I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Giltighetsdatum för försäljningspris [sale_price_effective_date]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Använd attributet giltighetsdatum för försäljningspris [sale_price_effective_date] till att ange hur länge du vill att ett visst försäljningspris ska visas för användarna.

Innehåll

Användningsområde

Optional Valfritt för varje produkt

Om du anger att en produkt säljs till nedsatt pris med attributet försäljningspris [sale_price] kan du ange hur länge försäljningen ska pågå med attributet giltighetsdatum för försäljningspris [sale_price_effective_date].

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ Datumintervall (använd standarden ISO 8601). Skicka in ett startdatum och slutdatum med tid och tidszon enligt formatet ÅÅÅÅ-MM-DDThh:mm[±hhmm] eller ÅÅÅÅ-MM-DDThh:mmZ avgränsade med ett snedstreck (/) (till exempel 2016-02-24T13:00-0800/2016-02-29T15:30-0800).
Begränsningar 0–51 tecken
Upprepat fält nej
Filformat Exempelpost
Textflöden

2016-02-24T13:00-0800/2016-02-29T15:30-0800

XML-flöden <g:sale_price_effective_date>2016-02-24T13:00-0800/2016-02-29T15:30-0800</g:sale_price_effective_date>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Det finns inga minimikrav för det här attributet. Följ riktlinjerna för formatering, annars går det inte att använda informationen du skickar in.

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Inkludera start- och sluttider (inklusive tidszoner) tillsammans med datumet. Om du inte inkluderar en tid börjar försäljningspriset vid midnatt på startdagen och slutar kl 23.59 på slutdagen. Om du inte anger en tidszon används UTC som standard.

Exempel

Varianter

Om produkten finns i flera färger eller storlekar kan du också ha olika priser för varje variant. Exempel:

Ett exempel på annonser utan platshållarbilder

Produktdata för en grön t-shirt i storlek small med Google-logotypen, försäljningspris 109 SEK, rabatterat pris 99,90 SEK
Attribut Värde
titel [title] Google-t-shirt – grön – small
pris [price] 109.90 SEK
försäljningspris [sale_price] 99.90 SEK
giltighetsdatum för försäljningspris [sale_price_effective_date] 2018-02-24T13:00-0800/2018-02-29T15:30-0800
färg [color] grön
storlek [size] s
id [id] 9876-S-GRN
varugrupp-id [item_group_id] 9876

Produktdata för en blå t-shirt i storlek small med Google-logotypen, försäljningspris 89.90 SEK, rabatterat pris 59.90 SEK
Attribut Värde
titel [title] Google-t-shirt – blå – small
pris [price] 89.90 SEK
försäljningspris [sale_price] 59.90 SEK
giltighetsdatum för försäljningspris [sale_price_effective_date] 2018-06-23T13:00-0800/2018-02-29T15:30-0800
färg [color] blå
storlek [size] s
id [id] 9876-S-BLU
varugrupp-id [item_group_id] 9876

Produktdata för en gul Google-t-shirt i storlek small, försäljningspris 105.00 SEK, rabatterat pris 89.90 SEK
Attribut Värde
titel [title] Google-t-shirt – gul – small
pris [price] 105.00 SEK
försäljningspris [sale_price] 89.90 SEK
giltighetsdatum för försäljningspris [sale_price_effective_date] 2016-06-23T13:00-0800/2016-02-29T15:30-0800
färg [color] gul
storlek [size] s
id [id] 9876-S-YELLOW
varugrupp-id [item_group_id] 9876
Telefon eller surfplatta med abonnemang

Du kan ange ett pris så lågt som 0 för telefoner eller surfplattor med ett medföljande abonnemang. Läs mer om krav på pris.

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produktdata för Google Nexus 6, 32 GB, midnattsblå med abonnemang
Attribut Värde
titel [title] Google Nexus 6 – 32 GB – midnattsblå – med abonnemang
pris [price] 2990.00 SEK
försäljningspris [sale_price] 0.00 SEK
giltighetsdatum för försäljningspris [sale_price_effective_date] 2018-03-14T13:00-0800/2018-04-29T15:30-0800
Google-produktkategori [google_product_category] Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner [Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones]
Kläder

An illustration of a woman wearing a black dress

Produktdata för svart skaterklänning i storlek small, försäljningspris 459 SEK, rabatterat pris 250 SEK
Attribut Värde
titel [title] Svart skaterklänning – S
pris [price] 459.00 SEK
försäljningspris [sale_price] 250.00 SEK
giltighetsdatum för försäljningspris [sale_price_effective_date] 2018-02-24T13:00-0800/2018-02-29T15:30-0800
färg [color] svart
storlek [size] s