unit_pricing_measure [mått_för_enhetspris]: Definition

Använd attributet unit_pricing_measure [mått_för_enhetspris] för att definiera mängd och mått för produkten. Det här värdet ger användare en förståelse av den exakta kostnaden per enhet för produkten.

Användningsområde

Valfritt för varje produkt

Om användare kan vara intresserade av produktens pris per enhet och produkten tillhör någon av följande kategorier rekommenderar vi att du skickar in unit_pricing_measure [mått_för_enhetspris].

Attributet unit_pricing_measure [mått_för_enhetspris] är valfritt, men beroende på lokala lagar och regler kan du behöva skicka in informationen.

Produkter som ofta använder det här attributet:

• Järnvaror
  • Kontorsmaterial
  • Mat
  • Drycker
  • Golv
  • Visitkort
  • Parfym

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar in.

Typ Positivt tal plus enhet
Enheter som stöds
  • Vikt: oz, lb, mg, g, kg
  • Volym i amerikanska måttenheter: floz, pt, qt, gal
  • Volym i metriska måttenheter: ml, cl, l, cbm
  • Längd: in, ft, yd, cm, m
  • Yta: sqft, kvm
  • Per enhet: ct

Upprepat fält Nej

Filformat Exempelposter
Text

750 ml

XML-flöden <g:unit_pricing_measure>750 ml</g:unit_pricing_measure>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Skicka in den totala mängden (antalet) och enheter som utgör produkten. Du kan till exempel skicka in 30.00 SEK som price [pris], 150 ml som unit_pricing_measure [mått_för_enhetspris] och 100 ml som unit_pricing_base_measure [basmått_för_enhetspris]. Då blir enhetspriset 20.00 SEK/100 ml.
  • Skicka in unit_pricing_base_measure [basmått_för_enhetspris] för att inkludera enheten för enhetspriset. Det här attributet är användbart när produkter som dina vanligtvis visas som priset för ett visst antal enheter. Du kanske säljer 150 ml parfym, men användarna är intresserade av att se priset per 100 ml.
  • Skicka in ett pris som kan anges i försäljningslandets valuta (enligt ISO 4217). Skicka exempelvis in 1.01 USD i stället för 1.0012 USD. Om priset inte kan anges i försäljningslandets valuta avrundar vi det till ett värde som kan anges.
  • Skicka antingen attributet unit_pricing_measure [mått_för_enhetspris] eller energy_efficiency_class [energieffektivitetsklass]. Skicka inte in båda. Om du skickar in båda visas bara energy_efficiency_class [energieffektivitetsklass].
  • Ange inte mer än två siffror efter en decimal. Om du anger mer än två siffror efter decimalen avrundas talet automatiskt till närmsta godkända värde. Till exempel avrundas 1,0234 till 1,02 och 29,8999 avrundas till 29,90.

Ytterligare riktlinjer

Läs varje avsnitt noggrant för att avgöra om kraven gäller för ditt land eller din produkt. Om du inte följer kraven som gäller för dig underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

Endast Storbritannien
  • Skicka in metriska värden när du är inriktad på Storbritannien. De imperiska enheterna (till exempel fl, oz, pt, qt, gal) tolkas som amerikanska imperiska måttenheter, vilket skiljer sig från de imperiska måttenheter som används i Storbritannien.

Exempel

Drycker
Produkt Rött vin
title [titel] Pinot Noir – 2007 – Kalifornien – 9 l
unit_pricing_measure [mått_för_enhetspris] 9 l
unit_pricing_base_measure [basmått_för_enhetspris] 1 l
price [pris] 699.90 SEK
Värde som visas 77.80 SEK/1 l

Produkt 10 flaskor rött vin
title [titel] 10 flaskor rött vin
unit_pricing_measure [mått_för_enhetspris] 7.5 l
unit_pricing_base_measure [basmått_för_enhetspris] 750 ml
price [pris] 650.00 SEK
Värde som visas 65.00 SEK/750 ml
Golv
Produkt Valnötsgolv
title [titel] Rustika och naturliga valnötsgolv
unit_pricing_measure [mått_för_enhetspris] 2,38 sqm
unit_pricing_base_measure [basmått_för_enhetspris] 1 sqm
price [pris] 1 131.90 SEK
Värde som visas 475.60 SEK/1 kvm
Visitkort
Produkt Visitkort
title [titel] 50 skräddarsydda visitkort
unit_pricing_measure [mått_för_enhetspris] 50 ct
unit_pricing_base_measure [basmått_för_enhetspris] 1 ct
price [pris] 133.80 SEK
Värde som visas 2.70 SEK/1 ct
Parfym
Produkt Parfym
title [titel] Eau de Toilette 125 ml
unit_pricing_measure [mått_för_enhetspris] 125 ml
unit_pricing_base_measure [basmått_för_enhetspris] 100 ml
price [pris] 199.00 SEK
Värde som visas 159.20 SEK/100 ml

Varianter

Om produkten finns i flera enhetsprisvarianter (t.ex. 5 kg, 12 kg) skickar du in varje variant som en separat produkt, men använd samma värde för attributet item_group_id [varugrupp-id].

Produkt

Basmatiris

title [titel]

Basmatiris – extra långa korn

id [id]

item group id [varugrupp-id]

price [pris]

unit_pricing_measure [mått_för_enhetspris]

5 lbs

unit_pricing_base_measure [basmått_för_enhetspris]

1 lbs

Produkt

Basmatiris

title [titel]

Basmatiris – extra långa korn

id [id]

item_group_id [varugrupp-id]

price [pris]

unit_pricing_measure [mått_för_enhetspris]

10 lbs

unit_pricing_base_measure [basmått_för_enhetspris]

1 lbs

Produkt

Basmatiris

title [titel]

Basmatiris – extra långa korn

id [id]

item_group_id [varugrupp-id]

price [pris]

unit_pricing_measure [mått_för_enhetspris]

12 lbs

unit_pricing_base_measure [basmått_för_enhetspris]

1 lbs