title [titel]: definitie

Met het kenmerk title [titel] kunt u duidelijk aangeven wat voor product u verkoopt. De titel vormt een van de meest opvallende onderdelen van uw advertentie. Met een specifieke en nauwkeurige titel kunnen wij uw product bij de juiste gebruikers onder de aandacht brengen.

An example ad showing where you might see the title in an ad

Wanneer te gebruiken

Vereist voor elk product

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Type Tekenreeks (Unicode-tekens. Aanbevolen: alleen ASCII)
Limieten 1-150 tekens
Herhaald veld Nee
Schema.org property
(Wat is dit?)
Product.name, Type: Text

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds Google T-shirt voor heren van biologisch katoen - Blauw - M
XML-feeds <title> Google T-shirt voor heren van biologisch katoen - Blauw - M </title>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van hoogwaardige informatie te voorzien en optimale resultaten met uw advertenties te behalen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

Opmerking: Als uw titel niet binnen de tekenlimiet past, zal Google deze inkorten om passend te maken. U ontvangt een waarschuwing die aangeeft dat de titel is ingekort.
  • Gebruik een relevante titel waarmee uw product duidelijk wordt beschreven.
  • Beschrijf het product dat wordt weergegeven op uw bestemmingspagina. Zorg ervoor dat uw titel het product beschrijft waarnaar u linkt.
  • Maak onderscheid tussen varianten.
    • Neem de onderscheidende details van elke variant op in de titel. Bijvoorbeeld: T-shirt van Google, rood. Vergeet niet om deze gegevens ook in te dienen via de juiste kenmerken, zoals color [kleur], size [maat] of age_group [leeftijdsgroep]. Onderdelen van het productontwerp die geen bijbehorend kenmerk hebben, zoals smaak, neemt u op in de titel.
    • Wees specifiek. Hoe specifieker u bent in de titel, hoe gemakkelijker gebruikers het juiste product, of een mogelijke variant daarvan, op uw bestemmingspagina kunnen vinden. U verkoopt bijvoorbeeld gordijnen, en heeft zeven verschillende gordijnen opgenomen op uw bestemmingspagina, die u onderscheidt door middel van verschillende maten en kleuren. Gebruikers moeten het product waarnaar ze in eerste instantie op zoek waren, snel kunnen vinden. Een specifieke titel kan daarbij helpen.
  • Gebruik professionele en grammaticaal correcte taal. Correcte grammatica is gemakkelijker te begrijpen en geeft u een meer professionele uitstraling, wat kan leiden tot meer klikken. Vermijd ook ongebruikelijke methoden om aandacht te trekken, zoals het gebruik van alleen hoofdletters, symbolen, html-tags en promotionele tekst. Lees meer over de redactionele en professionele vereisten.
  • Gebruik geen woorden uit vreemde talen, tenzij ze heel gangbaar zijn, zoals een product met een buitenlandse naam of titel.
    • Zo is sushi ook buiten Japan een gangbaar begrip.
    • Schrijf vreemde woorden in het schrift van uw doeltaal. Vermijd bijvoorbeeld Japanse karakters wanneer u Nederland target. Letters met accenten, zoals in 'Café', kunt u wel gebruiken.
    • Gebruik geen vreemde tekens voor gekunstelde doeleinden. Deze techniek is namelijk gebruikelijk in spam en onbetrouwbare advertenties. Voorbeeld: (ಠ_ಠ)
  • Gebruik geen hoofdletters om iets te benadrukken. Tekst in hoofdletters komt namelijk vaak voor in spam en onbetrouwbare advertenties. Uiteraard moeten wel hoofdletters worden gebruikt wanneer dat gepast is, bijvoorbeeld voor bepaalde afkortingen, landennamen of valuta. Bijvoorbeeld ADHD, UNICEF, VS en EUR.
  • Voeg geen promotionele tekst toe. Voeg geen informatie toe zoals prijs, uitverkoopprijs, verkoopdatums, verzendinformatie, leveringsdatum, andere tijdgerelateerde informatie of de naam van uw bedrijf. Deze informatie kunt u opnemen in de andere kenmerken, zoals uitverkoopprijs of verzending.
  • Gebruik geen extra spaties. Gebruik het beschikbare tekenaantal juist om uw product effectiever te omschrijven.

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik alle 150 tekens. Op basis van uw titel wordt uw product gekoppeld aan de zoekopdracht van een gebruiker. Neem alle belangrijke details op die uw product definiëren.
  • Zet de belangrijkste details vooraan. Gebruikers zullen meestal alleen de eerste 70 of minder tekens van uw titel bekijken, afhankelijk van de schermgrootte.
  • Maak gebruik van trefwoorden. Met trefwoorden kunt u uw product koppelen aan zoekopdrachten van gebruikers en kunnen zij op hun beurt beter herkennen wat u verkoopt. Uw trefwoorden kunnen bijvoorbeeld de volgende productgegevens omvatten:
    • Productnaam
    • Merk
    • Specifieke informatie over het productgebied, zoals 'zwangerschap' voor kleding of 'waterproof' voor mascara

Aanvullende richtlijnen

Lees elke sectie zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de toepasselijke vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

Alleen Rusland
  • Neem de leeftijdscategorie op in het begin van de titel voor informatieproducten zoals boeken, gedrukte media, digitale media en producten waarvoor een leeftijdsbeperking geldt. Gebruik een van de volgende leeftijdscategorieën:
    • 18+
    • 16+
    • 12+
    • 6+
    • 0+
  • Volg deze indeling bij het toevoegen van de leeftijdscategorie: '(leeftijdscategorie)' + 'titel van uw product'
    Bijvoorbeeld: (18+) Братья Карамазовы
Mobiele telefoon of tablet met een abonnement
  • Vermeld in uw titel dat uw product een contract van bepaalde duur vereist. Gebruik bijvoorbeeld dit soort zinsdelen:
    • met contract, 12 maandelijkse betalingen
    • met afbetalingsregeling, 24 maandelijkse betalingen
    • met abonnement, 18 maandelijkse betalingen

Printercartridges

De titel die u invoert, hangt af van het soort, de staat en de fabrikant van de printercartridge die u verkoopt.
Meer informatie over vereisten voor printercartridges

Geschikte of opgeknapte producten van derden

De titel die u invoert hangt af van het soort, de staat en de fabrikant van het product dat u verkoopt van een derde partij. Meer informatie over vereisten voor geschikte of opgeknapte producten van derden

Alleen voor de VS: mobiele telefoon of tablet met afbetalingsregeling

• Vermeld in uw titel dat uw product een afbetalingsregeling van bepaalde duur vereist. Gebruik bijvoorbeeld dit soort zinsdelen:
    • met 12 maandelijkse betalingen
    • in 10 maandelijkse termijnen
Aangepaste producten

Voorbeeldproducten

Als het product waarvoor u wilt adverteren alleen in bulk wordt verkocht, maar u mensen ook de mogelijkheid biedt om afzonderlijk voorbeeldproducten te kopen, kunt u voor het voorbeeldproduct adverteren in plaats van de bulkhoeveelheid. Dit doet u door de prijs van het voorbeeldproduct in de feed in te dienen en het woord voorbeeldproduct aan het begin van de titel te zetten.
Door de verkoper gedefinieerde pakketten en multipacks
  • Beschrijf het volledige pakket of multipack van het product. Geef bij een pakket bijvoorbeeld aan wat er samen met het hoofdproduct wordt verkocht. Bij een multipack kunt u bijvoorbeeld aangeven hoeveel producten samen worden verkocht.
Software-abonnementen

Voorbeelden

Relevante titel

Zorg ervoor dat uw titel het product op uw bestemmingspagina beschrijft.

Blue and orange shoe

Product Google-schoenen
title [titel] Originele Google-schoenen, heren, maat 42, blauw en oranje
Mobiele telefoons

Nexus phones

Product Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 - 32 GB - Midnight Blue - simlockvrij

Product Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 - 32 GB - Midnight Blue
Producten zonder varianten
Product Android Squishable
title [titel] Android Squishable van biologisch katoen - 38 cm
Product met varianten

Skater dress

Product Skaterjurk in zwart, groen
size [grootte] S
color [kleur] Zwart
title [titel] Mouwloze skaterjurk met stippen, small, zwart

Product Skaterjurk in zwart, groen
size [grootte] S
color [kleur] Groen
title [titel] Mouwloze skaterjurk met stippen, small, groen

Product Skaterjurk in zwart, groen
size [grootte] M
color [kleur] Zwart
title [titel] Mouwloze skaterjurk met stippen, medium, zwart

Product Skaterjurk in zwart, groen
size [grootte] M
color [kleur] Groen
title [titel] Mouwloze skaterjurk met stippen, medium, groen

Product Skaterjurk in zwart, groen
size [grootte] L
color [kleur] Zwart
title [titel] Mouwloze skaterjurk met stippen, large, zwart

Product Skaterjurk in zwart, groen
size [grootte] L
color [kleur] Groen
title [titel] Mouwloze skaterjurk met stippen, large, groen
Producten met niet-ondersteunde varianten

Soms heeft het onderscheidende detail voor een groep variantproducten geen overeenkomstige eigenschap. U kunt de details over die varianten dan wel aan uw titel toevoegen. Zo heeft smaak geen kenmerk, maar u kunt die details wel opnemen in de titel.

Product Chocolade
title [titel] Biologische melkchocolade

Product Chocolade
title [titel] Biologische pure chocolade
Software-abonnement

Wanneer u een advertentie maakt voor een software-abonnement, zorg er dan voor dat het woord "abonnement" en de duur van het abonnement in de title [titel] staan.

Artikel Google-software
title [titel] Google-software - 1-jarig abonnement
google_product_category [google_productcategorie] Software > Computersoftware
Pakketten

Camera bundle

Product Door de verkoper samengesteld pakket met camera, lens en tas
title [titel] Camera - zwart + 18-55 mm lens en blauwe tas
is_bundle [is_pakket] ja