [storlek] 8,5
size_system [storlekssystem] USA
size_type [storlekstyp] normal
Varianter

Om produkten finns i flera versioner kan du ange kön för de olika varianterna.

Produkt Smart klocka (Android)
title [titel] Smart herrklocka (Android) – guld
gender [kön] herr
material [material] guld
id [id] 9856-m-gld
item_group_id [varugrupp-id] 12345

Produkt Smart klocka (Android)
title [titel] Smart damklocka (Android) – guld
gender [kön] dam
material [material] guld
id [id] 9856-w-gld
item_group_id [varugrupp-id] 12345