sale_price [uitverkoopprijs]: Definitie

Gebruik het kenmerk sale_price [uitverkoopprijs] om gebruikers te laten weten wat uw product kost tijdens een uitverkoop. Tijdens een uitverkoop wordt uw uitverkoopprijs weergegeven als de huidige prijs. Als uw oorspronkelijke prijs en uitverkoopprijs aan bepaalde vereisten voldoen, kan uw oorspronkelijke prijs samen met de uitverkoopprijs worden weergegeven, zodat mensen het verschil kunnen zien.

Voorbeeld van een advertentie met een uitverkoopprijs

De bovenstaande afbeelding kan Engelse tekst of bedragen in USD bevatten. Als de uitverkoopprijs wordt toegepast op uw product, wordt deze weergegeven in de lokale valuta en taal.

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

Als uw product in de aanbieding is, kunt u de nieuwe prijs opgeven met het kenmerk sale_price [uitverkoopprijs]. Gebruik het kenmerk sale_price_effective_date [uitverkoopprijs_startdatum] om de datums van uw uitverkoop op te geven.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat we de gegevens die u indient kunnen begrijpen.

Type Aantal plus valuta (gebruik ISO 4217)
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

15.00 EUR

XML-feeds <g:sale_price>15.00 EUR</g:sale_price>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Voldoe aan de vereisten voor het kenmerk price [prijs], waarbij enkele uitzonderingen gelden.

• Deze uitverkoopprijs hoeft niet de meest prominente prijs op de bestemmingspagina zijn. Als u bijvoorbeeld de prijs en de uitverkoopprijs weergeeft, kan de oorspronkelijke prijs nog steeds in een groter lettertype worden weergegeven.
    • Vermeld zowel de normale prijs als de uitverkoopprijs op uw bestemmingspagina's.
  • Gebruik een waarde voor sale_price [uitverkoopprijs] die overeenkomt met de uitverkoopprijs die u weergeeft op uw bestemmingspagina.
  • Geef het kenmerk price [prijs] op met de volledige prijs van het product (de kosten wanneer het niet in de aanbieding is), zelfs wanneer u sale_price [uitverkoopprijs] opgeeft. Als uw product in de aanbieding is en u het kenmerk sale_price [uitverkoopprijs] niet opgeeft, moet u de uitverkoopprijs opgeven als de waarde van het kenmerk price [prijs].
  • Gebruik een waarde die lager is dan de waarde die u opgeeft voor price [prijs].
  • Gebruik maximaal twee cijfers achter de komma. Als u meer dan twee cijfers achter de komma plaatst, worden deze automatisch afgerond op de dichtstbijzijnde geaccepteerde waarde. 1,0234 wordt bijvoorbeeld op 1,02 afgerond en 29,8999 wordt op 29,90 afgerond.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Dien een prijs in die in de valuta van uw doelland kan worden weergegeven (volgens ISO 4217). Geef bijvoorbeeld 1.01 EUR op en niet 1.0012 EUR. Als uw prijs niet in de valuta van uw doelland kan worden weergegeven, ronden we het bedrag af op een waarde die wel mogelijk is.
  • Dien het kenmerk sale_price_effective_date [startdatum_uitverkoopprijs] in met de periode waarin de uitverkoopprijs van toepassing is. Als u het kenmerk sale_price [uitverkoopprijs] indient, maar niet het kenmerk sale_price_effective_date [startdatum_uitverkoopprijs], wordt de sale_price [uitverkoopprijs] meteen gebruikt voor uw product.
  • Dien de juiste basisprijzen in om annotaties met uitverkoopprijzen weer te geven. Wanneer u de prijs van een product voor een uitverkoop verlaagt, dient u de uitverkoopprijs in met het kenmerk sale_price [uitverkoopprijs]. De oorspronkelijke basisprijs van het product dient u nog steeds in via het kenmerk price [prijs]. Bekijk meer informatie over de vereisten voor het weergeven van annotaties met uitverkoopprijzen voor uw producten.

Voorbeelden

Varianten

Als uw product verkrijgbaar is in meerdere kleuren en maten, kunt u ervoor kiezen om slechts enkele kleuren in de uitverkoop te doen.

An example of ads without placeholder images

Product Google T-shirt
title [titel] Google T-shirt - Groen - Small
price [prijs] 10.99 EUR
sale_price [uitverkoopprijs] 9.99 EUR
color [kleur] groen
size [maat] s
id [id] 9876-S-GRN
item_group_id [productgroep_id] 9876
Product Google T-shirt
title [titel] Google T-shirt - Blauw - Small
price [prijs] 8.99 EUR
sale_price [uitverkoopprijs] 5.99 EUR
color [kleur] blauw
size [maat] s
id [id] 9876-S-BLU
item_group_id [productgroep_id] 9876
Product Google T-shirt
title [titel] Google T-shirt - Geel - Small
price [prijs] 10.50 EUR
sale_price [uitverkoopprijs] 8.99 EUR
color [kleur] geel
size [maat] s
id [id] 9876-S-GEEL
item_group_id [productgroep_id] 9876
Telefoon of tablet met een abonnement

Voor mobiele telefoons of tablets met een abonnement kunt u een prijs van minimaal 0 indienen. Meer informatie over de vereisten.

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Product Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 - 32 GB - nachtblauw - met abonnement
price [prijs] 299 EUR
sale_price [uitverkoopprijs] 0 EUR
google_product_category [google_productcategorie] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Electronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons]
is_bundle [is_pakket] ja
Product Google Nexus 9
title [titel] Google Nexus 9 - 32 GB - zwart - met abonnement
price [prijs] 499 EUR
sale_price [uitverkoopprijs] 0 EUR
google_product_category [google_productcategorie] Electronics > Computers > Tablet Computers [Elektronica > Computers > Tabletcomputers]
is_bundle [is_pakket] ja