Gender [gender]

Geef met het kenmerk gender [gender] aan voor welk gender uw product is bedoeld. Als u deze informatie opgeeft, kunnen potentiële klanten producten nauwkeurig op gender filteren om hun zoekopdracht te verfijnen. Houd er rekening mee dat we deze informatie, samen met de waarden die u levert voor de kenmerken maat [size] en leeftijdsgroep [age_group], gebruiken om de maten te standaardiseren die aan gebruikers worden getoond.
An illustration showing shopping online and filtering clothing options by gender

Wanneer te gebruiken

Vereist voor uitgebreide gratis vermeldingen voor alle producten in de categorie Kleding en accessoires (ID 166).

Vereist voor Shopping-advertenties voor alle producten in de categorie Kleding en accessoires (ID 166) wanneer u deze landen target:

• Brazilië
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Japan
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Optioneel voor producten in de volgende subcategorieën van Kleding en accessoires:

• Buttons (ID 4179)
  • Dasspelden (ID 180)
  • Polsbanden (ID 1893)
  • Schoenhoezen (ID 5385)
  • Schoenveters (ID 1856)
  • Sporen (ID 2427)
  • Horlogebanden (ID 5123)
  • Sleutelhangers (ID 175)
  • Portefeuillekettingen (ID 5841)
  • Sleutelkoorden (ID 6277)
  • Chequeboekomslagen (ID6460)
  • Badge- en pashouders (ID 6170)
  • Horlogeopwinders (ID 6870)
  • Stickers en transfers voor horloges (ID 7471)
  • Pochetten (ID 5207)
  • Decoratieve waaiers (ID 5114)

Geef het kenmerk gender [gender] op als uw product verschilt per gender. Gebruik dit kenmerk als uw product een variant is die verschilt per gender (bijvoorbeeld 'zwarte tennisschoenen voor heren' en 'zwarte tennisschoenen voor dames'). Geef elke variant op met dezelfde waarde voor het kenmerk productgroep-id [item_group_id].

Dit zijn de ondersteunde waarden voor dit kenmerk:

• Heren [male]
  • Dames [female]
  • Unisex [unisex]

(Deze waarde moet in het Engels worden opgegeven.)

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Ondersteunde waarden
  • male
  • female
  • unisex

Deze waarden moeten in het Engels worden opgegeven.

Herhaald veld Nee
Property van schema.org
(Wat is dit?)
Product.audience.suggestedGender, Type: Text
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst male
XML-feeds <g:gender>male</g:gender>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Er zijn geen minimumvereisten voor dit kenmerk. Zorg wel dat u de indelingsrichtlijnen volgt, zodat de informatie die u indient, kan worden gebruikt.

Voorbeelden

Kledingproducten

Voor de meeste kledingproducten is het gender relevant. Als u uw product bij de meest relevante zoekopdrachten wilt laten zien, kunt u ook de kenmerken maat [size], matensysteem [size_system] en maattype [size_type] gebruiken.

Productgegevens voor Google-T-shirt, unisex, maat medium
Kenmerk Waarde
Gender [gender] unisex
Maat [size] M
Matensysteem [size_system] US
Maattype [size_type] regular

Productgegevens voor hardloopschoenen voor heren, maat 42
Kenmerk Waarde
Gender [gender] male
Maat [size] 8,5
Matensysteem [size_system] US
Maattype [size_type] regular
Varianten

Geef voor elke variant het gender op als uw product voor elk gender in verschillende versies wordt geleverd.

Productgegevens voor Android-smartwatch voor heren, goud
Kenmerk Waarde
Titel [title] Android-smartwatch voor heren, goud
Gender [gender] male
Materiaal [material] Goud
Id [id] 9856-m-gld
Productgroep-id [item_group_id] 12345

Productgegevens voor Android-smartwatch voor dames, goud
Kenmerk Waarde
Titel [title] Android-smartwatch voor dames, goud
Gender [gender] female
Materiaal [material] Goud
Id [id] 9856-w-gld
Productgroep-id [item_group_id] 12345