unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid]: Definitie

Gebruik het kenmerk unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] om de hoeveelheid en omvang van uw product aan te geven. Aan de hand van deze waarde kunnen gebruikers de exacte kosten per eenheid bepalen voor uw product.

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

Als gebruikers mogelijk geïnteresseerd zijn in de prijs per eenheid voor het product en het product tot een van de volgende categorieën behoort, raden wij aan om unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] in te voeren.

Het kenmerk unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] is optioneel, maar mogelijk moet u deze informatie opgeven om te voldoen aan lokale wet- en regelgeving. Als uw producten bijvoorbeeld zijn getarget op een van de EU-lidstaten of Zwitserland, moet u rekening houden met de juridische vereisten op dit terrein, zoals gedefinieerd in de nationale uitvoeringswetten van de Europese richtlijn 2010/30/EU en eventuele andere toepasselijke lokale wetten.

Enkele producten waarvoor dit kenmerk vaak wordt gebruikt:

• Hardware
  • Kantoorbenodigdheden
  • Voeding
  • Dranken
  • Tabaksartikelen
  • Vloeren
  • Visitekaartjes
  • Parfum

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Type Positief getal plus eenheid
Ondersteunde eenheden
  • Gewicht: oz, lb, mg, g, kg
  • Volume (VS): floz, pt, qt, gal
  • Volume (metrisch): ml, cl, l, cbm
  • Lengte: in, ft, yd, cm, m
  • Gebied: sqft, sqm
  • Per eenheid: ct

Herhaald veld Nee
Property van schema.org (wat is dit?) Offer.priceSpecification.referenceQuantity, Type: QuantitativeValue

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst

750 ml

XML-feeds <G: unit_pricing_measure>750 ml</ g: unit_pricing_measure>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van hoogwaardige informatie te voorzien en optimale resultaten met uw advertenties te behalen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Er zijn geen minimum vereisten voor dit kenmerk. Zorg wel dat u de indelingsrichtlijnen volgt, zodat de informatie die u indient, kan worden gebruikt.

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Voer de totale hoeveelheid (aantal) en eenheden in waaruit het product bestaat. Als de price [prijs] bijvoorbeeld 3 EUR is, de unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] 150 ml en de unit_pricing_base_measure [eenheidsprijs_basishoeveelheid] 100 ml, is de eenheidsprijs 2 EUR/100 ml.
  • Voer de unit_pricing_base_measure [eenheidsprijs_basishoeveelheid] in om de noemer voor de eenheidsprijs weer te geven. Dit kenmerk is handig wanneer producten meestal worden weergegeven met de prijs voor een bepaald aantal eenheden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u parfum per 150 ml verkoopt, maar dat gebruikers de prijs per 100 ml willen zien.
  • Dien een prijs in die in de valuta van uw land van verkoop kan worden weergegeven (volgens ISO 4217). Geef bijvoorbeeld 1.01 USD op in plaats van 1.0012 USD. Als uw prijs niet in de valuta van uw land van verkoop kan worden weergegeven, ronden we het bedrag af op een waarde die wel mogelijk is.
  • Gebruik het kenmerk unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] of het kenmerk energy_efficiency_class [energieklasse]. Gebruik ze niet allebei. Als u beide kenmerken gebruikt, wordt alleen energy_efficiency_class [energieklasse] getoond.

Aanvullende richtlijnen

Lees elke sectie zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de toepasselijke vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

Alleen Verenigd Koninkrijk
  • Geef metrische waarden op als uw doelland het VK is. Imperiale eenheden (bijvoorbeeld floz, pt, qt, gal) worden geïnterpreteerd als Amerikaanse eenheden. Deze wijken af van de eenheden die worden gebruikt in het Verenigd Koninkrijk.

Voorbeelden

Dranken
Product Rode wijn
title [titel] Pinot Noir - 2007 - Californië - 9 l
unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] 9 l
unit_pricing_base_measure [eenheidsprijs_basishoeveelheid] 1 l
price [prijs] 69.99 EUR
Getoond in uw advertentie € 7,78 / 1 l
Product 10 flessen rode wijn
title [titel] 10 flessen rode wijn
unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] 7.5 l
unit_pricing_base_measure [eenheidsprijs_basishoeveelheid] 750 ml
price [prijs] 65.00 EUR
Getoond in uw advertentie € 6,50 / 750 ml
Vloeren
Product Walnoten vloer
title [titel] Kunstmatig verouderde natuurlijke walnoten vloer
unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] 2.38 m²
unit_pricing_base_measure [eenheidsprijs_basishoeveelheid] 1 m²
price [prijs] 113.19 EUR
Getoond in uw advertentie € 47,56 / 1 m²
Visitekaartjes
Product Visitekaartjes
title [titel] 50 persoonlijke visitekaartjes
unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] 50 ct
unit_pricing_base_measure [eenheidsprijs_basishoeveelheid] 1 ct
price [prijs] 13.38 EUR
Getoond in uw advertentie € 0,27 / 1 ct
Parfum
Product Parfum
title [titel] Eau de toilette 125 ml
unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] 125 ml
unit_pricing_base_measure [eenheidsprijs_basishoeveelheid] 100 ml
price [prijs] 19.90 EUR
Getoond in uw advertentie € 15,92 / 100 ml

Varianten

Als uw product verkrijgbaar is in meerdere eenheidsprijsvarianten (bijv. 1 kg of 3 kg), dient u elke variant in als een afzonderlijk product, maar gebruikt u dezelfde waarde voor het kenmerk item_group_id [productgroep_id].

Product

Basmatirijst

title [titel]

Basmatirijst, extra langkorrelig

id [id]

item_group_id [productgroep_id]

price [prijs]

unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid]

2,5 kg

unit_pricing_base_measure [eenheidsprijs_basishoeveelheid]

0,5 kg

Product

Basmatirijst

title [titel]

Basmatirijst, extra langkorrelig

id [id]

item_group_id [productgroep_id]

price [prijs]

unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid]

5 kg

unit_pricing_base_measure [eenheidsprijs_basishoeveelheid]

0,5 kg

Product

Basmatirijst

title [titel]

Basmatirijst, extra langkorrelig

id [id]

item_group_id [productgroep_id]

price [prijs]

unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid]

6 kg

unit_pricing_base_measure [eenheidsprijs_basishoeveelheid]

0,5 kg