gender [kön]: Definition

Ange det kön produkten är avsedd för med attributet gender [kön]. Med den här uppgiften kan potentiella kunder begränsa sökningen genom att filtrera produkterna efter kön. Tänk på att vi också använder uppgiften om kön tillsammans med de värden du anger för size [storlek] och age_group [åldersgrupp] för att standardisera de storlekar som visas för användarna.

An illustration showing a person shopping online and filtering clothing options by gender

Användningsområde

Krävs för alla produkter som varierar efter kön.

Krävs för alla produkter inom Apparel & Accessories [Kläder och accessoarer] (166) i följande målländer:

• Brasilien
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Japan
  • Storbritannien
  • USA

Valfritt men inte obligatoriskt för produkter i följande underkategorier till  Apparel & Accessories [Kläder och accessoarer]

• Pins (4179)
  • Manschettknappar och slipsnålar (180)
  • Handledsband (1893)
  • Skoöverdrag (5385)
  • Skosnören (1856)
  • Sporrar (2427)
  • Klockarmband (5123)
  • Nyckelringar (175)
  • Plånbokskedjor (5841)
  • Snoddar (6277)
  • Omslag för checkhäften (6460)
  • Fodral för pass och ID-kort (6170)
  • Klockuppdragare (6870)
  • Klockstickers och -dekaler (7471)
  • Näsdukar (5207)
  • Solfjädrar (5114)

Om produkten varierar beroende på kön anger du attributet gender [kön]. Använd det här attributet när produkten är en variant som kännetecknas av kön (till exempel svarta tennisskor för män och svarta tennisskor för kvinnor) och ange samma värde för attributet item_group_id [varugrupp-id] för alla varianter.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar.

Värden som stöds male [herr], female [dam] eller unisex [unisex]
Upprepat fält Nej
Schema.org-egendom (Vad är det här?) Product.audience.suggestedGender, Type: Text

Filformat Exempelposter
TEXT

herr

XML-flöden <g:gender>herr</g:gender>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter och får det bästa resultatet från dina annonser.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att visa annonser för din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Det finns inga minimikrav för det här attributet. Tänk på att du fortfarande måste följa riktlinjerna för formatering, annars går det inte att använda informationen du skickar in.

Exempel

Klädprodukter

Kön är relevant för de flesta klädprodukterna. Om du vill att annonsen ska visas i de mest relevanta sökningarna kan du också ange size [storlek], size_system [storlekssystem] och size_type [storlekstyp].

Produkt T-shirt med Googles logotyp
gender [kön] unisex
size [storlek] M
size_system [storlekssystem] USA
size_type [storlekstyp] normal

Produkt Löparskor
gender [kön] herr
size [storlek] 8.5
size_system [storlekssystem] USA
size_type [storlekstyp] normal
Varianter

Om produkten finns i flera versioner kan du ange kön för de olika varianterna.

Produkt Smart klocka (Android)
title [titel] Smart herrklocka (Android) – guld
gender [kön] herr
material [material] guld
id [id] 9856-m-gld
item group id [varugrupp-id] 12345

Produkt Smart klocka (Android)
title [titel] Smart damklocka (Android) – guld
gender [kön] dam
material [material] guld
id [id] 9856-w-gld
item group id [varugrupp-id] 12345