description [beschrijving]: definitie

An example ad showing where description text might appear

Wanneer te gebruiken

Vereist voor elk product

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Type

Tekenreeks (Unicode-tekens, standaard-html*, aanbevolen: alleen ASCII)
Limieten 1-5000 tekens
Herhaald veld Nee
Schema.org property
(Wat is dit?)
Product.description, Type: Text

*Onjuist gevormde html (bijvoorbeeld niet-gesloten tags) en onveilige functies (zoals JavaScript) zijn niet toegestaan.

html-tags

Status Voorbeelden
Ondersteund (niet-volledige lijst) strong, em, ul, ol, li, br, sub, sup, div, span, dl, dt, dd
Niet ondersteund Kenmerken van alle tags
Onveilige tags, bijvoorbeeld 'style' of 'canvas'

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds Met <em>Google Chromecast</em> maakt u eenvoudig verbinding met uw tv.
<ul>
  <li>Draadloos content streamen en mirroren</li>
  <li>Geïntegreerde HDMI-connector</li>
</ul>
XML-feeds <g:description>Met &lt;em&gt;Google Chromecast&lt;/em&gt; maakt u eenvoudig verbinding met uw tv.
&lt;ul&gt;
  &lt;li&gt;Draadloos content streamen en mirroren&lt;/li&gt;
  &lt;li&gt;Geïntegreerde HDMI-connector&lt;/li&gt;
&lt;/ul&gt;</g:description>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van hoogwaardige informatie te voorzien en optimale resultaten met uw advertenties te behalen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

Opmerking: Als uw beschrijving niet binnen de tekenlimiet past, zal Google deze inkorten om passend te maken. U ontvangt een waarschuwing dat de beschrijving is ingekort.
  • Beschrijf alleen het product zelf. Beschrijf geen andere aspecten, zoals details over compatibele producten, accessoires of vergelijkbare producten. Neem niet de geschiedenis of het beleid van uw bedrijf op in de beschrijving.
  • Gebruik professionele en grammaticaal correcte taal. Correcte grammatica is gemakkelijker te begrijpen en geeft u een meer professionele uitstraling, wat kan leiden tot meer klikken. Vermijd ook ongebruikelijke methoden om aandacht te trekken, zoals het gebruik van alleen hoofdletters, symbolen en promotionele tekst. Meer informatie over de redactionele en professionele vereisten
  • Gebruik geen woorden uit vreemde talen, tenzij ze heel gangbaar zijn, zoals een product met een buitenlandse naam of titel.
    • Zo is sushi ook buiten Japan een gangbaar begrip.
    • Schrijf vreemde woorden in het schrift van uw doeltaal. Vermijd bijvoorbeeld Japanse karakters wanneer u Nederland target. Letters met accenten, zoals in 'Café', kunt u wel gebruiken.
    • Gebruik geen vreemde tekens voor gekunstelde doeleinden. Deze techniek is namelijk gebruikelijk in spam en onbetrouwbare advertenties. Voorbeeld: (ಠ_ಠ)
  • Gebruik XML-entiteiten of tekens met escapeteken in plaats van symbolen. Als u uw productgegevens indient in XML of JSON en u symbolen moet invoegen, volg dan de XML- of JSON-specificatie. Gebruik voor XML bijvoorbeeld XML-entiteiten als &quot;. Gebruik voor JSON escapetekens als \". Als u uw beschrijving automatisch codeert, zorg dan dat deze niet twee keer wordt gecodeerd.
  • Voeg geen vergelijkingen toe of details over andere producten. Zeg bijvoorbeeld niet dat X beter is dan Y. Laat klanten zelf producten vergelijken en onderzoeken.
  • Neem geen verwijzingen op naar categorisatiesystemen. Vermeld bijvoorbeeld geen informatie als 'Toys & Games > Toys > Dolls, Playsets & Toy Figures > Dolls [Speelgoed en spellen > Speelgoed > Poppen, speelsets en speelgoedfiguurtjes > Poppen]'. Deze informatie moet u opgeven met het kenmerk google_product_category [google_productcategorie] of product_type [producttype]
  • Neem geen links naar uw winkel of andere websites op. Geef alleen een link op naar de bestemmingspagina van uw product met het kenmerk link [link].
  • Gebruik geen hoofdletters om iets te benadrukken. Tekst in hoofdletters komt namelijk vaak voor in spam en onbetrouwbare advertenties. Uiteraard moeten wel hoofdletters worden gebruikt wanneer dat gepast is, bijvoorbeeld voor bepaalde afkortingen, landennamen of valuta. Bijvoorbeeld ADHD, UNICEF, VS en EUR.
  • Voeg geen promotionele tekst toe. Voeg geen informatie toe zoals prijs, uitverkoopprijs, verkoopdatums, verzendinformatie, leveringsdatum, andere tijdgerelateerde informatie of de naam van uw bedrijf. Deze informatie geeft u op met andere kenmerken, zoals sale_price [uitverkoopprijs] of shipping [verzending].

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Wees specifiek en nauwkeurig. Hoe specifieker u bent in uw beschrijving, hoe makkelijker het voor gebruikers is om het product te vinden dat zij zoeken.
  • Vermeld de belangrijkste details in de eerste 160-500 tekens. U kunt tot 5000 tekens gebruiken, maar gebruikers moeten klikken om een langere beschrijving te kunnen lezen.
  • Vermeld de meest relevante eigenschappen en visuele kenmerken van uw product. Dit zijn enkele voorbeelden van dergelijke informatie:
    • Formaat
    • Materiaal
    • Beoogde leeftijdsgroep
    • Bijzondere kenmerken
    • Technische specificaties
    • Vorm
    • Patroon
    • Textuur
    • Ontwerp. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld zoeken naar specifieke visuele termen, zoals 'balpen met intrekbare punt'.
    • Varianten. Vermeld onderscheidende details, zoals kleur, maat, leeftijd, patroon, smaak of materiaal.
    • Opgemaakte beschrijvingen. Gebruikers vinden beschrijvingen gemakkelijker te lezen als ze goed zijn opgemaakt. Voeg besturingstekens en html-tags toe, zoals regeleinden, cursieve tekens en lijsten met opsommingstekens om de leesbaarheid van uw beschrijving te vergroten.

Aanvullende richtlijnen

Lees elke sectie zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de toepasselijke vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

Aangepaste producten
  • Neem een beschrijving op van de aanpassingsopties voor het product. Als er bijvoorbeeld tekst in een product kan worden gegraveerd, voegt u deze informatie toe aan de beschrijving.
Door de verkoper gedefinieerde pakketten en multipacks
  • Beschrijf het volledige pakket of multipack van het product. Geef bij een pakket bijvoorbeeld aan wat er samen met het hoofdproduct wordt verkocht. Bij een multipack kunt u bijvoorbeeld aangeven hoeveel producten samen worden verkocht.

Voorbeelden

Hardware en software
Product Google Chromecast
description [beschrijving] Chromecast is een apparaat voor mediastreaming dat wordt aangesloten op de HDMI-poort van een tv. U gebruikt gewoon uw mobiele apparaat en uw tv om uw favoriete tv-programma's, films, muziek, sport, games en nog veel meer te casten. Chromecast werkt met iPhone, iPad, Android, Mac, Windows en Chromebook.
Boeken
Product Boek, 'Hoe Google werkt' van Eric Schmidt
description [beschrijving] 'Hoe Google werkt' is een onderhoudend boek met lessen die Eric en Jonathan hebben geleerd terwijl zij het bedrijf hielpen groeien. De auteurs leggen uit hoe technologie meer macht legt bij de consument en dat de sleutel tot succes in dit snel veranderende landschap is om hoogwaardige producten te maken en een nieuw soort veelzijdige medewerkers aan te trekken die Eric en Jonathan hebben gedoopt tot 'smart creatives'.
Producten met varianten
Product Pennen, rode inkt
description [beschrijving] Deze pennen bieden een goede grip voor comfortabel schrijven en hebben een intrekbare punt en een vloeiende inkttoevoer. Rode inkt.

Product Pennen, zwarte inkt
description [beschrijving] Deze pennen bieden een goede grip voor comfortabel schrijven en hebben een intrekbare punt en een vloeiende inkttoevoer. Zwarte inkt.