id [id]: Definitie

Identificeer elk product met het kenmerk id [id]. De ID wordt niet getoond aan gebruikers die uw advertenties bekijken. U kunt de ID zelf wel gebruiken om uw product op te zoeken, een bod te plaatsen en de advertentieprestaties van een product weer te geven. Wij raden u aan voor deze waarde uw product-SKU te gebruiken.

Wanneer te gebruiken

Vereist voor elk product

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Type Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII): alfanumeriek, underscores en koppeltekens
Limieten 1-50 tekens
Herhaald veld Nee
Schema.org property
(Wat is dit?)
Product.sku, Type: Text

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds tddy123uk
XML-feeds <g:id>tddy123uk</g:id>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Gebruik een unieke ID voor elk afzonderlijk product. Dankzij de ID kunnen u en Google alle producten van elkaar onderscheiden.
  • Gebruik een stabiele ID voor elk product. Verander een ID niet als u deze eenmaal aan een product heeft toegewezen. De ID die u kiest, in combinatie met het land van verkoop en de taal, dient ter identificatie van het product, helpt ons om informatie over het product op te halen en wordt gebruikt om de advertentiegeschiedenis van het product te volgen in Merchant Center en Google Ads. Als u de ID verandert, overschrijft u het product en de bijbehorende geschiedenis.
  • Gebruik dezelfde ID voor hetzelfde product als u verschillende landen of verschillende talen binnen hetzelfde land wilt targeten. Meer informatie over de taalvereisten
    • Als u een meertalig land target, zoals Zwitserland, gebruikt u dezelfde ID voor een product dat u beschikbaar stelt in elke ondersteunde taal, zoals Duits, Frans en Italiaans.
    • Als u meerdere landen target, zoals de Verenigde Staten en Canada, gebruikt u dezelfde ID voor een product dat u in beide landen beschikbaar stelt.
  • Gebruik geen grote en kleine letters om ID's uniek te maken. Product-ID's in Merchant Center zijn hoofdlettergevoelig, maar toch kan het gebeuren dat twee producten met product-ID's die alleen qua hoofdlettergebruik van elkaar verschillen, worden geïnterpreteerd als hetzelfde product. Als u bijvoorbeeld de ID abc123 voor één product en de ID ABC123 voor een ander product indient, kunnen deze aanbiedingen worden verward bij Google Ads-filtering of kunnen er problemen zijn bij de koppeling ervan tussen aanvullende en primaire feeds. Gebruik dus geen grote en kleine letters om producten van elkaar te onderscheiden, maar gebruik unieke combinaties van letters en cijfers.
  • Gebruik dezelfde ID niet (opnieuw) voor verschillende producten. Bijvoorbeeld:
    • Gebruik niet dezelfde ID voor verschillende producten in hetzelfde land van verkoop of in dezelfde taal.
    • Gebruik dezelfde ID niet opnieuw voor producten met varianten. Elke variant is een uniek product en moet een unieke ID hebben.
    • Gebruik dezelfde ID niet opnieuw voor een 'promotie van de dag'. ID's zijn gekoppeld aan een product, niet aan een promotie.
    • Gebruik een ID niet opnieuw voor nieuwe producten. Zelfs als u een product niet meer verkoopt of het product niet op voorraad is, mag u de ID van dat product niet gebruiken voor een ander product.
  • Vermijd spaties. Opeenvolgende spaties en spaties voor en na de ID worden automatisch verwijderd.
  • Dien geen ongeldige Unicode-tekens in. Deze tekens worden over het algemeen toegevoegd tijdens het coderingsproces voor uw bestand. Om deze tekens te vermijden, gebruikt u UTF-8-codering. Dien bestanden in een gecomprimeerde bestandsindeling in om coderingsproblemen te voorkomen. Voorbeelden van ongeldige Unicode-tekens:
    • Controletekens (bijvoorbeeld U+200D)
    • Functietekens
    • Privégebiedtekens
    • Vervangende paren
    • Niet-toegewezen codepunten

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik SKU's waar mogelijk als ID's. SKU's helpen ons om de structuur van uw bestemmingspagina te begrijpen. Aangezien SKU's uniek zijn, kunnen ze ook helpen voorkomen dat u ID's per ongeluk dubbel gebruikt.

Voorbeelden

Product zonder varianten
Product Android Squishable
id 01ABC
Product met varianten

Voeg een unieke ID toe voor elke variant van het product. Als u bijvoorbeeld een bovenliggende SKU heeft voor een set van 4 varianten van hetzelfde product, dient u de bovenliggende SKU in voor het kenmerk item_group_id [productgroep_id] en dient u een unieke ID op basis van de bovenliggende SKU in voor het kenmerk id.

Product Google Malibu zonnebril
color [kleur] Rood
item_group_id [productgroep_id] 12345
id 12345-Rd

Product Google Malibu zonnebril
color [kleur] Groen
item_group_id [productgroep_id] 12345
id 12345-Gr

Product Google Malibu zonnebril
color [kleur] Geel
item_group_id [productgroep_id] 12345
id 12345-Gl

Product Google Malibu zonnebril
color [kleur] Blauw
item_group_id [productgroep_id] 12345
id 12345-Bl
Hetzelfde product ingediend voor meerdere landen
Product Android Squishable
Land van verkoop Verenigde Staten
id 01ABC

Product Android Squishable
Land van verkoop Canada
id 01ABC