Beschikbaarheidsdatum [availability_date]

Gebruik het kenmerk beschikbaarheidsdatum [availability_date] om klanten te laten weten wanneer een gereserveerd of nabesteld product wordt verzonden.

Wanneer te gebruiken

• Optioneel voor elk product
  • Vereist als u het kenmerk beschikbaarheid [availability] instelt op preorder of backorder. (U kunt dan met het kenmerk beschikbaarheidsdatum [availability_date] de datum opgeven (tot 1 jaar in de toekomst) waarop uw product wordt verzonden.)

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Type Datum, tijd en tijdzone, volgens ISO 8601-norm
(YYYY-MM-DDThh:mm[±hhmm] of YYYY-MM-DDThh:mmZ)
Limieten 1-25 tekens
Herhaald veld Nee
Property van schema.org
(Wat is dit?)

Offer.availabilityStart, type: DateTime

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekst (tsv) 2016-12-25T13:00-0800
XML (feeds) <g:availability_date>2016-11-25T13:00-0800</g:availability_date>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Geef een datum op tot maximaal 1 jaar in de toekomst.
Opmerking: U moet de beschikbaarheidsdatum ook toevoegen aan de landingspagina van het product en ervoor zorgen dat deze duidelijk zichtbaar is voor klanten (bijvoorbeeld '6 mei 2023'). Als u de exacte datum niet weet, kunt u een geschatte datum opgeven (bijvoorbeeld 'mei 2023').

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Geef het kenmerk beschikbaarheidsdatum alleen op voor producten waarvoor de beschikbaarheid [availability] is ingesteld op preorder of backorder.
  • Geef naast de datum een tijd en tijdzone op. Als u dat niet doet, wordt de standaardtijd ingesteld op 00:00 uur (middernacht) in de tijdzone UTC.
  • Neem geen perioden op. Omdat het kenmerk vereist is voor producten waarvan de waarde voor beschikbaarheid [availability] is ingesteld op preorder of backorder, raadt Google aan om een geschatte datum toe te voegen (tot 1 jaar in de toekomst) en de waarde te updaten zodra de verwachte verzenddatum van het product is bevestigd.

Voorbeelden

Product kan worden gereserveerd

An illustration of an android plush

Productgegevens voor een Android Squishable
Kenmerk Waarde
Beschikbaarheid [availability] reserveren [preorder]
Beschikbaarheidsdatum [availability_date] 2016-12-25T13:00-0800
Product kan worden nabesteld

An illustration of an android plush

Productgegevens voor een Android Squishable
Kenmerk Waarde
Beschikbaarheid [availability] nabestellen [backorder]
Beschikbaarheidsdatum [availability_date] 2016-12-25T13:00-0800
De releasedatum wordt nog bekendgemaakt

An illustration of an android plush

Productgegevens voor een Android Squishable
Releasestatus Niet vrijgegeven
Kenmerk Waarde
Beschikbaarheid [availability]

reserveren [preorder]

Beschikbaarheidsdatum [availability_date] 2016-12-25T13:00-0800