Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Kuvaus [description] ja strukturoitu kuvaus [structured_description]

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

An example ad showing where description text might appear

Kuvaus [description]- ja strukturoitu kuvaus [structured_description] ‐määritteillä voit kertoa asiakkaille tuotteestasi. Luettele tuotteen ominaisuudet, tekniset tiedot ja visuaaliset ominaisuudet. Yksityiskohtainen kuvaus auttaa meitä näyttämään tuotteesi oikeille asiakkaille.

Sisällys

Käyttö

Required Pakollinen kaikille tuotteille

Jos kuvaus on luotu generatiivisen tekoälyn avulla, käytä strukturoitu kuvaus [structured_description] ‐määritettä. Muussa tapauksessa voit käyttää myös kuvaus [description] ‐määritettä.

Kuvaus [description] on tavallinen tekstimäärite, jolla ei ole alimääritteitä.

Strukturoitu kuvaus [structured_description] ‐määritteellä on kaksi alimääritettä:

• Digitaalisen lähteen tyyppi [digital_source_type] (valinnainen), jolla on kaksi tuettua arvoa:
    • Oletus [default]: Arvo määrittää, että sisältö [content] ‐alimääritteellä ilmoitettua kuvausta ei ole luotu generatiivisen tekoälyn avulla.
    • Koulutettu algoritminen media [trained_algorithmic_media]: Arvo määrittää, että sisältö [content] ‐alimääritteellä ilmoitettu kuvaus on luotu generatiivisen tekoälyn avulla.

Jos arvoa ei ole lisätty, oletus [default] ‑arvoa käytetään.

• Sisältö [content] (pakollinen): Tämä on kuvauksen teksti.

Muoto

Seuraamalla muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää siitä, milloin ja miten tuotetietoja lähetetään englanniksi

Tyyppi Merkkijono (Unicode-merkit, suositus: vain ASCII)
Rajoitukset

Kuvaus [description]: 1–5 000 merkkiä

Strukturoidun kuvauksen [structured_description] alimäärite sisältö [content]: 1–5 000 merkkiä

Toistuva kenttä Ei
Schema.org-omaisuus
(Lisätietoja)

Kuvaus [description]: Product.description, tyyppi: Text

Strukturoitu kuvaus [structured_description]: Ei Schema.org-tukea tällä hetkellä

Kuvauksen muotoilu

Tiedostomuoto Esimerkkiarvo
Teksti (TSV) Google Chromecast suunniteltiin vaivatonta TV-yhteyttä varten. Striimaa ja peilaa sisältöä langattomasti. Integroitu HDMI-liitin.
XML (syötteet) <g:description>Google Chromecast suunniteltiin vaivatonta TV-yhteyttä varten. Striimaa ja peilaa sisältöä langattomasti. Integroitu HDMI-liitin.</g:description>

Strukturoidun kuvauksen muotoilu

Tiedostomuoto Esimerkkiarvo
Teksti (TSV)

Generatiivisen tekoälyn avulla luotu esimerkki:
trained_algorithmic_media:"Nosta televisiosi uudelle tasolle Google Chromecastin avulla. Tämä tyylikäs laite yhdistyy televisioon huomaamattomasti ja tuo saataville uudenlaisia langattoman striimauksen ja peilaamisen mahdollisuuksia. Integroidun HDMI-liittimen avulla voit striimata elokuvia, TV-ohjelmia, kuvia, esityksiä ja muuta kiinnostavaa sisältöä suoraan isolle näytölle."

Esimerkki, jota ei ole luotu generatiivisella tekoälyllä:
Google Chromecast on suunniteltu toimimaan vaivattomasti ja huomaamattomasti television kanssa. Striimaa ja peilaa sisältöä langattomasti. Integroitu HDMI-liitin.

Muotoile arvo lisäämällä digitaalisen lähteen tyyppi [digital_source_type]- ja sisältö [content] ‐alimääritteille arvot. Erottele arvot kaksoispisteellä ( : ).

Jos kaksoispiste on osa sisältö [content] ‐alimääritteen arvoa, laita koko alimäärite lainausmerkkeihin ("). Jos lainausmerkki on osa sisältö [content] ‐alimääritteen arvoa, lisää sen viereen toinen lainausmerkki. Esimerkki: Älä lisää arvoksi 12" paistinpannu: teflon vaan käytä muotoilua "12"" paistinpannu:teflon".

XML (syötteet) <g:structured_description>
  <g:digital_source_type>
    trained_algorithmic_media
  </g:digital_source_type>
  <g:content>
Nosta televisiosi uudelle tasolle Google Chromecastin avulla. Tämä tyylikäs laite yhdistyy televisioon huomaamattomasti ja tuo saataville uudenlaisia langattoman striimauksen ja peilaamisen mahdollisuuksia. Integroidun HDMI-liittimen avulla voit striimata elokuvia, TV-ohjelmia, kuvia, esityksiä ja muuta kiinnostavaa sisältöä suoraan isolle näytölle.
  </g:content>
</g:structured_description>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Huom. Muista lähettää datasyötetiedosto tuetussa muodossa, jotta järjestelmämme tunnistaa tuotetietomääritteen oikein.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset, jotta tuotteesi voivat näkyä. Jos vaatimukset eivät täyty, hylkäämme tuotteesi ja ilmoitamme asiasta Kauppiaskeskus-tililläsi.

Huom. Jos kuvauksesi ylittää enimmäismerkkimäärän, Google lyhentää sen. Saat huomautuksen kuvauksen lyhentämisestä.
  • Kuvaile vain itse tuotetta. Älä kuvaile esimerkiksi yhteensopivia tuotteita, lisävarusteita tai muita saatavilla olevia samanlaisia tuotteita. Älä myöskään kerro yrityksesi historiasta tai käytännöistä.
  • Käytä ammattimaista kieltä ja panosta oikeakielisyyteen. Kun kielioppi on kunnossa, tekstiäsi on helpompi ymmärtää ja se luo yrityksestäsi asiantuntevan vaikutelman, mikä voi johtaa useampiin klikkauksiin. Vältä turhaa kikkailua: älä yritä kiinnittää huomiota käyttämällä liikaa isoja kirjaimia, symboleita tai mainostekstiä. Lue lisää toimituksellisista ja ammatillisista vaatimuksista.
  • Älä käytä vieraskielisiä sanoja, ellei kyseessä ole yleisesti ymmärrettävä sana, kuten tuote, jolla on vieraskielinen nimi.
    • Esimerkiksi "sushi" ymmärretään laajalti Japanin ulkopuolellakin.
    • Kirjoita vieraskieliset sanat kohdekielesi aakkosilla. Älä esimerkiksi käytä japanin kirjoitusmerkkejä, jos haluat käydä kauppaa Yhdysvalloissa. Aksentoidut kirjaimet (esim. Les Clés) ovat sallittuja.
    • Älä kikkaile vieraskielisillä merkeillä. Tätä tekniikkaa käytetään yleisesti roskapostissa ja epäluotettavissa tuotelistauksissa (esim. (ಠ_ಠ)).
  • Käytä XML-entiteettejä tai escape-koodeja symbolien sijasta. Jos lisäät tuotetiedot XML- tai JSON-muodossa ja sinun on sisällytettävä symboleja, muista noudattaa XML-tai JSON-määritystä. Käytä XML:ssä XML-entiteettejä, kuten &quot;. JSON:ssa käytä escape-koodeja, kuten \". Jos koodaat kuvauksen automaattisesti, varo koodaamasta sitä kahdesti.
  • Älä lisää vertailuja tai tietoja muista tuotteista. Älä esimerkiksi sano, että tuote on "vielä parempi kuin X". Anna asiakkaiden tutustua muihin tuotteisiin itse.
  • Älä lisää viittauksia luokitusjärjestelmiin. Älä esimerkiksi lisää viittausta "Toys & Games ja sitten Toys ja sitten Dolls, Playsets & Toy Figures ja sitten Dolls". Voit lisätä nämä tiedot käyttämällä Googlen tuotekategoria [google_product_category]‑ tai tuotetyyppi [product_type] ‑määritteitä.
  • Älä lisää omaan kauppaasi tai muille sivustoille ohjaavia linkkejä. Lisää ainoastaan linkki tuotteesi laskeutumissivulle linkki [link] ‑määritteellä.
  • Älä tehosta tekstiäsi isoilla kirjaimilla. Isoja kirjaimia käytetään yleisesti tehokeinona roskapostissa ja epäluotettavissa tuotelistauksissa. Voit käyttää isoja kirjaimia, kun se on tarkoituksenmukaista, esimerkiksi lyhenteissä, puhelinnumeroissa, maissa ja valuutoissa (esim. ADHD, UNICEF, 1-555-CALL-NOW, UK ja USD).
  • Älä lisää mainostekstiä, kuten hintaa, alennushintaa, alennusmyynnin päivämääriä, toimituspäivämäärää, muita aikaan liittyviä tietoja tai yrityksesi nimeä. Voit lisätä nämä tiedot käyttämällä muita määritteitä, kuten alennushinta [sale_price] tai toimitus [shipping].

• Lisää kullekin tuotteelle kuvaus. Jos tuotteelta puuttuu kuvaus [description] ‑määritteen arvo, siitä annetaan varoitus ja sen myynti voi kärsiä. Etusijalle voidaan asettaa samankaltaiset tuotteet, joilla on asianmukainen kuvaus.
  • Kaikki generatiivisen tekoälyn avulla luodut kuvaukset on lisättävä strukturoitu kuvaus [structured_description] ‐määritteellä. Älä siis käytä kuvaus [description] ‑määritettä.
    • Strukturoitu kuvaus [structured_description] ‐määritteen digitaalisen lähteen tyyppi [digital_source_type] ‑alimääritteen arvon pitää olla "trained_algorithmic_media", joka osoittaa kuvauksen generatiivisen tekoälyn luomaksi.
    • Strukturoitu kuvaus [structured_description] ‐määritteen sisältö [content] ‑alimääritteen pitää sisältää tekoälyn luoma kuvaus.
  • Jos lisäät sekä strukturoitu kuvaus [structured_description]- että kuvaus [description] ‐määritteet, vain kuvaus [description] ‐määritettä käytetään.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Ole täsmällinen ja tarkka. Mitä tarkempi tuotekuvaus on, sitä helpommin asiakkaat löytävät etsimänsä tuotteen.
  • Luettele tuotteen tärkeimmät tiedot ensimmäisessä 160–500 merkissä. Voit lisätä tuotekuvaukseen enintään 5 000 merkkiä, mutta asiakkaiden on klikattava tuotetietoja nähdäkseen pitkän kuvauksen.
  • Sisällytä kuvaukseen tuotteen tärkeimmät ominaisuudet ja visuaaliset määritteet. Esimerkkejä sisällytettävistä tuotetiedoista:
    • Koko
    • Materiaali
    • Suunniteltu ikäryhmä
    • Erityisominaisuudet
    • Tekniset tiedot
    • Muoto
    • Kuviointi
    • Pintarakenne
    • Malli: Asiakkaat voivat tehdä hakuja erittäin tarkoilla visuaalisilla termeillä, kuten "kuulakärkikynät mekanismilla".
    • Versiot: Luettele tuotteen yksityiskohtia määrittelevät tiedot, kuten väri, koko, ikäryhmä, kuvio, maku tai materiaali.

Lisäohjeet

Tarkista jokainen osio tarkasti, jotta tiedät, koskevatko vaatimukset maatasi tai tuotettasi. Jos et noudata sovellettavia vaatimuksia, hylkäämme tuotteesi ja ilmoitamme asiasta Kauppiaskeskus-tililläsi.

Tekoälyn luomat kuvaukset

Käytä tekoälyn luomissa kuvauksissa strukturoitu kuvaus [structured_description] ‑määritettä kuvaus [description] ‐määritteen sijaan. Lisää tekoälyn luoma kuvaus sisältö [content] ‑alimääritteen arvoksi ja lisää digitaalisen lähteen tyyppi [digital_source_type] ‑alimääritteelle arvo "trained_algorithmic_media".
Yksilöidyt tuotteet
  • Lisää kuvaus tuotteen yksilöidyistä ominaisuuksista. Jos tuotteeseen voidaan tehdä esimerkiksi kaiverrus, lisää tämä tieto tuotteen kuvaukseen.
Kauppiaan lisäämät ryhmät ja monipakkaukset
  • Kuvaa koko pakettia tai monipakkausta. Esimerkiksi paketin tapauksessa voit lisätä kuvauksen kaikista päätuotteen kanssa myytävistä tuotteista. Monipakkauksissa voit sisällyttää tietoja siitä, kuinka monta tuotetta myydään yhdessä.

Esimerkkejä

Laitteistot ja ohjelmistot

Google Chromecastin tuotetiedot

Määrite

Arvo

Kuvaus [description]

Google Chromecast on mediastriimauslaite, joka yhdistetään television HDMI-porttiin. Chromecastin avulla voit suoratoistaa TV-ohjelmia, elokuvia, musiikkia, urheilua, pelejä ja muuta sisältöä mobiililaitteelta television näytölle. Chromecast toimii iPhonella, iPadilla, Androidilla, Macilla, Windowsilla ja Chromebookilla.

Generatiivisen tekoälyn avulla luodut kuvaukset

Muista käyttää tekoälyn luomissa kuvauksissa strukturoitu kuvaus [structured_description] ‐määritettä kuvaus [description] ‐määritteen sijaan.

Google Chromecastin tuotetiedot

Määrite

Arvo

Strukturoitu kuvaus [structured_description] trained_algorithmic_media:"Tee televisiosta loputtoman viihteen keskus Google Chromecastilla. Pienen mediastriimauslaitteen voi liittää helposti television HDMI-porttiin, ja näin saat käyttöösi laajan valikoiman sisältöä. Voit ohjata käyttöä älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella oli se sitten iPhone, iPad, Android-laite, Mac- tai Windows-tietokone tai Chromebook. Striimaa helposti suosittuja ohjelmia, elokuvia, musiikkia, urheilulähetyksiä, pelejä ja paljon muuta suoraan isolle näytölle."

Kirjat

Kirjan "Kuinka Google toimii" tuotetiedot

Määrite

Arvo

Kuvaus [description]

"Kuinka Google toimii” on viihdyttävä ja koukuttava alkeiskirja, jossa kerrotaan, mitä Eric ja Jonathan oppivat yhtiötä perustaessaan. Kirjoittajat selittävät, miten teknologia on siirtänyt vallan tasapainon yrityksiltä kuluttajille ja miten ainoa tapa menestyä jatkuvasti muuttuvassa maailmassa on luoda erinomaisia tuotteita ja houkutella uudenlaisia työntekijöitä, joilla on monipuolista osaamista ja joita Eric ja Jonathan kutsuvat "luoviksi ajattelijoiksi".

Tuotteet, joista on eri versioita

Tuotetiedot: Punaiset mustekynät

Määrite

Arvo

Kuvaus [description]

Käteen sopivilla kynillä on helppo kirjoittaa, ja sisäänvedettävän kuulakärjen ansiosta mustevirtaus on tasainen. Punainen muste.

Tuotetiedot: Mustat mustekynät

Määrite

Kuvaus [description]

Arvo

Käteen sopivilla kynillä on helppo kirjoittaa, ja sisäänvedettävän kuulakärjen ansiosta mustevirtaus on tasainen. Musta muste.