I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Tilbudspris [sale_price]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Bruk attributtet for tilbudspris [sale_price] for å vise kundene hvor mye produktet ditt koster når det er på tilbud. I tilbudsperioden vises tilbudsprisen som gjeldende pris. Hvis den opprinnelige prisen og tilbudsprisen oppfyller visse krav, kan den opprinnelige prisen vises ved siden av tilbudsprisen, slik at man kan se prisforskjellen.

Eksempel på annonse med tilbudspris

Bildet ovenfor kan inneholde engelsk språk eller USD. Når tilbudsprisen blir brukt for produktet ditt, vises den i lokal valuta og på lokalt språk.

I denne artikkelen

Bruksområder

Optional Valgfritt for hvert produkt

Hvis produktet er på tilbud, sender du inn den nye prisen via attributtet for tilbudspris [sale_price]. For å sende inn datoene for tilbudet må du bruke attributtet for start- og sluttdato for tilbudspris [sale_price_effective_date].

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Finn ut når og hvordan du sender inn produktinformasjon på engelsk

Type Antall pluss valuta (bruk ISO 4217)
Gjentatt felt Nei
Filformat Eksempeloppføring
Tekst (TSV) 150.00 NOK
XML (feeder) <g:sale_price>150.00 NOK</g:sale_price>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du gå til ressursen Content API for Shopping
Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å kunne vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

• Du må oppfylle de samme kravene som for prisattributtet, men med noen unntak.
  • Tilbudsprisen trenger ikke å være den mest fremtredende prisen på landingssiden. Hvis du for eksempel viser både prisen og tilbudsprisen, kan du fortsatt vise den opprinnelige prisen i større skrift.
  • Vis både standardprisen og tilbudsprisen tydelig på landingssidene og bare tilbudsprisen i kassen. Hvis du annonserer en kupongkode, må du sørge for at den er tilgjengelig for alle brukere. Vis både standardprisen og tilbudsprisen tydelig etter at kupongkoden er lagt til. Du må også sørge for at tilbudsprisen ikke endres i løpet av betalingsprosessen.
  • Send inn en verdi som er den samme som tilbudsprisen du viser på landingssiden og i kassen.
  • Send inn hele prisen på produktet (prisen kunden må betale når det ikke er på tilbud) ved å sende inn attributtet for pris [price] sammen med attributtet for tilbudspris [sale_price]. Hvis produktet er på tilbud og du ikke sender inn attributtet for tilbudspris, må du sende inn tilbudsprisen som verdi for attributtet for pris [price].
  • Tilbudsprisen må være lavere enn produktprisen, og dette skal gjenspeiles i produktinformasjonen.
  • Ikke oppgi mer enn to sifre etter et desimaltegn. Hvis du oppgir mer enn to sifre etter desimaltegnet, rundes tallet automatisk av til nærmeste godkjente verdi. Eksempel: 1.0234 rundes av til 1.02, og 29.8999 rundes av til 29.90.

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Send inn en verdi som kan vises i valutaen for oppføringslandet (i henhold til ISO 4217). Send for eksempel inn 10.01 NOK i stedet for 10.012 NOK. Hvis prisen ikke kan vises i valutaen som brukes i oppføringslandet, runder vi den av til en verdi som kan vises.
  • Send inn datoperioden tilbudsprisen gjelder for. Send inn attributtet for start- og sluttdato for tilbudspris [sale_price_effective_date] for å angi når tilbudsprisen gjelder. Hvis du ikke gjør dette, brukes tilbudsprisen for produktet med en gang.
  • Send inn riktige grunnpriser for å aktivere tilbudsprisannoteringer. Hvis du vil senke prisen på et produkt når det er på tilbud, sender du inn tilbudsprisen ved å bruke attributtet for tilbudspris [sale_price]. Du må også fortsette å sende inn den opprinnelige grunnprisen ved å bruke attributtet for pris [price].

Eksempler

Varianter

Hvis du selger et produkt som finnes i flere farger og størrelser, kan du velge å selge noen av fargene til tilbudspris.

Et eksempel på annonser uten plassholderbilder

Produktinformasjon for en liten grønn T-skjorte med Google-logo til NOK 109,90 som er på tilbud til NOK 99,90
Attributt Verdi

Tittel [title]

Pris [price]

T-skjorte med Google-logo – grønn – small

109.90 NOK

Tilbudspris [sale_price] 99.90 NOK
Farge [color] Grønn
Størrelse [size] S

Produktinformasjon for en liten blå T-skjorte med Google-logo til NOK 89,90 som er på tilbud til NOK 59,90

Attributt Verdi
Tittel [title] T-skjorte med Google-logo – blå – small
Pris [price] 89.90 NOK
Tilbudspris [sale_price] 59.90 NOK
Farge [color] Blå

Størrelse [size]

ID [id]

Varegruppe-ID [item_group_id]

S

9876-S-BLU

9876

Produktinformasjon for en liten gul T-skjorte med Google-logo til NOK 105,00 som er på tilbud til NOK 89,90

Attributt Verdi
Tittel [title] T-skjorte med Google-logo – gul – small
Pris [price] 105.00 NOK
Tilbudspris [sale_price] 89.90 NOK
Farge [color] Gul
Størrelse [size] S

ID [id]

Varegruppe-ID [item_group_id]

9876-S-YELLOW

9876

Telefon eller nettbrett med abonnement

Du kan sende inn en pris på så lite som 0 for mobiltelefoner eller nettbrett som leveres med abonnement. Finn ut mer om priskravene.

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produktinformasjon for en 32 GB Google Nexus 6, med abonnement, i fargen Midnight Blue

Attributt Verdi
Tittel [title] Google Nexus 6 – 32 GB – Midnight Blue – med abonnement
Pris [price] 2990 NOK

Tilbudspris [sale_price]

Google-produktkategori [google_product_category]

0 NOK

Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner

Produktinformasjon for en svart 32 GB Google Nexus 9 med abonnement

Attributt Verdi
Tittel [title] Google Nexus 9 – 32 GB – Black – med abonnement
Pris [price] 4990 NOK
Tilbudspris [sale_price] 0 NOK
Google-produktkategori [google_product_category] Elektronikk > Datamaskiner > Nettbrett