description [kuvaus]: Määritelmä

An example ad showing where description text might appear

Käyttö

Pakollinen Shopping-mainoksissa.

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että ymmärrämme lähettämäsi datan.

Tyyppi Merkkijono (Unicode-merkit, jotkin tavalliset HTML-koodit*, suositus: vain ASCII)
Rajoitukset 1 – 5 000 merkkiä
Toistuva kenttä Ei
Schema.orgin omaisuutta
(Mikä tämä on?)
Product.description, tyyppi: teksti

*Virheellisesti muotoiltua HTML-koodia (kuten sulkemattomat tagit) ja riskialttiita toimintoja (kuten javascript) ei sallita.

HTML-tagit

Tila Esimerkkejä
Tuettu (ei-kattava luettelo) strong, em, ul, ol, li, br, sub, sup, div, span, dl, dt, dd
Ei tuettu Kaikkien tagien määritteet
Riskialttiit tagit, kuten "style" tai "canvas"

Tiedostomuoto Esimerkkiarvo
Tekstisyötteet <em>Google Chromecast</em> suunniteltiin vaivatonta TV-yhteyttä varten.
<ul>
  <li>Striimaa ja peilaa sisältöä langattomasta</li>
  <li>Integroitu HDMI-liitäntä</li>
</ul>
XML-syötteet <g:description>&lt;em&gt;Google Chromecast&lt;/em&gt; suunniteltiin vaivatonta TV-yhteyttä varten.
&lt;ul&gt;
  &lt;li&gt;Striimaa ja peilaa sisältöä langattomasti&lt;/li&gt;
  &lt;li&gt;Integroitu HDMI-liitäntä&lt;/li&gt;
&lt;/ul&gt;</g:description>

Saat lisätietoja sovellusliittymän muodosta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Ohjeet

Seuraamalla näitä ohjeita varmistat tuotetietojesi laadun.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi mainoksia voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

Huom. Jos kuvauksesi ylittää enimmäismerkkimäärän, Google lyhentää sen. Sinulle lähetetään varoitus siitä, että kuvausta on lyhennetty.
  • Kuvaile vain itse tuotetta. Älä kuvaile esimerkiksi yhteensopivia tuotteita, lisävarusteita tai muita saatavilla olevia samanlaisia tuotteita. Älä myöskään kerro yrityksesi historiasta tai käytännöistä.
  • Käytä ammattimaista kieltä ja panosta oikeakielisyyteen. Kun kielioppi on kunnossa, tekstiäsi on helpompi ymmärtää ja se luo sinusta ammattimaisen vaikutelman, mikä voi kasvattaa klikkausmäärää. Vältä turhaa kikkailua: älä yritä kiinnittää huomiota pelkillä isoilla kirjaimilla, symboleilla tai mainostekstillä. Lue lisää toimituksellisista ja ammatillisista vaatimuksista.
  • Älä käytä vieraskielisiä sanoja, ellei kyseessä ole yleisesti ymmärrettävä sana, kuten tuote, jolla on vieraskielinen nimi.
    • Esimerkiksi "sushi" ymmärretään laajalta Japanin ulkopuolellakin.
    • Kirjoita vieraskieliset sanat kohdekielesi aakkosilla. Älä esimerkiksi käytä japanin kirjoitusmerkkejä, jos haluat tehdä kauppaa Yhdysvalloissa. Aksentoidut kirjaimet (esim. "Les Clés") ovat sallittuja.
    • Älä käytä vieraskielisiä merkkejä kikkaillaksesi. Tätä tekniikkaa käytetään yleisesti roskapostissa ja epäluotettavissa mainoksissa (esim. (ಠ_ಠ)).
  • Käytä XML-entiteettejä tai escape-koodeja symbolien sijasta. Jos lähetät tuotetietosi XML- tai JSON-muodossa, ja sinun on sisällytettävä symboleja, muista noudattaa XML-tai JSON-määritystä. Käytä XML:ssä XML-entiteettejä, kuten &quot;. JSON:ssa käytä escape-koodeja, kuten \". Jos koodaat kuvauksen automaattisesti, varo koodaamasta sitä kahdesti.
  • Älä lisää vertailuja tai tietoja muista tuotteista. Älä esimerkiksi kerro, että tuote on "vielä parempi kuin X". Anna asiakkaiden tutustua muihin tuotteisiin itse.
  • Älä lisää viittauksia luokitusjärjestelmiin. Älä esimerkiksi kirjoita "Lelut ja pelit > Lelut > Nuket, leikkipakkaukset ja hahmot > Nuket." Voit kirjata nämä tiedot määritteellä google_product_category [tuoteluokka] tai product_type [tuotetyyppi]
  • Älä sisällytä kauppaasi tai muille sivustoille ohjaavaa linkkiä. Voit lisätä linkin tuotteesi laskeutumissivulle link [linkki] ‑määritteellä.
  • Älä tehosta tekstiäsi isoilla kirjaimilla. Isoja kirjaimia käytetään yleisesti tehokeinona roskapostissa ja epäluotettavissa mainoksissa. Voit kuitenkin käyttää isoja kirjaimia, kun se on tarkoituksenmukaista, esimerkiksi lyhenteissä, puhelinnumeroissa, maissa ja valuutoissa (esim. ADHD, UNICEF, 1-555-CALL-NOW, UK ja EUR).
  • Älä sisällytä mainostekstiä. Älä lisää esimerkiksi hintaa, alennushintaa, alennusajankohtaa, toimitustietoja, muita aikaan liittyviä tietoja tai yrityksesi nimeä. Voit kirjata nämä tiedot muilla määritteillä, kuten sale_price [alennushinta] tai shipping [toimitus].

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Ole täsmällinen ja tarkka. Mitä tarkempi tuotekuvaus on, sitä helpompaa käyttäjien on tunnistaa etsimänsä tuote.
  • Luettele tuotteen tärkeimmät tiedot ensimmäisissä 160–500 merkissä. Voit sisällyttää kuvaukseen enintään 5 000 merkkiä, mutta käyttäjien on laajennettava pidemmät kuvaukset klikkaamalla.
  • Sisällytä kuvaukseen tuotteen tärkeimmät ominaisuudet ja visuaaliset määritteet. Esimerkkejä sisällytettävistä tiedoista:
    • Koko
    • Materiaali
    • Suunniteltu ikäryhmä
    • Erityisominaisuudet
    • Tekniset tiedot
    • Muoto
    • Kuvio
    • Rakenne
    • Muotoilu. Käyttäjät voivat esimerkiksi tehdä hakuja erittäin spesifisillä visuaalisilla termeillä, kuten "sisäänvedettävät kuulakärkikynät".
    • Vaihtoehdot. Luettele tuotteen yksityiskohtia määrittelevät tiedot, kuten väri, koko, ikäryhmä, kuvio, maku tai materiaali.
    • Selkeät kuvaukset. Käyttäjien on helppo lukea hyvin muotoiltuja kuvauksia. Paranna kuvauksesi luettavuutta sisällyttämällä siihen ohjausmerkit ja HTML-tagit, kuten rivinvaihdot, kursiivilla kirjoitetut tekstiosiot ja luettelomerkkiluettelot.

Lisäohjeet

Tarkista jokainen osio tarkasti, jotta tiedät, koskevatko vaatimukset maatasi tai tuotettasi. Jos et noudata sinua koskevia vaatimuksia, hylkäämme tuotteesi ja ilmoitamme asiasta Kauppiaskeskuksen diagnostiikkasivulla.

Yksilöidyt tuotteet
  • Lisää kuvaus tuotteen yksilöidyistä ominaisuuksista. Jos tuotteeseen voidaan tehdä esimerkiksi kaiverrus, lisää tämä tieto tuotteen kuvaukseen.
Kauppiaan määrittelemät monipakkaukset ja ryhmät
  • Kuvaa koko tuotepaketti tai monipakkaus. Esimerkiksi tuotepaketin tapauksessa voit lisätä kuvauksen kaikista päätuotteen kanssa myytävistä tuotteista. Monipakkauksissa voit sisällyttää tietoja siitä, kuinka monta tuotetta myydään yhdessä.

Esimerkkejä

Laitteistot ja ohjelmistot
Tuote Google Chromecast
description [kuvaus] Chromecast on mediatoistolaite, joka yhdistetään television HDMI-porttiin. Chromecastin avulla voit suoratoistaa TV-ohjelmia, elokuvia, musiikkia, urheilua, pelejä ja muuta sisältöä mobiililaitteeltasi television näytölle. Chromecast toimii iPhonella, iPadilla, Androidilla, Macilla, Windowsilla ja Chromebookilla.
Kirjat
Tuote Kirja, "Kuinka Google toimii", kirjoittanut Eric Schmidt
description [kuvaus] "Kuinka Google toimii” on viihdyttävä ja koukuttava alkeiskirja, jossa kerrotaan, mitä Eric ja Jonathan oppivat yhtiötä perustaessaan. Kirjoittajat selittävät, miten teknologia on siirtänyt vallan tasapainon yrityksiltä kuluttajille, ja että ainoa tapa menestyä tässä jatkuvasti muuttuvassa maailmassa on luoda erinomaisia tuotteita ja houkutella uusia monipuolisia työntekijöitä, joita Eric ja Jonathan kutsuvat "luoviksi ajattelijoiksi".
Tuotteet, joihin liittyy vaihtoehtoja
Tuote Kynät, punainen muste
description [kuvaus] Miellyttäviltä tuntuvilla kynillä on helppo kirjoittaa, ja sisäänvedettävän kuulakärjen ansiosta mustevirtaus on tasainen. Punainen muste.

Tuote Kynät, musta muste
description [kuvaus] Miellyttäviltä tuntuvilla kynillä on helppo kirjoittaa, ja sisäänvedettävän kuulakärjen ansiosta mustevirtaus on tasainen. Musta muste.