sale_price [försäljningspris]: Definition

Använd attributet sale_price [försäljningspris] för att informera användarna om hur mycket produkten kostar när det är rea. Försäljningspriset visas som det aktuella priset i annonser under rean. Om ordinarie pris och försäljningspriset uppfyller vissa krav kan det ordinarie priset visas tillsammans med försäljningspriset. Då blir det lättare för kunderna att se skillnaden i pris.

Obs! Annonser som visar ordinarie pris och försäljningspris stöds för närvarande endast på mobila enheter.

Bilden ovan kan innehålla engelska ord eller angivelser i USD. När försäljningspriset tillämpas på produktens annonsenhet visas den i lokal valuta och på lokalt språk.

Användningsområde

Valfritt för varje produkt

Om produkten säljs till nedsatt pris skickar du in det nya priset med attributet sale_price [försäljningspris]. Skicka in readatumen med hjälp av attributet sale_price_effective_date [giltighetsdatum_för_försäljningspris].

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar.

Typ Siffror plus valuta (använd ISO 4217)
Upprepat fält Nej
Schema.org-egendom (Vad är det här?) Offer.priceSpecification, Type: Text
(för skatt) valueAddedTaxIncluded, Type: Boolean

Filformat Exempelposter
Textflöden

150.00 SEK

XML-flöden <g:sale_price>150.00 SEK</g:sale_price>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter och får det bästa resultatet från dina annonser.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att visa annonser för din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Uppfyll kraven för attributet price [pris] med några undantag.

• Försäljningspriset behöver inte vara det mest framträdande priset på målsidan. Om du till exempel visar pris och försäljningspris kan det ursprungliga priset fortfarande ha ett större typsnitt.
    • Visa både priset (som inte är försäljningspriset) och försäljningspriset på målsidorna tydligt
  • Använd ett värde för sale_price [försäljningspris] som matchar försäljningspriset som du visar på målsidan.
  • Skicka in attributet price [pris] med fullt pris för produkten (kostnaden när den inte är på rea), även när du skickar in sale_price [försäljningspris]. Om produkten är på rea och du inte skickar in attributet sale_price [försäljningspris] skickar du in försäljningspriset som värdet för attributet price [pris].
  • Använd ett värde som är mindre än det värde som du skickar in för price [pris].
  • Ange inte mer än två siffror efter en decimal. Om du anger mer än två siffror efter decimalen avrundas talet automatiskt till närmsta godkända värde. Till exempel avrundas 1,0234 till 1,02 och 29,8999 avrundas till 29,90.

Tips

Här är tips som kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera produktdata för prestanda.

• Skicka in ett pris som kan anges i mållandets valuta (enligt ISO 4217). Till exempel, istället för 10.012 SEK skickar du 10.1 SEK. Om priset inte kan anges i mållandets valuta avrundar vi det till ett värde som kan göra det.
  • Skicka in sale_price_effective_date [giltighetsdatum_för_försäljningspris] med datumintervallet för när försäljningspriset gäller. Om du skickar in attributet sale_price [försäljningspris], men inte attributet sale_price_effective_date [giltighetsdatum_för_försäljningspris], används sale_price [försäljningspris] för varan direkt.
  • Skicka in rätt baspriser om du vill aktivera försäljningspriskommentarer. När du sänker priset på en vara för en rea skickar du in det nedsatta priset i attributet sale_price [försäljningspris]. Fortsätt skicka in det ursprungliga baspriset i attributet price [pris]. Läs mer om krav för att visa försäljningspriskommentarer för dina erbjudanden.

Exempel

Varianter

Om du säljer en produkt som finns i flera färger och storlekar kan du välja att sälja vissa färger till ett nedsatt pris.

An example of ads without placeholder images

Produkt Google-t-shirt
title [titel] Google-t-shirt – grön – small
price [pris] 109 SEK
sale price [försäljningspris] 99.90 SEK
color [färg] grön
size [storlek] S
id [id] 9876-S-GRN
item_group_id [varugrupp-id] 9876
Produkt Google-t-shirt
title [titel] Google-t-shirt – blå – small
price [pris] 89.90 SEK
sale price [försäljningspris] 59.90 SEK
color [färg] blå
size [storlek] S
id [id] 9876-S-BLU
item_group_id [varugrupp-id] 9876
Produkt Google-t-shirt
title [titel] Google-t-shirt – gul – small
price [pris] 105 SEK
sale price [försäljningspris] 89.90 SEK
color [färg] gul
size [storlek] S
id [id] 9876-S-YELLOW
item_group_id [varugrupp-id] 9876
Telefon eller surfplatta med abonnemang

Du kan skicka ett pris så lågt som 0 för mobiltelefoner eller surfplattor med ett medföljande abonnemang. Läs mer om kraven.

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produkt Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 – 32 GB – midnattsblå – med abonnemang
price [pris] 2 990 SEK
sale_price [försäljningspris] 0 SEK
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner]
is_bundle [är_paket] ja
Produkt Google Nexus 9
title [titel] Google Nexus 9 – 32 GB – svart – med abonnemang
price [pris] 4 990 SEK
sale_price [försäljningspris] 0 SEK
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Computers > Tablet Computers [Elektronik > Datorer > Surfplattor]
is_bundle [är_paket] ja