In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

ID [id]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Identificeer elk product met het kenmerk ID [id]. De ID is niet zichtbaar voor klanten die uw producten online bekijken. U kunt de ID zelf wel gebruiken om uw product op te zoeken, een bod te plaatsen en de prestaties van een product weer te geven. Wij raden u aan voor deze waarde uw product-SKU te gebruiken.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Required Vereist voor elk product

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt. Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type

Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII): alfanumeriek, underscores en koppeltekens

Limieten

1-50 tekens

Herhaald veld

Nee

Property van schema.org

(Wat is dit?)

Product.sku, Type: Text

Bestandsindeling

Voorbeeldwaarde

Tekstfeeds

tddy123uk

XML-feeds

<g:id>tddy123uk</g:id>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten om uw product te tonen. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten via uw Merchant Center-account.

• Geef een unieke ID op voor elk afzonderlijk product.
  • Gebruik een vaste ID voor elk product. Verander een ID niet als u deze eenmaal aan een product heeft toegewezen. De ID die u kiest, in combinatie met het doelland en de taal, dient ter identificatie van het product, helpt Google om informatie over het product op te halen en wordt gebruikt om de prestatiegeschiedenis van het product te volgen in Merchant Center en Google Ads. Als u de ID verandert, overschrijft u het product en de bijbehorende geschiedenis.
  • Gebruik dezelfde ID voor hetzelfde product als u verschillende landen of verschillende talen binnen hetzelfde land wilt targeten. Meer informatie over de taalvereisten
    • Als u een meertalig land target, zoals Zwitserland, gebruikt u dezelfde ID voor een product dat u beschikbaar stelt in elke ondersteunde taal, zoals Duits, Frans en Italiaans.
    • Als u meerdere landen target, zoals de Verenigde Staten en Canada, gebruikt u dezelfde ID voor een product dat u in beide landen beschikbaar stelt.
  • Gebruik geen grote en kleine letters om ID's uniek te maken. Product-ID's in Merchant Center zijn hoofdlettergevoelig, maar toch kan het gebeuren dat twee producten met product-ID's die alleen qua hoofdlettergebruik van elkaar verschillen, worden geïnterpreteerd als hetzelfde product. Als u bijvoorbeeld de ID abc123 voor het ene product en de ID ABC123 voor een ander product opgeeft, kunnen deze aanbiedingen worden verward bij Google Ads-filtering of kunnen er problemen ontstaan als deze producten in aanvullende en primaire feeds aan elkaar worden gekoppeld. Gebruik dus geen grote en kleine letters om producten van elkaar te onderscheiden, maar gebruik unieke combinaties van letters en cijfers.
  • Gebruik of hergebruik een bestaande ID niet (opnieuw) voor verschillende producten. Bijvoorbeeld:
    • Gebruik niet dezelfde ID voor verschillende producten in hetzelfde doelland of in dezelfde doeltaal.
    • Gebruik dezelfde ID niet opnieuw voor producten met varianten. Elke variant is een uniek product en moet een unieke ID hebben.
    • Gebruik dezelfde ID niet opnieuw voor een 'promotie van de dag'. ID's zijn gekoppeld aan een product, niet aan een promotie.
    • Gebruik een ID niet opnieuw voor nieuwe producten. Zelfs als u een product niet meer verkoopt of het product niet op voorraad is, mag u de ID van dat product niet gebruiken voor een ander product.
  • Vermijd spaties. Opeenvolgende spaties en spaties voor en na de ID worden automatisch verwijderd.
  • Geef geen ongeldige Unicode-tekens op. Deze tekens worden over het algemeen toegevoegd tijdens het coderingsproces van uw bestand. Om deze tekens te vermijden, gebruikt u UTF-8-codering. Dien bestanden in een gecomprimeerde bestandsindeling in om coderingsproblemen te voorkomen. Voorbeelden van ongeldige Unicode-tekens:
    • Besturingstekens (bijvoorbeeld U+200D)
    • Functietekens
    • Tekens voor privégebruik
    • Vervangende paren
    • Niet toegewezen codepunten

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik waar mogelijk SKU's als ID's. SKU's helpen ons om de structuur van uw bestemmingspagina te begrijpen. Aangezien SKU's uniek zijn, kunt u daarmee voorkomen dat u ID's per ongeluk dubbel gebruikt.
  • Voor voertuigadvertenties in het Verenigd Koninkrijk kunt u het best het kenmerk ID gebruiken als VRM (voertuigregistratiemerk/-nummer).

Voorbeelden

Product zonder varianten

Productgegevens voor een Android Squishable

Kenmerk

Waarde

ID [id]

01ABC

Product met varianten

Voeg een unieke ID toe voor elke variant van het product. Als u bijvoorbeeld een bovenliggende SKU heeft voor een set van 4 varianten van hetzelfde product, geeft u de bovenliggende SKU op als de waarde voor het kenmerk productgroep-id [item_group_id] en een unieke ID op basis van de bovenliggende SKU voor het kenmerk ID [id].

Productgegevens voor een rode Google Malibu-zonnebril

Kenmerk

Waarde

Kleur [color]

Rood

Productgroep-ID [item_group_id]

12345

ID [id]

12345-R

Productgegevens voor een groene Google Malibu zonnebril

Kenmerk

Waarde

Kleur [color]

Groen

Productgroep-ID [item_group_id]

12345

ID [id]

12345-Gr

Productgegevens voor een gele Google Malibu-zonnebril

Kenmerk

Waarde

Kleur [color]

Geel

Productgroep-ID [item_group_id]

12345

ID [id]

12345-Ge

Productgegevens voor een blauwe Google Malibu-zonnebril

Kenmerk

Waarde

Kleur [color]

Blauw

Productgroep-ID [item_group_id]

12345

ID [id]

12345-B

Hetzelfde product ingediend voor meerdere landen

Productgegevens voor een Android Squishable die wordt verkocht in de Verenigde Staten

Kenmerk

Waarde

Doelland

Verenigde Staten

ID [id]

01ABC

Productgegevens voor een Android Squishable die wordt verkocht in Canada

Kenmerk

Waarde

Doelland

Canada

ID [id]

01ABC