sale_price_effective_date [giltighetsdatum_för_försäljningspris]: Definition

Använd attributet sale_price_effective_date [giltighetsdatum_för_försäljningspris] för att ange hur länge du vill att ett visst försäljningspris ska visas för användare.

Användningsområde

Valfritt för varje produkt

Om du använde attributet sale_price [försäljningspris] för att ange att produkten säljs på rea kan du meddela oss hur länge rean pågår med hjälp av attributet sale_price_effective_date [giltighetsdatum_för_försäljningspris].

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar.

Typ Datumintervall (använd standarden ISO 8601). Skicka ett startdatum och slutdatum som avgränsas med ett snedstreck (/) (t.ex. 2016-02-24T13:00-0800/2016-02-29T15:30-0800)
Begränsningar 1–51 tecken
Upprepat fält Nej
Schema.org-egendom (Vad är det här?) Offer.priceSpecification.validFrom,
Offer.priceSpecification.validThrough, Type: DateTime

Filformat Exempelposter
Textflöden

2016-02-24T13:00-0800/2016-02-29T15:30-0800

XML-flöden <g:sale_price_effective_date>2016-02-24T13:00-0800/2016-02-29T15:30-0800</g:sale_price_effective_date>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter och får det bästa resultatet från dina annonser.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att visa annonser för din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Det finns inga minimikrav för det här attributet. Tänk på att du fortfarande måste följa riktlinjerna för formatering, annars går det inte att använda informationen du skickar in.

Tips

Här är tips som kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera produktdata för prestanda.

• Inkludera start- och sluttider (inklusive tidszoner) tillsammans med datumet. Om du inte inkluderar en tid börjar försäljningspriset vid midnatt på startdagen och slutar kl 23.59 på slutdagen. Dessa tider baseras på mållandets tidszon.

Exempel

Varianter

Om produkten finns i flera färger eller storlekar kan du också ha olika priser för varje variant. Till exempel:

An example of ads without placeholder images

Produkt Google-t-shirt
title [titel] Google-t-shirt – grön – small
price [pris] 109 SEK
sale_price [försäljningspris] 99.90 SEK
sale_price_effective_date [giltighetsdatum_för_försäljningspris] 2018-02-24T13:00-0800/2018-02-29T15:30-0800
color [färg] grön
size [storlek] S
id [id] 9876-S-GRN
item_group_id [varugrupp-id] 9876

Produkt Google-t-shirt
title [titel] Google-t-shirt – blå – small
price [pris] 89.90 SEK
sale_price [försäljningspris] 59.90 SEK
sale_price_effective_date [giltighetsdatum_för_försäljningspris] 2018-06-23T13:00-0800/2018-02-29T15:30-0800
color [färg] blå
size [storlek] S
id [id] 9876-S-BLU
item_group_id [varugrupp-id] 9876

Produkt Google-t-shirt
title [titel] Google-t-shirt – gul – small
price [pris] 105 SEK
sale_price [försäljningspris] 89.90 SEK
sale_price_effective_date [giltighetsdatum_för_försäljningspris] 2018-06-23T13:00-0800/2018-02-29T15:30-0800
color [färg] gul
size [storlek] S
id [id] 9876-S-YELLOW
item_group_id [varugrupp-id] 9876
Telefon eller surfplatta med abonnemang

Du kan skicka ett pris så lågt som 0 för mobiltelefoner eller surfplattor med ett medföljande abonnemang. Läs mer om kraven.

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produkt Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 – 32 GB – midnattsblå – med abonnemang
price [pris] 2 990 SEK
sale_price [försäljningspris] 0 SEK
sale_price_effective_date [giltighetsdatum för försäljningspris] 2018-02-24T13:00-0800/2018-02-29T15:30-0800
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner]
is_bundle [är_paket] ja
Kläder

An illustration of a woman wearing a black dress

Produkt Svart skaterklänning
title [titel] Svart skaterklänning – S
price [pris] 459 SEK
sale_price [försäljningspris] 250 SEK
sale_price_effective_date [giltighetsdatum för försäljningspris] 2018-02-24T13:00-0800/2018-02-29T15:30-0800
color [färg] svart
size [storlek] S