In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Beschikbaarheidsdatum [availability_date]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk beschikbaarheidsdatum [availability_date] om klanten te laten weten wanneer een gereserveerd of nabesteld product wordt verzonden.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

• Optional Optioneel voor elk product
  • Required Vereist als u het kenmerk beschikbaarheid[availability] instelt op reserveren of nabestellen. (U kunt dan met het kenmerk beschikbaarheidsdatum [availability_date] de datum invoeren (tot 1 jaar in de toekomst) waarop uw product beschikbaar is en wordt verzonden.)

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt. Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens in het Engels indient

Type Datum, tijd en tijdzone volgens ISO 8601-norm
(YYYY-MM-DDThh:mm[±hhmm] of YYYY-MM-DDThh:mmZ)
Limieten 1-25 tekens
Herhaald veld Nee
Property van schema.org
(Wat is dit?)

Offer.availabilityStarts, Type: DateTime

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekst (tsv) 2016-12-25T13:00-0800
XML (feeds) <g:availability_date>2016-11-25T13:00-0800</g:availability_date>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten om uw product te tonen. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• Er zijn geen minimumvereisten voor dit kenmerk. Zorg wel dat u de indelingsrichtlijnen volgt, zodat de informatie die u indient, kan worden gebruikt.
Opmerking: U moet de beschikbaarheidsdatum ook toevoegen aan de landingspagina van het product en ervoor zorgen dat deze duidelijk zichtbaar is voor klanten (bijvoorbeeld '6 mei 2023'). Als u de exacte datum niet weet, kunt u een geschatte datum geven (bijvoorbeeld 'mei 2023').

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Geef het kenmerk beschikbaarheidsdatum op voor producten waarbij het kenmerk beschikbaarheid [availability] is ingesteld op preorder.
  • Geef naast de datum een tijd en tijdzone op. Als u dat niet doet, wordt de standaardtijd ingesteld op 00:00 uur (middernacht) in de tijdzone UTC.
  • Neem geen perioden op. Omdat het kenmerk vereist is voor producten waarvan de waarde voor beschikbaarheid [availability] is ingesteld op preorder, raadt Google aan om een geschatte datum toe te voegen (tot 1 jaar in de toekomst) en de waarde te updaten zodra de verwachte verzenddatum van het product is bevestigd.

Voorbeelden

Product kan worden gereserveerd

An illustration of an android plush

Productgegevens voor een Android Squishable
Kenmerk Waarde
Beschikbaarheid [availability] reserveren
Beschikbaarheidsdatum [availability_date] 2016-12-25T13:00-0800
Product kan worden nabesteld

An illustration of an android plush

Productgegevens voor een Android Squishable
Kenmerk Waarde
Beschikbaarheid [availability] backorder
Beschikbaarheidsdatum [availability_date] 2016-12-25T13:00-0800
De releasedatum wordt nog bekendgemaakt

An illustration of an android plush

Productgegevens voor een Android Squishable
Releasestatus Niet vrijgegeven
Kenmerk Waarde
Beschikbaarheid [availability]

reserveren

Beschikbaarheidsdatum [availability_date] 2016-12-25T13:00-0800