sale_price [uitverkoopprijs]: Definitie

Gebruik het kenmerk sale_price [uitverkoopprijs] om gebruikers te laten weten wat uw product kost tijdens een uitverkoop. Tijdens de uitverkoop wordt de uitverkoopprijsprijs weergegeven als de huidige prijs. Als uw oorspronkelijke prijs en uitverkoopprijs aan bepaalde vereisten voldoen, kan uw oorspronkelijke prijs samen met de uitverkoopprijs worden weergegeven, zodat mensen het verschil kunnen zien.

Opmerking: Advertenties waarin de oorspronkelijke prijs en de uitverkoopprijs worden weergegeven, worden momenteel alleen ondersteund op mobiele apparaten.

De bovenstaande afbeelding kan Engelse tekst of bedragen in USD bevatten. Wanneer de verkoopprijs wordt toegepast op het advertentieblok voor uw product, wordt deze weergegeven in de lokale valuta en taal.

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

Als uw product in de aanbieding is, kunt u de nieuwe prijs opgeven met het kenmerk sale_price [uitverkoopprijs]. Gebruik het kenmerk sale_price_effective_date [uitverkoopprijs_startdatum] om de datums van uw uitverkoop op te geven.

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Type Aantal plus valuta (gebruik ISO 4217)
Herhaald veld Nee
Property van schema.org (wat is dit?) Offer.priceSpecification, Type: Text
(for tax) valueAddedTaxIncluded, Type: Boolean

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

15.00 EUR

XML-feeds <g:sale_price>15.00 EUR</g:sale_price>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van hoogwaardige informatie te voorzien en optimale resultaten met uw advertenties te behalen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Voldoe aan de vereisten voor het kenmerk price [prijs], waarbij enkele uitzonderingen gelden.

• Deze uitverkoopprijs hoeft niet de meest prominente prijs op de bestemmingspagina zijn. Als u bijvoorbeeld de prijs en de uitverkoopprijs weergeeft, kan de oorspronkelijke prijs nog steeds in een groter lettertype worden weergegeven.
    • Vermeld zowel de normale prijs als de uitverkoopprijs op uw bestemmingspagina's.
  • Gebruik een waarde voor sale_price [uitverkoopprijs] die overeenkomt met de uitverkoopprijs die u weergeeft op uw bestemmingspagina.
  • Geef het kenmerk price [prijs] op met de volledige prijs van het product (de kosten wanneer het niet in de aanbieding is), zelfs wanneer u sale_price [uitverkoopprijs] opgeeft. Als uw product in de aanbieding is en u het kenmerk sale_price [uitverkoopprijs] niet opgeeft, moet u de uitverkoopprijs opgeven als de waarde van het kenmerk price [prijs].
  • Gebruik een waarde die lager is dan de waarde die u opgeeft voor price [prijs].
  • Gebruik maximaal twee cijfers achter de komma. Als u meer dan twee cijfers achter de komma plaatst, worden deze automatisch afgerond op de dichtstbijzijnde geaccepteerde waarde. 1,0234 wordt bijvoorbeeld op 1,02 afgerond en 29,8999 wordt op 29,90 afgerond.

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Geef een prijs op die in de valuta van uw doelland kan worden betaald (volgens ISO 4217). Geef bijvoorbeeld 1.01 USD op in plaats van 1.0012 USD. Als uw prijs niet in de valuta van uw doelland kan worden weergegeven, ronden we het bedrag af op een waarde die wel mogelijk is.
  • Geef het kenmerk sale_price_effective_date [uitverkoopprijs_startdatum] op met de periode waarin de uitverkoopprijs van toepassing is. Als u het kenmerk sale_price [uitverkoopprijs] opgeeft en het kenmerk sale_price_effective_date [uitverkoopprijs_startdatum] leeg laat, wordt de sale_price [uitverkoopprijs] direct gebruikt voor uw artikel.
  • Geef de juiste basisprijzen op om annotaties met uitverkoopprijzen in te schakelen. Wanneer u de prijs van een artikel voor een uitverkoop verlaagt, geeft u de uitverkoopprijs op met het kenmerk sale_price [uitverkoopprijs]. Blijf de oorspronkelijke basisprijs die het artikel eerder kostte, indienen via het kenmerk price [prijs]. Meer informatie over de vereisten om annotaties met uitverkoopprijzen weer te geven voor uw aanbiedingen.

Voorbeelden

Varianten

Als uw product verkrijgbaar is in meerdere kleuren en maten, kunt u ervoor kiezen om slechts enkele kleuren in de uitverkoop te doen.

An example of ads without placeholder images

Product Google T-shirt
title [titel] Google T-shirt - Groen - Small
price [prijs] 10.99 EUR
sale_price [uitverkoopprijs] 9.99 EUR
color [kleur] groen
size [maat] s
id [id] 9876-S-GRN
item_group_id [productgroep_id] 9876
Product Google T-shirt
title [titel] Google T-shirt - Blauw - Small
price [prijs] 8.99 EUR
sale_price [uitverkoopprijs] 5.99 EUR
color [kleur] blauw
size [maat] s
id [id] 9876-S-BLU
item_group_id [productgroep_id] 9876
Product Google T-shirt
title [titel] Google T-shirt - Geel - Small
price [prijs] 10.50 EUR
sale_price [uitverkoopprijs] 8.99 EUR
color [kleur] geel
size [maat] s
id [id] 9876-S-GEEL
item_group_id [productgroep_id] 9876
Telefoon of tablet met een abonnement

Voor mobiele telefoons of tablets met een abonnement kunt u een prijs van minimaal 0 indienen. Meer informatie over de vereisten.

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Product Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 - 32 GB - nachtblauw - met abonnement
price [prijs] 299 EUR
sale_price [uitverkoopprijs] 0 EUR
google_product_category [google_productcategorie] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Electronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons]
is_bundle [is_pakket] ja
Product Google Nexus 9
title [titel] Google Nexus 9 - 32 GB - zwart - met abonnement
price [prijs] 499 EUR
sale_price [uitverkoopprijs] 0 EUR
google_product_category [google_productcategorie] Electronics > Computers > Tablet Computers [Elektronica > Computers > Tabletcomputers]
is_bundle [is_pakket] ja