Nimi [title]

Yksilöi myymäsi tuote selkeästi nimi [title] ‑määritteellä. Nimi on yksi mainoksen tai maksuttoman hakutuloksen näkyvimpiä osia. Selvä ja tarkka nimi auttaa meitä näyttämään tuotteesi oikeille asiakkaille.

An example ad showing where you might see the title in an ad

Käyttötilanne

Pakollinen Shopping-mainoksissa, valinnainen Shopping Actionsissa

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää tuotetietojen lähettämisestä saadaksesi tarkempia tietoja siitä, milloin ja miten arvoja tulee lähettää englanniksi

Tyyppi Merkkijono (Unicode-merkit – suositus: vain ASCII)
Rajoitukset 1–150 merkkiä
Toistuva kenttä Ei
Schema.orgin omaisuutta
(Mikä tämä on?)
Product.name, tyyppi: Text
Tiedostomuoto Esimerkkiarvo
Tekstisyötteet Googlen luomupuuvillainen miesten T-paita – sininen – M
XML-syötteet <g:title>Google Organic Cotton Men's T-Shirt - Blue - M</g:title>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Ohjeet

Seuraamalla näitä ohjeita varmistat, että tuotetietosi ovat laadukkaita.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

Huom. Jos nimi ei mahdu enimmäismerkkimäärään, Google lyhentää sitä. Sinulle lähetetään ilmoitus siitä, että nimeä on lyhennetty.
  • Käytä osuvaa nimeä, joka kuvaa tuotetta selkeästi.
  • Kuvaile tuote, joka näkyy laskeutumissivullasi. Varmista, että nimi kuvaa tuotetta, johon linkität sen. Tuotetietoihin lisättyjen tuotenimien ei aina tarvitse olla identtisiä laskeutumissivujen sisällön kanssa, mutta niiden pitäisi viitata samaan tuotteeseen.
  • Erottele tuoteversiot toisistaan.
    • Lisää erottelevat tiedot kunkin version nimeen. Esimerkiksi Googlen T-paita, punainen. Muista lisätä tiedot soveltuvilla määritteillä, kuten väri [color], koko [size] taiikäryhmä [age_group]. Jos tuotteella on piirre, jolle ei ole määritettä, kuten "aromi", lisää se nimeen.
    • Ole tarkka. Mitä tarkemmin tuote on kuvailtu nimessä, sitä helpompaa asiakkaidesi on löytää laskeutumissivulta oikea tuote sekä sen mahdolliset muut versiot. Jos myyt esimerkiksi verhoja ja olet lisännyt laskeutumissivulle seitsemän eri verhoa, jotka on eroteltu koon ja värin perusteella, asiakkaat tarvitsevat yksinkertaisen tavan tunnistaa tuote, jota he etsivät alun perin. Tarkka nimi voi auttaa heitä.
  • Käytä ammattimaista kieltä ja panosta oikeakielisyyteen. Kun kielioppi on kunnossa, tekstiäsi on helpompi ymmärtää ja se luo sinusta ammattimaisen vaikutelman, mikä voi johtaa useampiin klikkauksiin. Vältä turhaa kikkailua: älä yritä kiinnittää huomiota pelkillä isoilla kirjaimilla, symboleilla, HTML-koodilla tai mainostekstillä. Lue lisää toimituksellisista ja ammatillisista vaatimuksista
  • Älä käytä vieraskielisiä sanoja, ellei kyseessä ole yleisesti ymmärrettävä sana, kuten tuotteen vieraskielinen nimi.
    • Esimerkiksi "sushi" ymmärretään laajalti Japanin ulkopuolellakin.
    • Kirjoita vieraskieliset sanat kohdekielesi aakkosilla. Älä esimerkiksi käytä japanin kirjoitusmerkkejä, jos haluat tehdä kauppaa Yhdysvalloissa. Aksentoidut kirjaimet (esimerkiksi “Les Clés”) ovat sallittuja.
    • Älä käytä vieraskielisiä merkkejä kikkaillaksesi. Tätä tekniikkaa käytetään yleisesti roskapostissa ja epäluotettavissa mainoksissa (esim. (ಠ_ಠ)).
  • Älä tehosta tekstiäsi isoilla kirjaimilla. Isoja kirjaimia käytetään yleisesti tehokeinona roskapostissa ja epäluotettavissa mainoksissa. Voit kuitenkin käyttää isoja kirjaimia, kun se on tarkoituksenmukaista, esimerkiksi lyhenteissä, puhelinnumeroissa, maissa ja valuutoissa (esim. "ADHD", "UNICEF", "1-555-CALL-NOW", "UK" ja "USD").
  • Älä käytä mainostekstiä. Älä lisää esimerkiksi hintaa, alennushintaa, alennusajankohtaa, toimitustietoja, muita aikaan liittyviä tietoja tai yrityksesi nimeä. Voit kirjata nämä tiedot muilla määritteillä (esim. alennushinta [sale_price] ja toimitus [shipping]).
  • Älä käytä ylimääräisiä välilyöntejä. Käytä niihin kuluvat merkit sen sijaan tuotteesi kuvaamiseen tehokkaasti.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä kaikki 150 merkkiä. Nimi [title] ‑määritteen avulla tuote yhdistetään käyttäjän hakuun. Lisää tärkeitä, tuotteesta kertovia tietoja.
  • Kerro ensimmäiseksi tuotteesi tärkeimmät tiedot. Käyttäjät näkevät yleensä vain otsikon ensimmäiset 70 merkkiä tai vähemmän ruudun koosta riippuen.
  • Käytä avainsanoja. Avainsanojen avulla tuote voidaan yhdistää käyttäjän hakuun, ja ne auttavat myös käyttäjää hahmottamaan, mitä myyt. Avainsanat voivat sisältää seuraavia tuotetietoja:
    • Tuotteen nimi
    • Brändi
    • Yksityiskohtaiset tiedot tuotealueesta, kuten "äitiys" vaatteissa tai "vedenpitävä" ripsiväreissä

Lisäohjeet

Tarkista jokainen osio tarkasti, jotta tiedät, koskevatko vaatimukset maatasi tai tuotettasi. Jos et noudata näitä vaatimuksia, hylkäämme tuotteesi. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

Optimoidut nimet

Parhaan käyttökokemuksen varmistamiseksi Google voi siirtää tuotteen olennaisimmat määritteet nimen alkuun, jotta se vastaisi parhaiten asiakkaan hakua. Jos nimessä on ensimmäisenä brändin nimi, muut tuotemääritteet lisätään brändin nimen jälkeen. Luettavuutta voidaan parantaa viivojen kaltaisia erottimia lisäämällä.

Esimerkkejä

King size ‑kokoinen patja

• Hakulauseke: "King size ‑patja"
  • Kauppiaan antama nimi*: "Keskikova memory foam ‑patja king..."
  • Dynaaminen nimi: "King – keskikova memory foam..."

King size ‑kokoinen memory foam ‑patja brändiltä XYZ

• Hakulauseke: "XYZ king memory foam ‑patja"
  • Kauppiaan antama nimi*: "Keskikova memory foam ‑patja king..."
  • Dynaaminen nimi: "XYZ – king – memory foam ‑patja..."

*Kauppiaan antama nimi on arvo, joka lisätään tuotteelle nimi [title] ‐määritteellä. Jos alun perin annettu nimi vastaa jo valmiiksi asiakkaan hakulauseketta parhaiten, muutoksia ei tehdä.

Vain Venäjä

Lisää ikäraja tuotteen nimen alkuun tietotuotteissa, kuten kirjoissa, painetuissa materiaaleissa, digitaalisessa mediassa ja tuotteissa, jotka sisältävät ikärajoitettuja tietoja. Käytä jotakin näistä ikärajoista:

• 18+
  • 16+
  • 12+
  • 6+
  • 0+

Käytä ikärajoissa tätä muotoa: "(ikäraja)" + "tuotteen nimi"
Esimerkiksi: (18+) Братья Карамазовы

Puhelin tai tabletti sopimuksella

Selitä tuotteen nimessä, että tuote edellyttää sopimusta, joka on voimassa tietyn määräajan. Käytä esimerkiksi seuraavia kuvauksia:

• sopimus, 12 kuukausimaksua
  • paketti, 24 kuukausimaksua
  • tilaus, 18 kuukausimaksua

Tulostinpatruunat

Nimi riippuu myytävän tulostinpatruunan tyypistä, kunnosta ja valmistajasta.
Lue lisää tulostinpatruunojen vaatimuksista

Kolmannen osapuolen yhteensopivat tai kunnostetut tuotteet

Nimi riippuu myytävän kolmannen osapuolen tuotteen tyypistä, kunnosta ja valmistajasta. Lue lisää kolmannen osapuolen yhteensopivien tai kunnostettujen tuotteiden vaatimuksista

Vain Yhdysvallat – matkapuhelin tai tabletti osamaksusopimuksella

Selitä tuotteen nimessä, että tuote edellyttää osamaksusopimusta, joka on voimassa tietyn määräajan. Käytä esimerkiksi seuraavia kuvauksia:

• 12 kuukausimaksua
  • 10 kuukausierää
Yksilöidyt tuotteet

Lisää kuvaus tuotteen yksilöidyistä ominaisuuksista. Jos tuotteeseen voidaan tehdä esimerkiksi kaiverrus, lisää tämä tieto tuotteen nimeen. Lue lisää yksilöityjä tuotteita koskevista vaatimuksista

Tuotenäytteet
Jos tuotettasi myydään vain isommissa määrissä mutta tarjolla on yksittäisiä tuotenäytteitä, voit esittää näytteen irtotuotteiden sijaan. Voit tehdä sen lisäämällä syötteeseen näytteen hinnan ja aloittamalla nimen "näyte"-sanalla.
Kauppiaan lisäämät monipakkaukset ja ryhmät

Kuvaa koko ryhmää tai monipakkausta. Esimerkiksi ryhmän tapauksessa voit lisätä kuvauksen kaikista päätuotteen kanssa myytävistä tuotteista. Monipakkauksissa voit sisällyttää tietoja siitä, kuinka monta tuotetta myydään yhdessä.

Ohjelmistotilaukset

Sisällytä ohjelmistotilauksissa tuotteen nimeen sana "tilaus" sekä tilauksen kesto. Lisää esimerkiksi vuoden tilausta edellyttävään tuotteeseen seuraavat tiedot: Google Chrome (1 vuoden tilausjakso). Lue lisää ohjelmistotilauksiin liittyvistä vaatimuksista.

Esimerkkejä

Asiaankuuluva nimi

Käytä laskeutumissivulla olevaa tuotetta kuvaavaa nimeä.

Blue and orange shoe

Tuotetiedot: Google-kengät, miesten, koko 8, sini-oranssit
Määrite Arvo
Nimi [title] Alkuperäiset miesten Google-kengät, koko 8, sini-oranssit
Matkapuhelimet

Nexus phones

Tuotetiedot: Google Pixel 3, 64 Gt, Midnight Blue, lukitsematon
Määrite Arvo
Nimi [title] Google Pixel 3 – 64 Gt – Midnight Blue – lukitsematon

Tuotetiedot: Google Pixel 4, 64 Gt, Midnight Blue
Määrite Arvo
Nimi [title] Google Pixel 4 – 64 Gt – Midnight Blue
Tuotteet, joista ei ole eri versioita
Tuotetiedot: Android-pehmolelu, luomupuuvilla, 15"
Määrite Arvo
Nimi [title] 15 tuuman Android-pehmolelu, luomupuuvillaa
Tuotteet, joista on eri versioita

Skater dress

Tuotetiedot: Hihaton ja pilkullinen lyhyt mekko, musta, koko S
Määrite Arvo
Koko [size] S
Väri [color] Musta
Nimi [title] Hihaton ja pilkullinen lyhyt mekko, S-koko, musta

Tuotetiedot: Hihaton ja pilkullinen lyhyt mekko, vihreä, koko S
Määrite Arvo
Koko [size] S
Väri [color] Vihreä
Nimi [title] Hihaton ja pilkullinen lyhyt mekko, S-koko, vihreä

Tuotetiedot: Hihaton ja pilkullinen lyhyt mekko, musta, koko M
Määrite Arvo
Koko [size] M
Väri [color] Musta
Nimi [title] Hihaton ja pilkullinen lyhyt mekko, M-koko, musta

Tuotetiedot: Hihaton ja pilkullinen lyhyt mekko, vihreä, koko M
Määrite Arvo
Koko [size] M
Väri [color] Vihreä
Nimi [title] Hihaton ja pilkullinen lyhyt mekko, M-koko, vihreä

Tuotetiedot: Hihaton ja pilkullinen lyhyt mekko, musta, koko L
Määrite Arvo
Koko [size] L
Väri [color] Musta
Nimi [title] Hihaton ja pilkullinen lyhyt mekko, L-koko, musta

Tuotetiedot: Hihaton ja pilkullinen lyhyt mekko, vihreä, koko L
Määrite Arvo
Koko [size] L
Väri [color] Vihreä
Nimi [title]

Hihaton ja pilkullinen lyhyt mekko, L-koko, vihreä

Tuotteet, joihin ei liity tuettuja vaihtoehtoja

Joskus eri tuoteryhmät erottavalla yksityiskohdalla ei ole vastaavaa määritettä. Voit silti lisätä otsikkoihin tietoja näistä vaihtoehdoista. Esimerkiksi maulla ei ole määritettä, mutta voit silti lisätä nämä tiedot otsikoihin.

Tuotetiedot: Maitosuklaa, luomu
Määrite Arvo
Nimi [title] Maitosuklaa, luomu

Tuotetiedot: Tumma suklaa, luomu
Määrite Arvo
Nimi [title] Tumma suklaa, luomu
Ohjelmistotilaus

Sisällytä ohjelmistotilausten nimi [title] ‑määritteeseen sana "tilaus" sekä tilauksen kesto.

Tuotetiedot: Google-ohjelmisto, 1 vuoden tilaus
Määrite Arvo
Nimi [title] Google-ohjelmisto – 1 vuoden tilaus
Googlen tuoteluokka [google_product_category] Software > Computer Software
Ryhmät

Camera bundle

Tuotetiedot: Kauppiaan määrittelemä ryhmä, joka sisältää kameran, objektiivin ja laturin
Määrite Arvo
Nimi [title] Kamera – musta + 18–55 mm:n objektiivi ja laturi
Ryhmä [is_bundle] yes