Beschrijving [description]

Gebruik het kenmerk beschrijving [description] om gebruikers meer informatie over uw product te geven. Vermeld de functies van het product, technische specificaties en visuele kenmerken. Door een gedetailleerde beschrijving te geven, kunnen wij uw product aan de juiste klanten tonen.
An example ad showing where description text might appear

Wanneer te gebruiken

Vereist voor elk product

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient.

Type Tekenreeks (Unicode-tekens, standaard-html*, aanbevolen: alleen ASCII)
Limieten 1-5000 tekens
Herhaald veld Nee
Property van schema.org
(Wat is dit?)
Product.description, Type: Text

*Onjuist gevormde html (bijvoorbeeld niet-gesloten tags) en onveilige functies (zoals JavaScript) zijn niet toegestaan.

html-tags

Status Voorbeelden
Ondersteund (niet-volledige lijst) strong, em, ul, ol, li, br, sub, sup, div, span, dl, dt, dd
Niet ondersteund Kenmerken van alle tags
Onveilige tags, bijvoorbeeld style of canvas
Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekst (tsv) Met <em>Google Chromecast</em> maakt u eenvoudig verbinding met uw tv.
<ul>
<li>Draadloos content streamen en mirroren</li>
<li>Geïntegreerde HDMI-connector</li>
</ul>
XML (feeds) <g:description>Met &lt;em&gt;Google Chromecast&lt;/em&gt; maakt u eenvoudig verbinding met uw tv.
&lt;ul&gt;
&lt;li&gt;Draadloos content streamen en mirroreren&lt;/li&gt;
&lt;li&gt;Geïntegreerde HDMI-connector&lt;/li&gt;
&lt;/ul&gt;</g:description>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

Opmerking: Als uw beschrijving niet binnen de tekenlimiet past, zal Google deze inkorten om passend te maken. U ontvangt een waarschuwing dat de beschrijving is ingekort.
  • Beschrijf alleen het product zelf. Beschrijf geen andere aspecten, zoals details over compatibele producten, accessoires of vergelijkbare producten. Neem niet de geschiedenis of het beleid van uw bedrijf op in de beschrijving.
  • Gebruik professionele en grammaticaal correcte taal. Correcte grammatica is gemakkelijker te begrijpen en geeft u een professionele uitstraling, wat kan leiden tot meer klikken. Vermijd ook gekunstelde methoden om aandacht te trekken, zoals het gebruik van alleen hoofdletters, symbolen en promotietekst. Meer informatie over de redactionele en professionele vereisten
  • Gebruik geen woorden uit vreemde talen, tenzij ze heel gangbaar zijn, zoals een product met een buitenlandse naam of titel.
    • Zo is 'sushi' ook buiten Japan een gangbaar begrip.
    • Schrijf vreemde woorden in het schrift van uw doeltaal. Vermijd bijvoorbeeld Japanse karakters wanneer u Nederland target. Letters met accenten, zoals in café, kunt u wel gebruiken.
    • Gebruik geen vreemde tekens voor gekunstelde effecten. Vreemde tekens komen namelijk vaak voor in spam en onbetrouwbare productvermeldingen. Voorbeeld: (ಠ_ಠ)
  • Gebruik XML-entiteiten of escape-tekens in plaats van symbolen. Als u uw productgegevens indient in XML of JSON en u symbolen moet invoegen, volg dan de XML- of JSON-specificatie. Gebruik voor XML bijvoorbeeld XML-entiteiten als &quot;. Gebruik voor JSON escapetekens als \". Als u uw beschrijving automatisch codeert, zorg er dan voor dat deze niet twee keer wordt gecodeerd.
  • Voeg geen vergelijkingen toe of details over andere producten. Zeg bijvoorbeeld niet dat X beter is dan Y. Laat klanten zelf producten vergelijken en onderzoeken.
  • Neem geen verwijzingen op naar categorisatiesystemen. Vermeld bijvoorbeeld geen informatie als Speelgoed en spellen > Speelgoed > Poppen, speelsets en speelgoedfiguurtjes > Poppen. Deze informatie moet u opgeven met de kenmerken Google-productcategorie [google_product_category] of producttype [product_type].
  • Neem geen links naar uw winkel of andere websites op. Geef alleen een link op naar de landingspagina van uw product met het kenmerk link [link].
  • Gebruik geen hoofdletters om iets te benadrukken. Tekst in hoofdletters komt namelijk vaak voor in spam en onbetrouwbare productvermeldingen. Uiteraard moet u wel hoofdletters gebruiken wanneer dat gepast is, bijvoorbeeld voor afkortingen, telefoonnummers, landnamen en valuta. Bijvoorbeeld ADHD, UNICEF, 0800-BEL-NU, VK en USD.
  • Neem geen promotietekst op zoals prijs, uitverkoopprijs, verkoopdatums, verzendinformatie, leveringsdatum, andere tijdgerelateerde informatie of de naam van uw bedrijf. Deze informatie kunt u opnemen in de andere kenmerken, zoals uitverkoopprijs [sale_price] of verzending [shipping].

• Geef een beschrijving op voor elk product. Producten die geen waarde bevatten voor het kenmerk beschrijving ontvangen een waarschuwing en kunnen minder goede prestaties leveren. Vergelijkbare producten die wel een beschrijving hebben, kunnen voorrang krijgen.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Wees specifiek en nauwkeurig. Hoe specifieker u bent in uw beschrijving, hoe makkelijker het voor klanten is om het product te vinden dat zij zoeken.
  • Vermeld de belangrijkste details in de eerste 160-500 tekens.U kunt maximaal 5000 tekens gebruiken, maar klanten moeten op de productdetails klikken om de langere beschrijving te zien.
  • Vermeld de meest relevante eigenschappen en visuele kenmerken van uw product. Dit zijn enkele voorbeelden van dergelijke informatie:
    • Maat
    • Materiaal
    • Beoogde leeftijdsgroep
    • Bijzondere kenmerken
    • Technische specificaties
    • Vorm
    • Patroon
    • Textuur
    • Ontwerp. Klanten kunnen bijvoorbeeld zoeken naar specifieke visuele termen, zoals 'balpen met intrekbare punt'.
    • Varianten. Vermeld onderscheidende details, zoals kleur, maat, leeftijd, patroon, smaak of materiaal.
    • Opgemaakte beschrijvingen. Klanten vinden beschrijvingen gemakkelijker te lezen als ze goed zijn opgemaakt. Voeg besturingstekens en HTML-tags toe, zoals regeleinden, cursieve tekens en lijsten met opsommingstekens om de leesbaarheid van uw beschrijving te vergroten.

Aanvullende richtlijnen

Lees elke sectie zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in Diagnostische gegevens in uw Merchant Center-account.

Aangepaste producten
  • Neem een beschrijving op van de aanpassingsopties voor het product. Als er bijvoorbeeld tekst in een product kan worden gegraveerd, voegt u deze informatie toe aan de beschrijving.
Door de verkoper gedefinieerde pakketten en multipacks
  • Beschrijf het volledige pakket of multipack van het product. Geef bij een pakket bijvoorbeeld aan wat er samen met het hoofdproduct wordt verkocht. Bij een multipack kunt u bijvoorbeeld aangeven hoeveel producten samen worden verkocht.

Voorbeelden

Hardware en software

Productgegevens voor een Google Chromecast

Kenmerk

Waarde

Beschrijving [description]

Google Chromecast is een apparaat voor mediastreaming dat wordt aangesloten op de HDMI-poort van uw tv. Gebruik gewoon uw mobiele apparaat en uw tv om uw favoriete tv-programma's, films, muziek, sport, games en meer te casten. Chromecast werkt met iPhone, iPad, Android, Mac, Windows en Chromebook.

Boeken

Productgegevens voor het boek 'Hoe Google werkt'

Kenmerk

Waarde

Beschrijving [description]

'Hoe Google werkt' is een onderhoudende bestseller met lessen die Eric en Jonathan hebben geleerd tijdens het opbouwen van hun bedrijf. De auteurs leggen uit hoe technologie meer macht legt bij de consument en dat de sleutel tot succes in dit snel veranderende landschap is om hoogwaardige producten te maken en een nieuw soort veelzijdige medewerkers aan te trekken die Eric en Jonathan hebben gedoopt tot 'smart creatives'.

Producten met varianten

Productgegevens voor pennen met rode inkt

Kenmerk

Waarde

Beschrijving [description]

Deze pennen bieden een goede grip voor comfortabel schrijven en hebben een drukknop met intrekbare punt en een vloeiende inkttoevoer. Rode inkt.

Productgegevens voor pennen met zwarte inkt

Kenmerk

Beschrijving [description]

Waarde

Deze pennen bieden een goede grip voor comfortabel schrijven en hebben een drukknop met intrekbare punt en een vloeiende inkttoevoer. Zwarte inkt.