In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Eenheidsprijs hoeveelheid [unit_pricing_measure]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk eenheidsprijs hoeveelheid [unit_pricing_measure] om de omvang en afmetingen van uw product te definiëren. Aan de hand van deze waarde kunnen gebruikers de exacte kosten per eenheid bepalen voor uw product.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor elk product

Als klanten misschien geïnteresseerd zijn in de prijs per eenheid voor het product en het product tot een van de volgende categorieën behoort, raden we aan het kenmerk eenheidsprijs hoeveelheid [unit_pricing_measure] op te geven.

Dit kenmerk is optioneel, maar misschien moet u deze informatie opgeven om te voldoen aan lokale wet- en regelgeving.

Enkele producten waarvoor dit kenmerk vaak wordt gebruikt:

• Hardware
  • Kantoorbenodigdheden
  • Voeding
  • Dranken
  • Vloeren
  • Visitekaartjes
  • Parfum

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type Positief getal plus eenheid
Ondersteunde eenheden
  • Gewicht: oz, lb, mg, g, kg
  • Volume (VS): floz, pt, qt, gal
  • Volume (metrisch): ml, cl, l, cbm
  • Lengte: in, ft, yd, cm, m
  • Oppervlakte: sqft, sqm
  • Per eenheid: ct

Herhaald veld Nee

Property van schema.org

(Wat is dit?)

Offer.priceSpecification.referenceQuantity

Type: QuantitativeValue (geef de property's value en unitCode of unitText op).

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst 750 ml
XML-feeds <G: unit_pricing_measure>750 ml</ g: unit_pricing_measure>

Ga naar de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product te laten zien. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• Geef de totale hoeveelheid (aantal) en eenheden op waaruit het product bestaat. Als u bijvoorbeeld '3 EUR' opgeeft voor het kenmerk prijs [price], '150 ml' voor het kenmerk eenheidsprijs hoeveelheid [unit_pricing_measure] en '100 ml' voor het kenmerk eenheidsprijs basishoeveelheid [unit_pricing_base_measure], is de eenheidsprijs 2 EUR/100 ml.
  • Geef de noemer voor uw eenheidsprijs op. Dit kenmerk is handig als producten zoals die van u meestal worden weergegeven met de prijs voor een bepaald aantal eenheden. U verkoopt bijvoorbeeld 150 ml van een specifiek parfum, maar gebruikers willen graag de prijs per 100 ml zien.
  • Geef een prijs op die in de valuta van uw doelland kan worden betaald (volgens ISO 4217). Geef bijvoorbeeld '1.01 EUR' op in plaats van '1.0012 EUR'. Als uw prijs niet in de valuta van uw doelland kan worden weergegeven, ronden we het bedrag af op een waarde die wel mogelijk is.
  • Geef de eenheidsprijs hoeveelheid of de energieklasse op (met het kenmerk energieklasse [energy_efficiency_class]). Gebruik ze niet allebei. Als u beide kenmerken gebruikt, wordt alleen energieklasse getoond.
  • Gebruik maximaal 2 cijfers achter het decimaalteken. Als u meer dan 2 cijfers achter het decimaalteken plaatst, worden deze automatisch afgerond op de dichtstbijzijnde geaccepteerde waarde. 1,0234 wordt bijvoorbeeld afgerond op 1,02 en 29,8999 wordt afgerond op 29,90.

Aanvullende richtlijnen

Lees elke sectie zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in uw Merchant Center-account.

Alleen Verenigd Koninkrijk
  • Geef metrische waarden op als u producten verkoopt in het Verenigd Koninkrijk. Imperiale eenheden (bijvoorbeeld fl, oz, pt, qt, gal) worden geïnterpreteerd als Amerikaanse eenheden. Deze wijken af van de eenheden die in het Verenigd Koninkrijk worden gebruikt.

Voorbeelden

Dranken
Productgegevens voor 9 liter Californische Pinot Noir met een prijs van 69,99 EUR
Kenmerk Waarde
Titel [title] Pinot Noir, 2007, Californië, 9 l
Eenheidsprijs hoeveelheid [unit_pricing_measure] 9 l
Eenheidsprijs basishoeveelheid [unit_pricing_base_measure] 1 l
Prijs [price] 69.99 EUR
Weergegeven waarde: € 7,78 / 1 l

Productgegevens voor 10 flessen rode wijn met een prijs van 65,00 EUR
Kenmerk Waarde
Titel [title] 10 flessen rode wijn
Eenheidsprijs hoeveelheid [unit_pricing_measure] 7.5 l
Eenheidsprijs basishoeveelheid [unit_pricing_base_measure] 750 ml
Prijs [price] 65.00 EUR
Weergegeven waarde: € 6,50 / 750 ml
Vloeren
Productgegevens voor kunstmatig verouderde walnoten vloer
Kenmerk Waarde
Titel [title] Kunstmatig verouderde natuurlijke walnoten vloer
Eenheidsprijs hoeveelheid [unit_pricing_measure] 2.38 m²
Eenheidsprijs basishoeveelheid [unit_pricing_base_measure] 1 m²
Prijs [price] 113.19 EUR
Weergegeven waarde: € 47,56 / 1 m²
Visitekaartjes
Productgegevens voor 50 visitekaartjes met een prijs van 13,38 EUR
Kenmerk Waarde
Titel [title] 50 persoonlijke visitekaartjes
Eenheidsprijs hoeveelheid [unit_pricing_measure] 50 ct
Eenheidsprijs basishoeveelheid [unit_pricing_base_measure] 1 ct
Prijs [price] 13.38 EUR
Weergegeven waarde: € 0,27 / 1 ct
Parfum
Productgegevens voor 125 ml parfum met een prijs van 19,90 EUR
Kenmerk Waarde
Titel [title] Eau de toilette 125 ml
Eenheidsprijs hoeveelheid [unit_pricing_measure] 125 ml
Eenheidsprijs basishoeveelheid [unit_pricing_base_measure] 100 ml
Prijs [price] 19.90 EUR
Weergegeven waarde: € 15,92 / 100 ml

Varianten

Gebruik deze als uw product verkrijgbaar is in meerdere eenheidsprijsvarianten (bijv. 1 kg, 6 kg, enzovoort), Geef elke variant op als een apart product, maar gebruik dezelfde waarde voor het kenmerk productgroep-id [item_group_id].
Productgegevens van 2,5 kg basmatirijst
Kenmerk Waarde
Titel [title] Basmatirijst, extra langkorrelig
Id [id] 575185159
Productgroep-id [item_group_id] 12345
Prijs [price] 11.20 EUR
Eenheidsprijs hoeveelheid [unit_pricing_measure] 2,5 kg
Eenheidsprijs basishoeveelheid [unit_pricing_base_measure] 0,5 kg

Productgegevens van 5 kg basmatirijst
Kenmerk Waarde
Titel [title] Basmatirijst, extra langkorrelig
Id [id] 575185160
Productgroep-id [item_group_id] 12345
Prijs [price] 19.90 EUR
Eenheidsprijs hoeveelheid [unit_pricing_measure] 5 kg
Eenheidsprijs basishoeveelheid [unit_pricing_base_measure] 0,5 kg

Productgegevens van 6 kg basmatirijst
Kenmerk Waarde
Titel [title] Basmatirijst, extra langkorrelig
Id [id] 575185161
Productgroep-id [item_group_id] 12345
Prijs [price] 24.40 EUR
Eenheidsprijs hoeveelheid [unit_pricing_measure] 6 kg
Eenheidsprijs basishoeveelheid [unit_pricing_base_measure] 0,5 kg