In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Beschrijving [description] en gestructureerde beschrijving [structured_description]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

An example ad showing where description text might appear

Gebruik de kenmerken beschrijving [description] en gestructureerde beschrijving [structured_description] om klanten over uw product te vertellen. Vermeld de functies van het product, technische specificaties en visuele kenmerken. Door een gedetailleerde beschrijving te geven, kunnen wij uw product aan de juiste klanten tonen.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Required Vereist voor elk product

Gebruik het kenmerk gestructureerde beschrijving [structured_description] voor beschrijvingen die zijn gemaakt met generatieve AI. U kunt ook het kenmerk beschrijving [description] gebruiken.

Het kenmerk beschrijving [description] is een standaard tekstkenmerk zonder subkenmerken.

Het kenmerk gestructureerde beschrijving [structured_description] gebruikt 2 subkenmerken:

• Type digitale bron [digital_source_type] (optioneel): Er worden 2 waarden ondersteund:
    • Standaard [default]: Geeft aan dat de beschrijving die is ingevoerd met het subkenmerk content [content] niet is gemaakt met generatieve AI.
    • Getrainde algoritmische media [trained_algorithmic_media]: Geeft aan dat de beschrijving die is ingevoerd met het subkenmerk content [content] is gemaakt met generatieve AI.

Als er geen waarde is ingevoerd, wordt de waarde standaard [default] gebruikt.

• Content [content] (vereist): De beschrijvingstekst.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type Tekenreeks (Unicode-tekens, aanbevolen: alleen ASCII)
Limieten

Beschrijving [description]: 1-5000 tekens

Subkenmerk content [content] van gestructureerde beschrijving [structured_description]: 1-5000 tekens

Herhaald veld Nee
Property van schema.org
(Wat is dit?)

Beschrijving [description]: Product.description, type: Tekst

Gestructureerde beschrijving [structured_description]: wordt op dit moment niet ondersteund door Schema.org

Indeling van beschrijving

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekst (tsv) Met Google Chromecast maakt u makkelijk verbinding met uw tv. Stream en mirror content draadloos. Geïntegreerde HDMI-connector.
XML (feeds) <g:description>Met Google Chromecast maakt u makkelijk verbinding met uw tv. Stream en mirror content draadloos. Geïntegreerde HDMI-connector.</g:description>

Indeling van structured_description

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekst (tsv)

Voorbeeld gemaakt met generatieve AI:
trained_algorithmic_media:"Transformeer uw tv met de kracht van Google Chromecast. Dit stijlvolle apparaat maakt discreet verbinding met uw televisie, zodat u een wereld aan mogelijkheden voor draadloos streamen en mirroring kunt gebruiken. Van films en tv-series tot foto's en presentaties: cast uw favoriete content rechtstreeks naar het grote scherm met de geïntegreerde HDMI-connector."

Voorbeeld dat niet is gemaakt met generatieve AI:
De Google Chromecast is ontworpen om discreet verbinding te maken met uw tv. Stream en mirror content draadloos. Geïntegreerde HDMI-connector.

Maak de waarde op door waarden voor de subkenmerken type digitale bron [digital_source_type] en content [content] in te voeren, gescheiden door een dubbele punt ( : ).

Als een dubbele punt deel uitmaakt van het subkenmerk content [content], plaatst u het hele subkenmerk tussen dubbele aanhalingstekens ("). Als een dubbel aanhalingsteken onderdeel is van het subkenmerk content [content], koppelt u dit aan een tweede dubbel aanhalingsteken. Geef bijvoorbeeld "12"" Koekenpan:Teflon op in plaats van 12" Koekenpan:Teflon.

XML (feeds) <g:structured_description>
  <g:digital_source_type>
    trained_algorithmic_media
  </g:digital_source_type>
  <g:content>
Transformeer uw tv met de kracht van Google Chromecast. Dit stijlvolle apparaat maakt discreet verbinding met uw televisie, zodat u een wereld aan mogelijkheden voor draadloos streamen en mirroring kunt gebruiken. Van films en tv-series tot foto's en presentaties: cast uw favoriete content rechtstreeks naar het grote scherm met de geïntegreerde HDMI-connector.
  </g:content>
</g:structured_description>

Ga naar de bron Content API for Shopping voor informatie over hoe u uw gegevens voor de Content API indeelt.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten om uw product te tonen. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dat laten we u weten in uw Merchant Center-account.

Opmerking: Als uw beschrijving niet binnen de tekenlimiet past, zal Google deze inkorten en krijgt u een waarschuwing dat de beschrijving is ingekort.
  • Beschrijf alleen het product zelf. Beschrijf geen andere aspecten, zoals details over compatibele producten, accessoires of vergelijkbare producten. Neem niet de geschiedenis of het beleid van uw bedrijf op in de beschrijving.
  • Gebruik professionele en grammaticaal correcte taal. Correcte grammatica is makkelijker te begrijpen en geeft u een meer professionele uitstraling, wat kan leiden tot meer klikken. Vermijd ook gekunstelde methoden om aandacht te trekken, zoals het gebruik van alleen hoofdletters, symbolen en promotietekst. Meer informatie over de redactionele en professionele vereisten
  • Gebruik geen woorden uit vreemde talen, tenzij ze heel gangbaar zijn, zoals een product met een buitenlandse naam of titel.
    • Zo is 'sushi' ook buiten Japan een gangbaar begrip.
    • Schrijf vreemde woorden in het schrift van uw doeltaal. Vermijd bijvoorbeeld Japanse karakters wanneer u Nederland target. Letters met accenten, zoals in café, kunt u wel gebruiken.
    • Gebruik geen vreemde tekens voor gekunstelde effecten. Vreemde tekens komen namelijk vaak voor in spam en onbetrouwbare productvermeldingen. Voorbeeld: (ಠ_ಠ)
  • Gebruik XML-entiteiten of escape-tekens in plaats van symbolen. Als u uw productgegevens indient in XML of JSON en u symbolen moet invoegen, volg dan de XML- of JSON-specificatie. Gebruik voor XML bijvoorbeeld XML-entiteiten als &quot;. Gebruik voor JSON escape-tekens als \". Als u uw beschrijving automatisch codeert, zorg er dan voor dat deze niet 2 keer wordt gecodeerd.
  • Voeg geen vergelijkingen toe of details over andere producten. Bijvoorbeeld: 'nog beter dan X'. Laat klanten zelf producten vergelijken en onderzoeken.
  • Neem geen verwijzingen op naar categorisatiesystemen. Vermeld bijvoorbeeld geen informatie als Speelgoed en spellen en dan Speelgoed en dan Poppen, speelsets en speelgoedfiguurtjes en dan Poppen. Deze informatie moet u opgeven met de kenmerken Google-productcategorie [google_product_category] of producttype [product_type].
  • Neem geen links naar uw winkel of andere websites op. Geef alleen een link op naar de landingspagina van uw product met het kenmerk link [link].
  • Gebruik geen hoofdletters om iets te benadrukken. Tekst in hoofdletters komt namelijk vaak voor in spam en onbetrouwbare productvermeldingen. Gebruik wel hoofdletters wanneer dat gepast is, bijvoorbeeld voor afkortingen, telefoonnummers, landnamen en valuta. Bijvoorbeeld ADHD, UNICEF, 0800-BEL-NU, VK en USD.
  • Neem geen promotietekst op zoals prijs, uitverkoopprijs, verkoopdatums, verzending, bezorgdatum, andere tijdgerelateerde informatie of de naam van uw bedrijf. Deze informatie kunt u opnemen in de andere kenmerken, zoals uitverkoopprijs [sale_price] of verzending [shipping].

• Geef een beschrijving op voor elk product. Producten die geen waarde bevatten voor het kenmerk beschrijving ontvangen een waarschuwing en kunnen minder goede prestaties leveren. Vergelijkbare producten die wel een beschrijving hebben, kunnen voorrang krijgen.
  • Alle beschrijvingen die met generatieve AI zijn gemaakt, moeten worden ingevoerd met het kenmerk gestructureerde beschrijving [structured_description] in plaats van het kenmerk beschrijving [description]
    • Het subkenmerk type digitale bron [digital_source_type] van het kenmerk gestructureerde beschrijving [structured_description] moet de waarde trained_algorithmic_media hebben. Hiermee wordt aangegeven dat de afbeelding is gemaakt met generatieve AI.
    • Het subkenmerk content [content] van het kenmerk gestructureerde beschrijving [structured_description] moet de AI-gegenereerde beschrijving bevatten.
  • Als u zowel het kenmerk gestructureerde beschrijving [structured_description] als het kenmerk beschrijving [description] invoert, gebruiken we alleen het kenmerk beschrijving [description].

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Wees specifiek en nauwkeurig. Hoe specifieker u bent in uw beschrijving, hoe makkelijker het voor klanten is om het product te vinden dat zij zoeken.
  • Vermeld de belangrijkste details in de eerste 160-500 tekens. U kunt maximaal 5000 tekens gebruiken, maar klanten moeten op de productdetails klikken om de langere beschrijving te zien.
  • Vermeld de meest relevante eigenschappen en visuele kenmerken van uw product. Dit zijn enkele voorbeelden van dergelijke informatie:
    • Maat
    • Materiaal
    • Beoogde leeftijdsgroep
    • Bijzondere kenmerken
    • Technische specificaties
    • Vorm
    • Patroon
    • Textuur
    • Ontwerp. Klanten kunnen bijvoorbeeld zoeken naar specifieke visuele termen, zoals 'balpen met intrekbare punt'.
    • Varianten. Vermeld onderscheidende details, zoals kleur, maat, leeftijd, patroon, smaak of materiaal.

Aanvullende richtlijnen

Neem elk gedeelte zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dat laten we u weten in uw Merchant Center-account.

AI-gegenereerde beschrijvingen

Voor AI-gegenereerde beschrijvingen gebruikt u het kenmerk [structured_description] in plaats van het kenmerk beschrijving [description]. Geef de AI-gegenereerde beschrijvingstekst op in het subkenmerk content [content] en stel het subkenmerk type digitale bron [digital_source_type] in op de waarde trained_algorithmic_media.
Aangepaste producten
  • Neem een beschrijving op van de aanpassingsopties voor het product. Als er bijvoorbeeld tekst in een product kan worden gegraveerd, voegt u deze informatie toe aan de beschrijving.
Door de verkoper gedefinieerde pakketten en multipacks
  • Beschrijf het gehele pakket of multipack van het product. Geef bij een pakket bijvoorbeeld aan wat er samen met het hoofdproduct wordt verkocht. Bij een multipack kunt u bijvoorbeeld aangeven hoeveel producten samen worden verkocht.

Voorbeelden

Hardware en software

Productgegevens voor een Google Chromecast

Kenmerk

Waarde

Beschrijving [description]

Google Chromecast is een apparaat voor mediastreaming dat wordt aangesloten op de HDMI-poort van uw tv. Gebruik gewoon uw mobiele apparaat en uw tv om uw favoriete tv-programma's, films, muziek, sport, games en meer te casten. Chromecast werkt met iPhone, iPad, Android, Mac, Windows en Chromebook.

Beschrijvingen die zijn gemaakt met generatieve AI

Zorg dat u voor AI-gegenereerde beschrijvingen het kenmerk gestructureerde beschrijving [structured_description] gebruikt in plaats van het kenmerk beschrijving [description].

Productgegevens voor een Google Chromecast

Kenmerk

Waarde

Gestructureerde beschrijving [structured_description] trained_algorithmic_media:"Transformeer uw tv in een eindeloze entertainmenthub met Google Chromecast. Dit compacte apparaat voor mediastreaming sluit u moeiteloos aan op de HDMI-poort van uw tv, zodat u meteen toegang krijgt tot een wereld aan content. Bedien alles vanaf uw smartphone, tablet of laptop, of u nu een iPhone, iPad, Android, Mac, Windows of Chromebook gebruikt. Cast moeiteloos uw favoriete series, films, muziek, sport en games rechtstreeks naar het grote scherm."

Boeken

Productgegevens voor het boek 'Hoe Google werkt'

Kenmerk

Waarde

Beschrijving [description]

'Hoe Google werkt' is een onderhoudende bestseller met lessen die Eric en Jonathan hebben geleerd tijdens het opbouwen van hun bedrijf. De auteurs leggen uit hoe technologie meer macht legt bij de consument en dat de sleutel tot succes in dit snel veranderende landschap is om hoogwaardige producten te maken en een nieuw soort veelzijdige medewerkers aan te trekken die Eric en Jonathan hebben gedoopt tot 'smart creatives'.

Producten met varianten

Productgegevens voor pennen met rode inkt

Kenmerk

Waarde

Beschrijving [description]

Deze pennen bieden een goede grip voor comfortabel schrijven en hebben een drukknop met intrekbare punt en een vloeiende inkttoevoer. Rode inkt.

Productgegevens voor pennen met zwarte inkt

Kenmerk

Beschrijving [description]

Waarde

Deze pennen bieden een goede grip voor comfortabel schrijven en hebben een drukknop met intrekbare punt en een vloeiende inkttoevoer. Zwarte inkt.