I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Id [id]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Identifiera varje unik produkt med attributet id [id]. Id:t visas inte för kunder som tittar på dina produkter online. Däremot kan du använda id:n för att leta reda på din produkt, lägga bud och kontrollera produktens resultat. Vi rekommenderar att du använder produktens SKU för detta värde.

Innehåll

Användningsområde

Required Krävs för alla produkter

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar. Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ

Unicode-tecken (rekommenderas: endast ASCII): alfanumeriska, understreck och bindestreck

Begränsningar

1–50 tecken

Upprepat fält

Nej

Schema.org-egendom

(Vad är detta?)

Product.sku, typ: text

Filformat

Exempelvärde

Textflöden

tddy123uk

XML-flöden

<g:id>tddy123uk</g:id>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

• Skicka in ett unikt id för varje enskild produkt.
  • Använd ett fast id för varje produkt. Ändra inte något id som du redan tilldelat en produkt. Produkten identifieras med det id du väljer tillsammans med målland och språk. Det hjälper Google att hämta eventuell produktspecifik information, och det används också för att spåra produktens resultathistorik i Merchant Center och Google Ads. Om du ändrar ett id skrivs produkten och dess historik över.
  • Använd samma id för samma produkt som riktas till olika länder eller olika språk i samma land. Läs mer om språkkrav.
    • Om du inriktar dig på ett flerspråkigt land (som Schweiz) använder du samma id för en produkt som delas på varje språk som stöds, som tyska, franska och italienska i det här fallet.
    • Om du inriktar dig på flera länder (som USA och Kanada) använder du samma id för en produkt som delas i båda länderna.
  • Utgå inte från att skiftläget gör ett id unikt. Även om produkt-id:n är skiftlägeskänsliga i Merchant Center kan det hända att två produkter med produkt-id som skiljer sig endast i skiftläge tolkas som samma produkt. Om du till exempel anger abc123 som id för en produkt och ABC123 för en annan, kan erbjudandena förväxlas i Google Ads filtrering. Det kan också medföra problem med att matcha dem mellan tilläggsflöden och primära flöden. Använd i stället unika kombinationer av bokstäver och siffror för att skilja på produkterna.
  • Återanvänd inte samma id för olika produkter. Exempel:
    • Återanvänd inte ett id för olika produkter inom samma målland eller språk.
    • Återanvänd inte ett id för produkter med varianter. Varje variant är en unik produkt och ska ha ett unikt id.
    • Återanvänd inte ett id om du erbjuder en ”dagens produkt”. Id:n är kopplade till en produkt – inte ett särskilt erbjudande.
    • Återanvänd inte id:n för nya produkter. Även om du inte säljer en produkt längre eller produkten är slut i lager, får produktens id inte återanvändas för någon annan produkt.
  • Undvik blanksteg. Blanksteg efter varandra och före eller efter ett id tas automatiskt bort.
  • Skicka inte ogiltiga Unicode-tecken. Dessa tecken brukar läggas till under filkodningen. Använd UTF-8-kodning för att undvika dem. Förhindra kodningsproblem genom att skicka komprimerade filer. Exempel på ogiltiga Unicode-tecken:
    • kontrolltecken (t.ex. U+200D)
    • funktionstecken
    • tecken i privata områden
    • surrogatpar
    • ej tilldelade kodpunkter

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Använd SKU som id där det är möjligt. SKU-nummer hjälper oss att förstå målsidans struktur. Eftersom SKU-nummer är unika undviker du att oavsiktligt återanvända något id.
  • För fordonsannonser i Förenade kungariket rekommenderar vi att id-attributet är fordonets registreringsnummer.

Exempel

Produkt utan varianter

Produktdata för en Android Squishable

Attribut

Värde

id [id]

01ABC

Produkt med varianter

Lägg till ett unikt id för varje produktvariant. Om du till exempel har en överordnad SKU för fyra varianter av samma produkt, skickar du det överordnade SKU-numret som värde för attributet varugrupp-id [item_group_id] och ett unikt id baserat på det överordnade SKU-numret för attributet id [id].

Produktdata för röda Google Malibu-solglasögon

Attribut

Värde

färg [color]

Röd

varugrupp-id [item_group_id]

id [id]

12345-R

Produktdata för gröna Google Malibu-solglasögon

Attribut

Värde

färg [color]

Grön

varugrupp-id [item_group_id]

id [id]

12345-G

Produktdata för gula Google Malibu-solglasögon

Attribut

Värde

färg [color]

Gul

varugrupp-id [item_group_id]

id [id]

12345-Y

Produktdata för blå Google Malibu-solglasögon

Attribut

Värde

färg [color]

Blå

varugrupp-id [item_group_id]

id [id]

12345-B

Samma produkt skickas till flera länder

Produktdata för en Android Squishable som säljs i USA

Attribut

Värde

Målland

USA

id [id]

01ABC

Produktdata för en Android Squishable som säljs i Kanada

Attribut

Värde

Målland

Kanada

id [id]

01ABC