I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Mått för enhetspris [unit_pricing_measure]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Använd attributet mått för enhetspris [unit_pricing_measure] för att definiera mängd och mått för produkten. Det här värdet ger användare en förståelse av den exakta kostnaden per enhet för produkten.

Innehåll

Användningsområde

Optional Valfritt för varje produkt

Om kunderna kan vara intresserade av produktens pris per enhet och produkten tillhör någon av följande kategorier rekommenderar vi att du skickar in attributet mått för enhetspris [unit_pricing_measure].

Det här attributet är valfritt, men beroende på lokala lagar och förordningar kan du behöva skicka in informationen.

Produkter som ofta använder det här attributet:

• Järnvaror
  • Kontorsmaterial
  • Mat
  • Drycker
  • Golv
  • Visitkort
  • Parfym

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ Positivt tal plus enhet
Enheter som stöds
  • Vikt: oz, lb, mg, g, kg
  • Volym i amerikanska måttenheter: floz, pt, qt, gal
  • Volym i metriska måttenheter: ml, cl, l, cbm
  • Längd: in, ft, yd, cm, m
  • Yta: sqft, kvm
  • Per enhet: antal

Upprepat fält Nej

Schema.org-egendom

(Vad är det här?)

Offer.priceSpecification.referenceQuantity

Typ: QuantitativeValue (ange egenskaper value och unitCode eller unitText).

Filformat Exempelposter
Text 750 ml
XML-flöden <g:unit_pricing_measure>750 ml</g:unit_pricing_measure>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

• Skicka in den totala mängden (antalet) och enheter som utgör produkten. Om du till exempel skickar in 30 SEK som värde för attributet pris [price], 150 fl oz som värde för attributet mått för enhetspris [unit_pricing_measure] och 100 fl oz som värde för attributet basmått för enhetspris [unit_pricing_base_measure] blir enhetspriset 20 SEK per 100 fl oz.
  • Inkludera enheten för enhetspriset. Det här attributet är användbart när produkter som dina vanligtvis visas som priset för ett visst antal enheter. Du kanske säljer 150 ml av en specifik parfym, men användarna är intresserade av att se priset per 100 ml.
  • Skicka in ett pris som kan anges i mållandets valuta (enligt ISO 4217). Skicka exempelvis in 1.01 USD i stället för 1.0012 USD. Om priset inte kan anges i mållandets valuta avrundar vi det till ett värde som kan anges.
  • Skicka in antingen mått för enhetspris eller energieffektivitetsklass (med attributet energieffektivitetsklass [energy_efficiency_class]). Skicka inte in båda. Om du skickar in båda visas bara energieffektivitetsklass.
  • Ange inte mer än två siffror efter en decimal. Om du anger mer än två siffror efter decimalen avrundas talen automatiskt till närmsta godkända värde. Till exempel avrundas 1.0234 till 1.02 och 29.8999 avrundas till 29.90.

Ytterligare riktlinjer

Läs varje avsnitt noggrant för att avgöra om kraven gäller för ditt land eller din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven som gäller för dig och meddelar dig om det i Merchant Center-kontot.

Endast Förenade kungariket
  • Skicka in metriska värden om du säljer produkter till Förenade kungariket. De imperiska enheterna (till exempel fl oz, pt, qt, gal) tolkas som amerikanska imperiska måttenheter, vilket skiljer sig från de imperiska måttenheter som används i Förenade kungariket.

Exempel

Drycker
Produktdata för 9 liter California Pinot Noir, prissatt till 699,90 SEK
Attribut Värde
titel [title] Pinot Noir – 2007 – Kalifornien – 9 l
mått för enhetspris [unit_pricing_measure] 9 l
basmått för enhetspris [unit_pricing_base_measure] 1 l
pris [price] 699.90 SEK
Värde som visas: 77.80 SEK/1 l

Produktdata för 10 flaskor rött vin med ett pris på 650,00 SEK
Attribut Värde
titel [title] 10 flaskor rött vin
mått för enhetspris [unit_pricing_measure] 7.5 l
basmått för enhetspris [unit_pricing_base_measure] 750 ml
pris [price] 650.00 SEK
Värde som visas: 65.00 SEK/750 ml
Golv
Produktdata för ett rustikt valnötsgolv
Attribut Värde
titel [title] Rustika och naturliga valnötsgolv
mått för enhetspris [unit_pricing_measure] 2,38 sqm
basmått för enhetspris [unit_pricing_base_measure] 1 sqm
pris [price] 1 131.90 SEK
Värde som visas: 475.60 SEK/1 kvm
Visitkort
Produktdata för 50 visitkort med ett pris på 133,80 SEK
Attribut Värde
titel [title] 50 skräddarsydda visitkort
mått för enhetspris [unit_pricing_measure] 50 ct
basmått för enhetspris [unit_pricing_base_measure] 1 ct
pris [price] 133.80 SEK
Värde som visas: 2.70 SEK/1 ct
Parfym
Produktdata för 125 ml parfym med ett pris på 199,00 SEK
Attribut Värde
titel [title] Eau de Toilette 125 ml
mått för enhetspris [unit_pricing_measure] 125 ml
basmått för enhetspris [unit_pricing_base_measure] 100 ml
pris [price] 199.00 SEK
Värde som visas: 159.20 SEK/100 ml

Varianter

Används när produkten finns i flera enhetsprisvarianter (till exempel 5 kg, 12 kg) Skicka in varje variant som en separat produkt, men använd samma värde för attributet varugrupp-id [item_group_id].
Produktdata för 5 lbs basmatiris
Attribut Värde
titel [title] Basmatiris – extra långa korn
id [id] 575185159
varugrupp-id [item_group_id] 12345
pris [price] 112 SEK
mått för enhetspris [unit_pricing_measure] 5 lbs
basmått för enhetspris [unit_pricing_base_measure] 1 lbs

Produktdata för 10 lbs basmatiris
Attribut Värde
titel [title] Basmatiris – extra långa korn
id [id] 575185160
varugrupp-id [item_group_id] 12345
pris [price] 199.00 SEK
mått för enhetspris [unit_pricing_measure] 10 lbs
basmått för enhetspris [unit_pricing_base_measure] 1 lbs

Produktdata för 12 lbs basmatiris
Attribut Värde
titel [title] Basmatiris – extra långa korn
id [id] 575185161
varugrupp-id [item_group_id] 12345
pris [price] 244.00 SEK
mått för enhetspris [unit_pricing_measure] 12 lbs
basmått för enhetspris [unit_pricing_base_measure] 1 lbs