Tunnus [id]

Käytä tunnus [id] ‑määritettä kunkin tuotteen yksilöintiin. Tunnusta ei näytetä asiakkaille, jotka katselevat tuotteitasi verkossa. Tunnuksen avulla voit kuitenkin etsiä tuotteesi, asettaa hintatarjouksia ja tarkistaa tuotteen tehokkuuden. Suosittelemme käyttämään arvona tuotteen SKU-tunnusta.

Käyttötilanne

Pakollinen Shopping-mainoksissa, valinnainen Shopping Actionsissa

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää tuotetietojen lähettämisestä saadaksesi tarkempia tietoja siitä, milloin ja miten arvoja tulee lähettää englanniksi

Tyyppi Unicode-merkit (suositus: vain ASCII): aakkosnumeeriset merkit, alaviivat ja ajatusviivat
Rajoitukset 1–50 merkkiä
Toistuva kenttä Ei
Schema.orgin omaisuutta
(Mikä tämä on?)
Product.sku, tyyppi: Text

Tiedostomuoto Esimerkkiarvo
Tekstisyötteet tddy123uk
XML-syötteet <g:id>tddy123uk</g:id>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Ohjeet

Seuraamalla näitä ohjeita varmistat, että tuotetietosi ovat laadukkaita.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

• Ilmoita kaikille eri tuotteille yksilöllinen tunnus.
  • Käytä vakiintunutta tunnistetta kullekin tuotteelle. Kun olet lisännyt tuotteelle tunnuksen, älä muuta sitä. Valitsemaasi tunnusta käytetään tuotteen yksilöintiin yhdessä myyntimaan ja kielen kanssa. Sen avulla Google voi noutaa tuotekohtaisia tietoja, ja sitä käytetään tuotteen tuloshistorian seuraamiseen Kauppiaskeskuksessa ja Google Adsissa. Jos muutat tunnusta, korvaat tuotteesi ja sen historiatiedot.
  • Käytä samaa tunnusta samalle tuotteelle kaikissa maissa tai eri kielille yhden maan sisällä. Lue lisää kielivaatimuksista.
    • Jos maa on monikielinen, kuten Sveitsi, käytä samaa tunnusta tuotteelle, jota mainostetaan kaikilla tuetuilla kielillä (kuten saksa, ranska ja italia).
    • Jos kohdistat useisiin maihin, kuten Yhdysvaltoihin ja Kanadaan, käytä samaa tunnusta eri maissa mainostetussa tuotteessa.
  • Älä tee tunnuksista yksilöllisiä muuttamalla pelkkää kirjainkokoa. Kirjainkoolla on merkitystä Kauppiaskeskuksessa, mutta jos kaksi tuotetta eroaa toisistaan vain kirjainkoon perusteella, ne voidaan joissain tilanteissa tulkita samaksi tuotteeksi. Jos esimerkiksi lisäät yhden tuotteen tunnukseksi "abc123" ja toisen "ABC123", nämä voivat sekoittua keskenään Google Adsin suodatuksessa tai ongelmia voi ilmetä niiden kohdistuksessa ensisijaisten ja lisäsyötteiden välillä. Erottele tuotteet kirjainkoon sijaan yksilöllisillä kirjain- ja numeroyhdistelmillä.
  • Älä käytä tai kierrätä samaa tunnusta eri tuotteissa. Esimerkki:
    • Älä käytä samaa tunnusta eri tuotteille samassa myyntimaassa tai samalla kielellä.
    • Älä käytä samaa tunnusta eri tuoteversioille. Kukin versio on yksilöllinen tuote, ja sillä on oltava yksilöllinen tunnus.
    • Älä käytä samaa tunnusta, jos myyt tuotetta "päivän tarjouksena". Tunnukset liittyvät tuotteeseen, ei kampanjaan tai tarjoukseen.
    • Älä kierrätä vanhaa tunnusta uusissa tuotteissa. Vaikka tuote ei ole enää myynnissä tai se on loppu varastosta, älä käytä sen tunnistetta muissa tuotteissa.
  • Älä käytä välilyöntejä. Peräkkäiset välilyönnit ja tunnuksen edessä tai jäljessä olevat välilyönnit poistetaan automaattisesti.
  • Älä käytä virheellisiä Unicode-merkkejä. Näitä merkkejä syntyy tyypillisesti tiedoston koodausprosessin aikana. Voit välttää ne käyttämällä UTF-8-koodausta. Voit estää koodausongelmat lähettämällä tiedostot pakatussa muodossa. Esimerkkejä virheellisistä Unicode-merkeistä:
    • ohjausmerkit (esimerkiksi U+200D)
    • funktiomerkit
    • yksityiset alueen merkit
    • sijaismerkit
    • käyttämättömät koodipisteet.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä SKU-numeroita tunnuksina mahdollisuuksien mukaan. SKU-numerot auttavat ymmärtämään laskeutumissivusi rakennetta. Koska SKU:t ovat yksilöllisiä, ne estävät sinua myös käyttämästä vahingossa uudelleen samoja tunnuksia.

Esimerkkejä

Tuotteet, joista ei ole eri versioita
Tuotetiedot: Android-pehmolelu
Määrite Arvo
tunnus [id] 01ABC
Tuotteet, joista on eri versioita

Lisää jokaiselle tuoteversiolle yksilöllinen tunnus. Jos sinulla on esimerkiksi ylätason SKU-tunnus saman tuotteen neljälle versiolle, ilmoita ylätason SKU-tunnus tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteen arvona ja ylätason SKU-tunnukseen perustuva yksilöllinen tunnus tunnus [id] ‑määritteen arvona.

Tuotetiedot: Punaiset Google Malibu ‐aurinkolasit
Määrite Arvo

Väri [color]

Punainen

tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

tunnus [id]

12345-R

Tuotetiedot: Vihreät Google Malibu ‑aurinkolasit
Määrite Arvo

Väri [color]

Vihreä

tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

tunnus [id]

12345-G

Tuotetiedot: Keltaiset Google Malibu ‑aurinkolasit
Määrite Arvo

Väri [color]

Keltainen

tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

tunnus [id]

12345-Y

Tuotetiedot: Siniset Google Malibu ‑aurinkolasit
Määrite Arvo

Väri [color]

Sininen

tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

tunnus [id]

12345-B
Samaa tuotetta toimitetaan useisiin eri maihin
Tuotetiedot: Yhdysvalloissa myytävä Android-pehmolelu
Määrite Arvo
Myyntimaa Yhdysvallat
tunnus [id] 01ABC

Tuotetiedot: Kanadassa myytävä Android-pehmolelu
Määrite Arvo
Myyntimaa Kanada
tunnus [id] 01ABC