id [tunnus]: Määritelmä

Käyttö

Pakollinen Shopping-mainoksissa, valinnainen Shopping Actionsissa

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että ymmärrämme lähettämäsi datan.

Tyyppi Unicode-merkit (suositus: vain ASCII): aakkosnumeeriset merkit, alaviivat ja ajatusviivat
Rajoitukset 1–50 merkkiä
Toistuva kenttä Ei
Schema.orgin omaisuutta
(Mikä tämä on?)
Product.sku, tyyppi: teksti

Tiedostomuoto Esimerkkiarvo
Tekstisyötteet tddy123uk
XML-syötteet <g:id>tddy123uk</g:id>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Ohjeet

Seuraamalla näitä ohjeita varmistat tuotetietojesi laadun.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

• Käytä kaikissa eri tuotteissa yksilöllistä tunnusta. Tunnuksen ansiosta Google ja sinä voitte erottaa kunkin tuotteen.
  • Käytä vakiintunutta tunnistetta kullekin tuotteelle. Kun olet lisännyt tuotteelle tunnuksen, älä muuta sitä. Valitsemaasi tunnusta käytetään tuotteen yksilöintiin yhdessä myyntimaan ja kielen kanssa. Sen avulla voimme noutaa tuotekohtaisia tietoja, ja sitä käytetään tuotteen tuloshistorian seuraamiseen Kauppiaskeskuksessa ja Google Adsissa. Jos muutat tunnusta, tuotteesi ja sen historiatiedot korvataan.
  • Käytä samaa tunnusta samalle tuotteelle kaikissa maissa tai eri kielille yhden maan sisällä.Lue lisää kielivaatimuksista.
    • Jos maa on monikielinen, kuten Sveitsi, käytä samaa tunnusta tuotteelle, jota mainostetaan kaikilla tuetuilla kielillä (kuten saksa, ranska ja italia).
    • Jos kohdistat useisiin maihin, kuten Yhdysvaltoihin ja Kanadaan, käytä samaa tunnusta eri maissa mainostetussa tuotteessa.
  • Älä tee tunnuksista yksilöllisiä muuttamalla pelkkää kirjainkokoa. Kirjainkoolla on merkitystä Kauppiaskeskuksessa, mutta jos kaksi tuotetta eroaa toisistaan vain kirjainkoon perusteella, ne voidaan joissain tilanteissa tulkita samaksi tuotteeksi. Jos esimerkiksi lisäät yhden tuotteen tunnukseksi abc123 ja toisen tunnukseksi ABC123, tuotteet voivat sekoittua keskenään Google Adsin suodatuksessa tai ongelmia voi ilmetä niiden kohdistuksessa ensisijaisten ja lisäsyötteiden välillä. Erottele tuotteet kirjainkoon sijaan yksilöllisillä kirjain- ja numeroyhdistelmillä.
  • Älä käytä tai kierrätä samaa tunnusta eri tuotteissa. Esimerkiksi:
    • Älä käytä samaa tunnusta eri tuotteille samassa myyntimaassa tai samalla kielellä.
    • Älä käytä samaa tunnusta eri tuoteversioille. Kukin versio on yksilöllinen tuote, ja sillä on oltava yksilöllinen tunnus.
    • Älä käytä samaa tunnusta, jos myyt tuotetta "päivän tarjouksena". Tunnukset liittyvät tuotteeseen, ei kampanjaan tai tarjoukseen.
    • Älä kierrätä vanhaa tunnusta uusissa tuotteissa. Vaikka tuote ei ole enää myynnissä tai se on loppu varastosta, älä käytä sen tunnistetta muissa tuotteissa.
  • Älä käytä välilyöntejä. Peräkkäiset välilyönnit ja tunnuksen edessä tai jäljessä olevat välilyönnit poistetaan automaattisesti.
  • Älä käytä virheellisiä Unicode-merkkejä. Näitä merkkejä syntyy tyypillisesti tiedoston koodausprosessin aikana. Voit välttää ne käyttämällä UTF-8-koodausta. Voit estää koodausongelmat lähettämällä tiedostot pakatussa muodossa. Esimerkkejä virheellisistä Unicode-merkeistä:
    • ohjausmerkit (esimerkiksi U+200D)
    • funktiomerkit
    • yksityiset alueen merkit
    • sijaismerkit
    • käyttämättömät koodipisteet.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä SKU-numeroita tunnuksina mahdollisuuksien mukaan. SKU-numerot auttavat ymmärtämään laskeutumissivusi rakennetta. Koska SKU:t ovat yksilöllisiä, ne estävät sinua myös käyttämästä vahingossa uudelleen samoja tunnuksia.

Esimerkkejä

Tuotteet, joista ei ole eri versioita
Tuote Android-pehmolelu
id [tunnus] 01ABC
Tuotteet, joista on eri versioita

Lisää jokaiselle tuoteversiolle yksilöllinen tunnus. Jos sinulla on esimerkiksi ylätason SKU-tunnus saman tuotteen neljälle versiolle, lisää ylätason SKU-tunnus item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritteessä ja ylätason SKU-tunnukseen perustuva yksilöllinen tunnus id [tunnus] ‑määritteessä.

Tuote Google Malibu ‑aurinkolasit
color [väri] Punainen
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345
id [tunnus] 12345-R

Tuote Google Malibu ‑aurinkolasit
color [väri] Vihreä
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345
id [tunnus] 12345-G

Tuote Google Malibu ‑aurinkolasit
color [väri] Keltainen
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345
id [tunnus] 12345-Y

Tuote Google Malibu ‑aurinkolasit
color [väri] Sininen
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345
id [tunnus] 12345-B
Samaa tuotetta toimitetaan useisiin eri maihin
Tuote Android-pehmolelu
Myyntimaa Yhdysvallat
id [tunnus] 01ABC

Tuote Android-pehmolelu
Myyntimaa Kanada
id [tunnus] 01ABC