I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Försäljningspris [sale_price]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Använd attributet försäljningspris [sale_price] för att informera kunderna om hur mycket produkten kostar under en försäljning. Under en försäljning visas ditt försäljningspris som det aktuella priset. Om ordinarie pris och försäljningspriset uppfyller vissa krav kan det ordinarie priset visas tillsammans med försäljningspriset. Då blir det lättare för kunderna att se skillnaden i pris.

Exempel på annons med ett försäljningspris

Bilden ovan kan innehålla engelska eller amerikanska dollar. När försäljningspriset tillämpas på produkten visas det i lokal valuta och på lokalt språk.

Innehåll

Användningsområde

Optional Valfritt för varje produkt

Om produkten säljs till nedsatt pris skickar du in det nya priset med attributet försäljningspris [sale_price]. Skicka in försäljningsdatumen med giltighetsdatum för försäljningspris [sale_price_effective_date].

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ Siffror plus valuta (använd ISO 4217)
Upprepat fält nej
Filformat Exempelpost
Text (TSV) 150.00 SEK
XML (flöden) <g:sale_price>150.00 SEK</g:sale_price>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.
Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

• Uppfyll samma krav som för att visa pris via prisattributet med några undantag.
  • Försäljningspriset behöver inte vara det mest framträdande priset på målsidan. Om du till exempel visar ordinarie pris och försäljningspris kan det ordinarie priset fortfarande ha ett större typsnitt.
  • Visa både det ordinarie priset och försäljningspriset på målsidorna tydligt och endast försäljningspriset i kassan. Om du annonserar om en kupongkod ser du till att den är tillgänglig för alla användare, och att både det ordinarie priset och försäljningspriset visas tydligt efter att kupongkoden har använts. Se också till att försäljningspriset förblir konsekvent i kassan.
  • Skicka in ett värde som matchar försäljningspriset som du visar på målsidan och i kassan.
  • Skicka in det totala priset för produkten (ordinarie pris) genom att även ange attributet pris [price] när du skickar in försäljningspris [sale_price]. Om produkten ingår i en försäljning och du inte skickar in attributet försäljningspris bör du ange försäljningspriset som värde för attributet pris [price].
  • Produktens försäljningspris bör vara lägre än priset för produkten, och den här prisskillnaden bör visas i produktdatan.
  • Ange inte mer än två siffror efter en decimal. Om du anger mer än två siffror efter decimalen avrundas talet automatiskt till närmsta godkända värde. Till exempel avrundas 1.0234 till 1.02 och 29.8999 avrundas till 29.90.

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Skicka in ett värde som kan anges i mållandets valuta (enligt ISO 4217). Skicka exempelvis in 1.01 USD i stället för 1.0012 USD. Om priset inte kan anges i mållandets valuta avrundar vi det till ett värde som kan anges.
  • Skicka in datumintervallet då försäljningspriset gäller. Skicka in attributet giltighetsdatum för försäljningspris [sale_price_effective_date] för att ange när försäljningspriset gäller. Annars används försäljningspriset för produkten direkt.
  • Skicka in rätt baspriser om du vill aktivera försäljningspriskommentarer. Om du vill sänka priset på en produkt under en försäljning anger du försäljningspriset med attributet försäljningspris [sale_price]. Fortsätt skicka in det ursprungliga baspriset med attributet pris [price].

Exempel

Varianter

Om du säljer en produkt som finns i flera färger och storlekar kan du välja att sälja vissa färger till ett nedsatt pris.

Ett exempel på annonser utan platshållarbilder

Produktdata för en grön t-shirt i storlek small med Google-logotypen, pris från 109.90 SEK, försäljningspris 99.90 SEK
Attribut Värde

titel [title]

pris [price]

Google-t-shirt – grön – small

109.90 SEK

försäljningspris [sale_price] 99.90 SEK
färg [color] grön
storlek [size] S

Produktdata för en blå t-shirt i storlek small med Google-logotypen, pris från 89.90 SEK, försäljningspris 59.90 SEK

Attribut Värde
titel [title] Google-t-shirt – blå – small
pris [price] 89.90 SEK
försäljningspris [sale_price] 59.90 SEK
färg [color] blå

storlek [size]

id [id]

varugrupp-id [item_group_id]

S

9876-S-BLU

9876

Produktdata för en gul t-shirt i storlek small med Google-logotypen, pris från 105.00 SEK, försäljningspris 89.90 SEK

Attribut Värde
titel [title] Google-t-shirt – gul – small
pris [price] 105.00 SEK
försäljningspris [sale_price] 89.90 SEK
färg [color] gul
storlek [size] S

id [id]

varugrupp-id [item_group_id]

9876-S-YELLOW

9876

Telefon eller surfplatta med abonnemang

Du kan ange ett pris så lågt som 0 för telefoner eller surfplattor med ett medföljande abonnemang. Läs mer om priskraven.

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produktdata för en midnattsblå Google Nexus 6 32 GB med abonnemang

Attribut Värde
titel [title] Google Nexus 6 – 32 GB – midnattsblå – med abonnemang
pris [price] 2990.00 SEK

försäljningspris [sale_price]

google-produktkategori [google_product_category]

0 SEK

Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner

Produktdata för en svart 32 GB Google Nexus 9 med abonnemang

Attribut Värde
titel [title] Google Nexus 9 – 32 GB – svart – med abonnemang
pris [price] 4 990 SEK
försäljningspris [sale_price] 0 SEK
google-produktkategori [google_product_category] Elektronik > Datorer > Surfplattor