I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Kjønn [gender]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Oppgi hvilket kjønn produktet ditt er laget for, ved å bruke attributtet for kjønn [gender]. Når du oppgir denne informasjonen, kan potensielle kunder filtrere produktene etter kjønn for å avgrense søket. Merk at vi også bruker informasjonen om kjønn sammen med verdiene du oppgir for attributtene for størrelse [size] og aldersgruppe [age_group], for å standardisere størrelsene som vises til brukerne.

An illustration showing shopping online and filtering clothing options by gender

I denne artikkelen

Bruksområder

Required Obligatorisk for kostnadsfrie oppføringer for alle produkter i kategorien Klær og tilbehør (ID 166).

Required Obligatorisk for Shopping-annonser for alle produkter i kategorien Klær og tilbehør (ID 166) ved målretting mot disse landene:

• Brasil
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Japan
  • Storbritannia
  • USA

Optional Valgfritt for produkter i disse underkategoriene under Klær og tilbehør:

• Nåler og merker (ID 4179)
  • Slipsnåler (ID 180)
  • Mansjetter (ID 1893)
  • Skoomslag (ID 5385)
  • Skolisser (ID 1856)
  • Sporer (ID 2427)
  • Klokkereimer (ID 5123)
  • Nøkkelringer (ID 175)
  • Lommebok-lenker (ID 5841)
  • Bæresnorer (ID 6277)
  • Sjekkhefte-omslag (ID 6460)
  • ID-holdere (ID 6170)
  • Klokkeopptrekkere (ID 6870)
  • Klokkeklistremerker og -dekaler (ID 7471)
  • Lommetørkler (ID 5207)
  • Dekorative vifter (ID 5114)

Send inn attributtet for kjønn [gender] hvis produktet varierer etter kjønn. Bruk dette attributtet hvis produktet er en variant som kjennetegnes etter kjønn (f.eks. svarte tennissko til herre og svarte tennissko til dame), og bruk også den samme verdien for attributtet for varegruppe-ID [item_group_id] når du sender inn hver variant.

Dette er verdiene som støttes for dette attributtet:

• Mann [male]
  • Kvinne [female]
  • Unisex [unisex]

(Vær oppmerksom på at denne verdien må sendes inn på engelsk.)

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn. Finn ut når og hvordan du sender inn produktinformasjon på engelsk

Støttede verdier
  • male
  • female
  • unisex

Vær oppmerksom på at disse verdiene må sendes inn på engelsk.

Gjentatt felt Nei
Schema.org-egenskap
(Hva er dette?)
Product.audience.suggestedGender, Type: Text
Filformat Eksempeloppføring
Tekst male
XML-feeder <g:gender>male</g:gender>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Det finnes ingen minstekrav for dette attributtet. Du må fortsatt følge retningslinjene for formatering for at vi skal kunne bruke informasjonen du sender inn.

Eksempler

Klesprodukter

Kjønn er relevant for de fleste klesprodukter. For å vise produktene dine i de mest relevante søkene kan du også ta med attributtene for størrelse [size], størrelsessystem [size_system] og størrelsestype [size_type].

Produktinformasjon for T-skjorte med Google-logo, unisex, størrelse medium
Attributt Verdi
Kjønn [gender] unisex
Størrelse [size] M
Størrelsessystem [size_system] US
Størrelsestype [size_type] regular

Produktinformasjon for joggesko for menn, størrelse 8,5
Attributt Verdi
Kjønn [gender] male
Størrelse [size] 8.5
Størrelsessystem [size_system] US
Størrelsestype [size_type] regular
Varianter

Hvis produktet ditt finnes i flere versjoner for hvert kjønn, sender du inn det aktuelle kjønnet for hver variant.

Produktinformasjon for Android-smartklokke til herre, gull
Attributt Verdi
Tittel [title] Android-smartklokke til herre – gull
Kjønn [gender] male
Materiale [material] Gull
ID [id] 9856-m-gll
Varegruppe-ID [item_group_id] 12345

Produktinformasjon for Android-smartklokke til dame, gull
Attributt Verdi
Tittel [title] Android-smartklokke til dame – gull
Kjønn [gender] female
Materiale [material] Gull
ID [id] 9856-k-gll
Varegruppe-ID [item_group_id] 12345