Beschikbaarheidsdatum [availability_date]

Gebruik het kenmerk beschikbaarheidsdatum [availability_date] om klanten te laten weten wanneer een gereserveerd of nabesteld product wordt verzonden.

Wanneer te gebruiken

• Optioneel voor elk product
  • Vereist als u het kenmerk beschikbaarheid [availability] instelt op preorder of backorder. In deze gevallen kunt u de datum waarop uw product wordt verzonden opgeven met het kenmerk beschikbaarheidsdatum [availability_date].

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Type Datum, tijd en tijdzone, volgens ISO 8601-norm
(YYYY-MM-DDThh:mm[±hhmm] of YYYY-MM-DDThh:mmZ)
Limieten 1-25 tekens
Herhaald veld Nee
Property van schema.org
(Wat is dit?)

Offer.availabilityStart, type: DateTime

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekst (tsv) 2016-12-25T13:00-0800
XML (feeds) <g:availability_date>2016-11-25T13:00-0800</g:availability_date>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Zorg ervoor dat u dit kenmerk alleen gebruikt als u zeker weet dat er aan uw product geen unieke product-ID's zijn toegekend.
  • Producten worden afgekeurd als het kenmerk identifier_exists [id_bestaat] onjuist is ingesteld op no [nee] of false [onwaar] terwijl er aantoonbaar een unieke product-ID beschikbaar is.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Dien het kenmerk beschikbaarheidsdatum alleen in voor producten waarvoor de beschikbaarheid [availability] is ingesteld op preorder of backorder.
  • Geef naast de datum een tijd en tijdzone op. Als u dat niet doet, wordt de standaardtijd ingesteld op 00:00 uur (middernacht) in de tijdzone UTC.
  • Neem geen perioden op. Aangezien het kenmerk vereist is voor producten waarvoor de kenmerkwaarde van beschikbaarheid is ingesteld op preorder of backorder, raden we u aan de geschatte datum toe te voegen en de waarde te updaten zodra de verwachte datum is bevestigd waarop het product naar de consument kan worden verzonden.

Voorbeelden

Product kan worden gereserveerd

An illustration of an android plush

Productgegevens voor een Android Squishable
Kenmerk Waarde
Beschikbaarheid [availability] reserveren [preorder]
Beschikbaarheidsdatum [availability_date] 2016-12-25T13:00-0800
Product kan worden nabesteld

An illustration of an android plush

Productgegevens voor een Android Squishable
Kenmerk Waarde
Beschikbaarheid [availability] nabestellen [backorder]
Beschikbaarheidsdatum [availability_date] 2016-12-25T13:00-0800
De releasedatum wordt nog bekendgemaakt

An illustration of an android plush

Productgegevens voor een Android Squishable
Releasestatus Niet vrijgegeven
Kenmerk Waarde
Beschikbaarheid [availability]

reserveren [preorder]

Beschikbaarheidsdatum [availability_date] 2016-12-25T13:00-0800