I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Beskrivelse [description] og strukturert beskrivelse [structured_description]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

An example ad showing where description text might appear

Bruk attributtene for beskrivelse [description] og strukturert beskrivelse [structured_description] for å fortelle kundene om produktet ditt. Oppgi informasjon om produktegenskaper, tekniske spesifikasjoner og visuelle kjennetegn. Med en detaljert beskrivelse blir det enklere for oss å vise produktet til de riktige kundene.

I denne artikkelen

Bruksområder

Required Obligatorisk for hvert produkt

For beskrivelser som er laget med generativ AI, må du bruke attributtet for strukturert beskrivelse [structured_description]. Ellers kan du også bruke attributtet for beskrivelse [description].

Attributtet for beskrivelse [description] er et standard tekstattributt uten underattributter.

Attributtet for strukturert beskrivelse [structured_description] har to underattributter:

• Digital kildetype [digital_source_type] (valgfritt): To verdier støttes:
    • Standard [default]: angir at beskrivelsen som er oppgitt med underattributtet for innhold [content], ikke er laget ved hjelp av generativ AI.
    • Opplærte algoritmiske medier [trained_algorithmic_media]: angir at beskrivelsen som er oppgitt med underattributtet for innhold [content], er laget ved hjelp av generativ AI.

Hvis du ikke angir en verdi, brukes standardverdien [default].

• Innhold [content] (obligatorisk): beskrivelsesteksten.

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Se når du må sende inn produktinformasjon på engelsk, og hvordan du gjør det

Type Streng (Unicode-tegn, anbefalt: bare ASCII)
Grenser

Beskrivelse [description]: 1–5000 tegn

Underattributtet for innhold [content] i attributtet for strukturert beskrivelse [structured_description]: 1–5000 tegn

Gjentatt felt Nei
Schema.org-egenskap
(Hva er dette?)

Beskrivelse [description]: Product.description, Type: Tekst

Strukturert beskrivelse [structured_description]: Støttes foreløpig ikke av Schema.org

Formatering av description

Filformat Eksempelverdi
Tekst (TSV) Google Chromecast er laget for å kunne kobles til TV-en på en diskré måte, med trådløs strømming og speiling av innhold og integrert HDMI-kontakt.
XML (feeder) <g:description>Google Chromecast er laget for å kunne kobles til TV-en på en diskré måte, med trådløs strømming og speiling av innhold og integrert HDMI-kontakt.</g:description>

Formatering av structured_description

Filformat Eksempelverdi
Tekst (TSV)

Eksempel som er laget ved hjelp av generativ AI:
trained_algorithmic_media:"Forvandle TV-en din med Google Chromecast. Denne elegante enheten kobles diskret til TV-en og gir tilgang til en verden av trådløs strømming og speiling. Fra filmer og TV-serier til bilder og presentasjoner – cast favorittinnholdet ditt direkte til TV-en med den integrerte HDMI-kontakten."

Eksempel som ikke er laget ved hjelp av generativ AI:
Google Chromecast er laget for å kunne kobles til TV-en på en diskré måte, med trådløs strømming og speiling av innhold og integrert HDMI-kontakt.

Formater verdien ved å sende inn verdier for underattributtene for digital kildetype [digital_source_type] og innhold [content] atskilt med kolon (:).

Hvis et kolon er en del av underattributtet for innhold [content], setter du doble anførselstegn rundt hele underattributtet ("). Hvis et dobbelt anførselstegn er en del av underattributtet for innhold [content], legger du til et ekstra dobbelt anførselstegn. Eksempel: I stedet for 12" stekepanne:teflon sender du inn "12"" stekepanne:teflon".

XML (feeder) <g:structured_description>
  <g:digital_source_type>
    trained_algorithmic_media
  </g:digital_source_type>
  <g:content>
Forvandle TV-en din med Google Chromecast. Denne elegante enheten kobles diskret til TV-en og gir tilgang til en verden av trådløs strømming og speiling. Fra filmer og TV-serier til bilder og presentasjoner – cast favorittinnholdet ditt direkte til TV-en med den integrerte HDMI-kontakten.
  </g:content>
</g:structured_description>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du gå til ressursen Content API for Shopping.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Du må oppfylle disse kravene for å vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

Merk: Hvis beskrivelsen er lengre enn tegngrensen, avkortes den av Google slik at den passer. Du får et varsel hvis beskrivelsen blir avkortet.
  • Beskriv bare selve produktet. Ikke beskriv andre aspekter, for eksempel informasjon om kompatible produkter, tilbehør eller andre lignende produkter som er tilgjengelige. Ikke ta med historien eller retningslinjene til bedriften din.
  • Bruk profesjonelt språk som er grammatisk korrekt. Riktig grammatikk er enklere å forstå og ser mer profesjonelt ut, noe som kan føre til flere klikk. Du må også unngå visse salgstriks, som bruk av bare store bokstaver, symboler og markedsføringstekst. Finn ut mer om de redaksjonelle og profesjonelle kravene.
  • Ikke bruk ord fra andre språk med mindre de er lette å forstå, for eksempel et produkt med utenlandsk navn eller tittel.
    • «Sushi» er for eksempel et velkjent ord utenfor Japan.
    • Skriv utenlandske ord med alfabetet for målspråket. Unngå for eksempel bruk av japanske tegn når du målretter mot USA. Bokstaver med aksenter, som i «Les Clés», er tillatt.
    • Ikke bruk fremmede tegn som salgstriks. Denne teknikken er vanlig i nettsøppel og upålitelige produktoppføringer. Eksempel: (ಠ_ಠ)
  • Bruk XML-enheter eller escape-tegn i stedet for symboler. Hvis du sender inn produktinformasjonen din i XML- eller JSON-format og må bruke symboler, må du sørge for at du følger XML- eller JSON-spesifikasjonen. For XML må du derfor bruke XML-format, for eksempel &quot;. For JSON må du bruke escape-tegn, for eksempel «\"». Hvis beskrivelsen din gjøres om til kode automatisk, må du passe på at dette ikke gjøres to ganger.
  • Ikke bruk sammenligninger eller oppgi informasjon om andre produkter. Unngå for eksempel å skrive «enda bedre enn X». La kundene finne informasjon om andre produkter på egen hånd.
  • Ikke oppgi referanser til systemer for kategorisering. Unngå for eksempel å skrive «Leker og spill og så Leker og så Dukker, lekesett og lekefigurer og så Dukker». Ta med denne informasjonen i attributtet for google-produktkategori [google_product_category] eller produkttype [product_type].
  • Ikke legg til linker til butikken din eller andre nettsteder. Legg bare til en link til landingssiden for produktet ditt ved å bruke attributtet for link [link].
  • Ikke bruk store bokstaver for å fremheve noe. Store bokstaver er vanlig i nettsøppel og upålitelige produktoppføringer. Bruk store bokstaver der det er passende, blant annet i forkortelser, telefonnumre, land og valuta. Eksempler: ADHD, UNICEF, 1-555-CALL-NOW, USA og NOK.
  • Ikke ta med promoteringstekster med informasjon om pris, tilbudspris, salgsdatoer, frakt, leveringsdato, annen tidsrelatert informasjon eller navnet på bedriften din. Oppgi denne informasjonen i de andre attributtene, for eksempel attributtet for tilbudspris [sale_price] eller frakt [shipping].

• Send inn en beskrivelse for hvert produkt. Hvis du sender inn produkter som ikke inneholder noen verdi for attributtet for beskrivelse, får du en advarsel for disse produktene, og resultatene deres kan bli begrenset. Lignende produkter som inneholder en beskrivelse, kan bli prioritert.
  • Alle beskrivelser som er laget ved hjelp av generativ AI, må oppgis med attributtet for strukturert beskrivelse [structured_description] i stedet for attributtet for beskrivelse [description]
    • Underattributtet for digital kildetype [digital_source_type] i attributtet for strukturert beskrivelse [structured_description] må ha verdien «trained_algorithmic_media», som indikerer at bildet er laget ved hjelp av generativ AI.
    • Underattributtet for innhold [content] i attributtet for strukturert beskrivelse [structured_description] må inneholde den AI-genererte beskrivelsen.
  • Hvis du sender inn både attributtet for strukturert beskrivelse [structured_description] og attributtet for beskrivelse [description], bruker vi bare attributtet for beskrivelse [description].

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Vær spesifikk og nøyaktig. Jo mer konkret informasjonen i beskrivelsen din er, desto enklere er det for kundene å finne produktet de er på utkikk etter.
  • Oppgi de viktigste detaljene i de første 160–500 tegnene. Du kan legge inn opptil 5000 tegn, men hvis du bruker lange beskrivelser, må kundene klikke for å se hele beskrivelsen.
  • Oppgi de mest relevante funksjonene og visuelle kjennetegnene for produktet ditt. Eksempler på informasjon du kan ta med:
    • Størrelse
    • Materiale
    • Tiltenkt aldersgruppe
    • Spesielle funksjoner
    • Tekniske spesifikasjoner
    • Form
    • Mønster
    • Tekstur
    • Design (Kunder kan for eksempel søke etter svært spesifikke visuelle uttrykk, for eksempel «kulepenner med inntrekkbar spiss».)
    • Varianter (Oppgi produktdefinerende informasjon, som farge, størrelse, aldersgruppe, mønster, smak eller materiale.)

Andre retningslinjer

Gå nøye gjennom hver del for å finne ut om kravene gjelder for landet eller produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller kravene som gjelder for deg, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

AI-genererte beskrivelser

For AI-genererte beskrivelser må du bruke attributtet for strukturert beskrivelse [structured_description] i stedet for attributtet for beskrivelse [description]. Oppgi den AI-genererte beskrivelsesteksten i underattributtet for innhold [content], og angi underattributtet for digital kildetype [digital_source_type] til verdien «trained_algorithmic_media».
Tilpassede varer
  • Gi en beskrivelse av hvordan produktet kan tilpasses. Hvis et produkt for eksempel kan graveres med tekst, legger du til informasjon om dette i beskrivelsen.
Selgerdefinerte grupper og multipakker
  • Beskriv hele produktgruppen eller multipakken. For en pakke kan du for eksempel gi en beskrivelse av alt som selges sammen med hovedproduktet. For en multipakke kan du oppgi informasjon om hvor mange produkter som selges sammen.

Eksempler

Maskinvare og programvare

Produktinformasjon for Google Chromecast

Attributt

Verdi

Beskrivelse [description]

Google Chromecast er en strømmeenhet som kobles til HDMI-porten på TV-en. Du trenger bare å bruke mobilenheten og TV-en du allerede har, for å caste blant annet TV-serier, filmer, musikk, sport og spill. Chromecast fungerer med iPhone, iPad, Android, Mac, Windows og Chromebook.

Beskrivelser laget ved hjelp av generativ AI

Pass på at du bruker attributtet for strukturert beskrivelse [structured_description] i stedet for attributtet for beskrivelse [description] for AI-genererte beskrivelser.

Produktinformasjon for Google Chromecast

Attributt

Verdi

Strukturert beskrivelse [structured_description] trained_algorithmic_media:"Forvandle TV-en din til et stort underholdningssenter med Google Chromecast. Denne kompakte strømmeenheten for medieinnhold kobles enkelt til HDMI-porten på TV-en, slik at du umiddelbart får tilgang til en hel verden av innhold. Kontroller alt fra smarttelefoner, nettbrett, datamaskiner – enten det er iPhone, iPad, Android, Mac, Windows eller Chromebook. Cast helt enkelt favorittseriene, -filmene, -musikken, -sportene og -spillene dine til TV-en."

Bøker

Produktinformasjon for boken «How Google Works»

Attributt

Verdi

Beskrivelse [description]

«How Google Works» er en underholdende og spennende innføring som handler om erfaringene Eric og Jonathan fikk mens de var med på å bygge opp selskapet. Forfatterne forklarer hvordan teknologien har flyttet maktbalansen fra bedriftene til forbrukerne, og at den eneste måten å lykkes på i dette stadig skiftende landskapet er å skape førsteklasses produkter og tiltrekke seg en ny type allsidige ansatte som Eric og Jonathan beskriver som smarte og kreative personer.

Produkter med varianter

Produktinformasjon for penner med rødt blekk

Attributt

Verdi

Beskrivelse [description]

Disse pennene er gode å holde i, lette å skrive med og har en inntrekkbar spiss med god blekkflyt. Rødt blekk.

Produktinformasjon for penner med svart blekk

Attributt

Beskrivelse [description]

Verdi

Disse pennene er gode å holde i, lette å skrive med og har en inntrekkbar spiss med god blekkflyt. Svart blekk.