Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Tunnus [id]

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Käytä tunnus [id] ‑määritettä kunkin tuotteen yksilöintiin. Tunnusta ei näytetä asiakkaille, jotka katselevat tuotteitasi verkossa. Tunnuksen avulla voit kuitenkin etsiä tuotteesi, asettaa hintatarjouksia ja tarkistaa tuotteen tehokkuuden. Suosittelemme käyttämään arvona tuotteen SKU-tunnusta.

Sisällys

Käyttö

Required Pakollinen jokaiselle tuotteelle

Muoto

Seuraamalla muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan. Lue lisää siitä, milloin ja miten tuotetietoja lähetetään englanniksi.

Tyyppi

Unicode-merkit (suositus: vain ASCII): aakkosnumeeriset merkit, alaviivat ja ajatusviivat

Rajoitukset

1–50 merkkiä

Toistuva kenttä

Ei

Schema.org-ominaisuus

(Lisätietoja)

Product.sku, tyyppi: teksti

Tiedostomuoto

Esimerkkiarvo

Tekstisyötteet

tddy123uk

XML-syötteet

<g:id>tddy123uk</g:id>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Huom. Muista lähettää datasyötetiedosto tuetussa muodossa, jotta järjestelmämme tunnistaa tuotetietomääritteen oikein.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset, jotta tuotteesi voivat näkyä. Jos vaatimukset eivät täyty, hylkäämme tuotteesi ja ilmoitamme asiasta Kauppiaskeskus-tililläsi.

• Ilmoita kaikille eri tuotteille yksilöllinen tunnus.
  • Käytä vakiintunutta tunnusta kullekin tuotteelle. Kun olet lisännyt tuotteelle tunnuksen, älä muuta sitä. Valitsemaasi tunnusta käytetään tuotteen yksilöintiin yhdessä kohdemaan ja kielen kanssa. Sen avulla Google voi noutaa tuotekohtaisia tietoja, ja sitä käytetään tuotteen tuloshistorian seuraamiseen Kauppiaskeskuksessa ja Google Adsissa. Jos muutat tunnusta, korvaat tuotteesi ja sen historiatiedot.
  • Käytä samaa tunnusta samalle tuotteelle kaikissa maissa tai eri kielille yhden maan sisällä. Lue lisää kielivaatimuksista.
    • Jos maa on monikielinen, kuten Sveitsi, käytä samaa tunnusta tuotteelle, jota mainostetaan kaikilla tuetuilla kielillä (kuten saksa, ranska ja italia).
    • Jos kohdistat useisiin maihin, kuten Yhdysvaltoihin ja Kanadaan, käytä samaa tunnusta eri maissa mainostetussa tuotteessa.
  • Älä tee tunnuksista yksilöllisiä muuttamalla pelkkää kirjainkokoa. Kirjainkoolla on merkitystä Kauppiaskeskuksessa, mutta jos kaksi tuotetta eroaa toisistaan vain kirjainkoon perusteella, ne voidaan joissain tilanteissa tulkita samaksi tuotteeksi. Jos esimerkiksi lisäät yhden tuotteen tunnukseksi "abc123" ja toisen "ABC123", nämä voivat sekoittua keskenään Google Adsin suodatuksessa tai ongelmia voi ilmetä niiden kohdistuksessa ensisijaisten ja lisäsyötteiden välillä. Erottele tuotteet kirjainkoon sijaan yksilöllisillä kirjain- ja numeroyhdistelmillä.
  • Älä käytä tai kierrätä samaa tunnusta eri tuotteissa. Esimerkki:
    • Älä käytä tunnusta uudelleen eri tuotteissa samassa kohdemaassa tai ‑kielessä.
    • Älä käytä samaa tunnusta eri tuoteversioille. Kukin versio on yksilöllinen tuote, ja sillä on oltava yksilöllinen tunnus.
    • Älä käytä samaa tunnusta, jos myyt tuotetta "päivän tarjouksena". Tunnukset liittyvät tuotteeseen, ei kampanjaan tai tarjoukseen.
    • Älä kierrätä vanhaa tunnusta uusissa tuotteissa. Vaikka tuote ei ole enää myynnissä tai se on loppu varastosta, älä käytä sen tunnistetta muissa tuotteissa.
  • Älä käytä välilyöntejä. Peräkkäiset välilyönnit ja tunnisteen edessä tai perässä olevat välilyönnit poistetaan automaattisesti.
  • Älä käytä virheellisiä Unicode-merkkejä. Näitä merkkejä syntyy tyypillisesti tiedoston koodausprosessin aikana. Voit välttää ne käyttämällä UTF-8-koodausta. Voit estää koodausongelmat lähettämällä tiedostot pakatussa muodossa. Esimerkkejä virheellisistä Unicode-merkeistä:
    • ohjausmerkit (esimerkiksi U+200D)
    • funktiomerkit
    • yksityisen käyttöalueen merkit
    • sijaismerkit
    • käyttämättömät koodipisteet.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä SKU-numeroita tunnuksina mahdollisuuksien mukaan. SKU-numerot auttavat ymmärtämään laskeutumissivusi rakennetta. SKU:t ovat yksilöllisiä, joten ne estävät sinua myös käyttämästä vahingossa uudelleen samoja tunnuksia.
  • Yhdistyneessä kuningaskunnassa ajoneuvomainoksissa tunnuksen määritteenä kannattaa käyttää ajoneuvon rekisterinumeroa.

Esimerkkejä

Tuotteet, joista ei ole eri versioita

Tuotetiedot: Android-pehmolelu

Määrite

Arvo

Tunnus [id]

01ABC

Tuotteet, joista on eri versioita

Lisää jokaiselle tuoteversiolle yksilöllinen tunnus. Jos sinulla on esimerkiksi ylätason SKU-tunnus saman tuotteen neljälle versiolle, ilmoita ylätason SKU-tunnus tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteen arvona ja ylätason SKU-tunnukseen perustuva yksilöllinen tunnus tunnus [id] ‑määritteen arvona.

Tuotetiedot: Punaiset Google Malibu ‐aurinkolasit

Määrite

Arvo

Väri [color]

punainen

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

Tunnus [id]

12345-R

Tuotetiedot: Vihreät Google Malibu ‑aurinkolasit

Määrite

Arvo

Väri [color]

vihreä

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

Tunnus [id]

12345-G

Tuotetiedot: Keltaiset Google Malibu ‑aurinkolasit

Määrite

Arvo

Väri [color]

keltainen

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

Tunnus [id]

12345-Y

Tuotetiedot: Siniset Google Malibu ‑aurinkolasit

Määrite

Arvo

Väri [color]

sininen

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

Tunnus [id]

12345-B

Samaa tuotetta toimitetaan useisiin eri maihin

Tuotetiedot: Yhdysvalloissa myytävä Android-pehmolelu

Määrite

Arvo

Kohdemaa

Yhdysvallat

Tunnus [id]

01ABC

Tuotetiedot: Kanadassa myytävä Android-pehmolelu

Määrite

Arvo

Kohdemaa

Kanada

Tunnus [id]

01ABC