description [beskrivning]: Definition

An example ad showing where description text might appear

Användningsområde

Krävs för alla produkter

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar.

Typ Sträng (Unicode-tecken, enkel HTML*, rekommenderas: endast ASCII)
Gränser 1–5 000 tecken
Upprepat fält Nej
Schema.org-egendom
(Vad är det här?)
Product.description, Type: Text

*Felaktigt HTML-innehåll (till exempel ofullständiga taggar) och osäkra funktioner (som javascript) är inte tillåtna.

HTML-taggar

Status Exempel
Stöds (ofullständig lista) strong, em, ul, ol, li, br, sub, sup, div, span, dl, dt, dd
Stöds inte Attribut för alla taggar
Osäkra taggar, till exempel ”style” eller ”canvas”

Filformat Exempelvärde
Textflöden <em>Google Chromecast</em> är utformat för att ansluta till din tv på ett smidigt sätt.
<ul>
  <li>Streama och casta innehåll trådlöst</li>
  <li>Integrerad HDMI-anslutning</li>
</ul>
XML-flöden <g:description><em>Google Chromecast</em> är utformat för att ansluta till din tv på ett smidigt sätt.
&lt;ul&gt;
  &lt;li&gt;Streama och casta innehåll trådlöst&lt;/li&gt;
  &lt;li&gt;Integrerad HDMI-anslutning&lt;/li&gt;
&lt;/ul&gt;</g:description>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att visa annonser för din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

Obs! Om beskrivningen överstiger teckenbegränsningen kortas den av för att få plats. Du får en varning när beskrivningen har kortats av.
  • Beskriv bara själva produkten. Ta inte med några uppgifter om kompatibla produkter, tillbehör eller liknande produkter som är tillgängliga. Utelämna sådant som företagets historia eller policyer.
  • Använd professionellt och grammatiskt korrekt språk. Korrekt grammatik är lättare att förstå och ger dig ett mer professionellt rykte. Det kan även leda till fler klick. Undvik jippobetonade sätt att väcka uppmärksamhet med sådant som enbart versaler, symboler och reklamtext. Läs mer om kraven för redaktionellt och professionellt innehåll.
  • Använd inte ord från främmande språk såvida de inte är vanliga, som en produkt med ett utländskt namn eller titel.
    • Ordet ”sushi” är till exempel mycket vanligt även utanför Japan.
    • Skriv utländska ord med målspråkets alfabet. Använd till exempel inte japanska tecken när du riktar dig till den amerikanska marknaden. Bokstäver med accenter som i frasen ”Les Clés” är tillåtet.
    • Använd inte främmande tecken i jippobetonat syfte. Det är vanligt förekommande i skräppost och bedrägliga annonser. Till exempel: (ಠ_ಠ)
  • Använd XML-enheter eller undantagstecken istället för symboler. Om du skickar din produktdata i XML eller JSON och behöver inkludera symboler, måste du följa XML- eller JSON-specifikationen. För XML används XML-enheter som &quot;. Och för JSON används undantagstecken som \". Om beskrivningen kodas automatiskt måste du vara uppmärksam och inte koda den två gånger.
  • Ta inte med jämförelser med eller detaljer om andra produkter. Ha till exempel inte med fraser som ”bättre än X”. Låt kunderna själva undersöka andra produkter.
  • Använd inte hänvisningar till kategoriseringssystem. Ha till exempel inte med ”Leksaker och spel > Leksaker > Dockor, lekset och leksaksfigurer > Dockor”. Den här informationen lägger du till med attributet google_product_category [google-produktkategori] eller product_type [produkttyp]
  • Använd inte länkar till din butik eller andra webbplatser. Lägg endast till länken till produktens målsida med attributet link [länk].
  • Använd inte versaler för att betona något. Text i enbart versaler är vanligt förekommande i skräppost och bedrägliga annonser. Använd istället versaler när det är lämpligt – som i förkortningar, telefonnummer, eller lands- och valutakoder. Till exempel: ADHD, UNICEF, 1-555-CALL-NOW, USA och SEK.
  • Lägg inte till marknadsföringstext. Lägg inte till information som pris, försäljningspris, försäljningsdatum, frakt, leveransdatum, annan tidsrelaterad information eller ditt företags namn. Den här informationen läggs till med andra attribut för sådant som sale_price [försäljningspris] och shipping [frakt].

Tips

Här är tips som kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera produktdata för prestanda.

• Var specifik och korrekt. Ju mer specifik beskrivningen är desto lättare är det för användarna att hitta produkten de söker.
  • De viktigaste uppgifterna bör ingå i de första 160–500 tecknen. Du kan använda upp till 5 000 tecken men användarna behöver då klicka för att expandera och se den längre beskrivningen.
  • Inkludera produktens mest relevanta funktioner och visuella attribut. Exempel på typer av information du kan ta med:
    • Storlek
    • Material
    • Avsett åldersintervall
    • Särskilda funktioner
    • Tekniska specifikationer
    • Form
    • Mönster
    • Struktur
    • Utformning. Användarna kan tänkas söka efter specifika visuella fraser som ”indragbara kulspetspennor”.
    • Varianter. Inkludera detaljer som definierar produkten som färg, storlek, åldersgrupp, mönster, smak eller material.
    • Utförliga beskrivningar. Beskrivningar är lättare att läsa om de är välformaterade. Använd kontrolltecken och HTML-taggar, till exempel radbrytningar, kursiv och punktlistor, för att göra beskrivningen lättare att läsa.

Ytterligare riktlinjer

Läs varje avsnitt noggrant för att avgöra om kraven gäller för ditt land eller din produkt. Om du inte följer kraven som gäller för dig underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

Anpassade varor
  • Inkludera en beskrivning av produktens anpassningar. Om en produkt till exempel kan graveras med text lägger du till den informationen i titeln.
Säljardefinierade paket och multipack
  • Beskriv hela produktpaketet eller multipack-paketet. För ett paket lägger du exempelvis till en beskrivning av allt som säljs tillsammans med huvudprodukten. För en multipack kan du lägga till information om hur många produkter som säljs tillsammans.

Exempel

Maskinvara och programvara
Produkt Google Chromecast
description [beskrivning] Chromecast är en medieströmningsenhet som ansluts till TV:n via HDMI-porten. Med din mobila enhet och TV kan du casta din favoritunderhållning bland alla TV-program, filmer, musik, sport, spel och mycket mer. Chromecast fungerar med iPhone, iPad, Android, Mac, Windows och Chromebook.
Böcker
Produkt Bok, Google från insidan av Eric Schmidt
description [beskrivning] ”Google från insidan” är en underhållande bladvändare om alla lärorika erfarenheter som Eric och Jonathan skaffade sig när de byggde upp företaget. Författarna berättar om hur tekniken har förskjutit maktbalansen från företagen till konsumenterna, och hur det enda sättet att lyckas i denna ständigt föränderliga miljö är att skapa bättre produkter och locka till sig en ny typ av mångfacetterade medarbetare som Eric och Jonathan kallar ”smart-kreativa”.
Produkter med varianter
Produkt Pennor, rött bläck
description [beskrivning] Pennorna har indragbar kulspets som ger jämnt bläckflöde och ett robust grepp som gör det bekvämt att skriva. Rött bläck.

Produkt Pennor, svart bläck
description [beskrivning] Pennorna har indragbar kulspets som ger jämnt bläckflöde och ett robust grepp som gör det bekvämt att skriva. Svart bläck.