Artiklene i denne brukerstøtten handler om Merchant Center Next. Finn ut mer om oppgraderingen, og få svar på vanlige spørsmål.

ID [id]

Bruk attributtet for ID [id] for å identifisere hvert enkelt produkt. ID-en vises ikke til kunder som ser på produktene dine på nettet. Du kan imidlertid bruke ID-en for å søke opp produktet, legge inn bud og sjekke produktresultatene. Vi anbefaler at du bruker produktets vareenhet som verdi for dette attributtet.

I denne artikkelen

Bruksområder

Required Obligatorisk for hvert produkt

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn. Finn ut når du må sende inn produktinformasjon på engelsk, og hvordan du gjør det.

Type

Unicode-tegn (anbefalt: bare ASCII): alfanumeriske, understreker og bindestreker

Begrensninger

1–50 tegn

Gjentatt felt

Nei

Schema.org-egenskap

(Hva er dette?)

Product.sku. Type: tekst

Filformat

Eksempelverdi

Tekstfeeder

tddy123uk

XML-feeder

<g:id>tddy123uk</g:id>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Du må oppfylle disse kravene for å vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

• Send inn en unik ID for hvert enkelt produkt.
  • Bruk en fast ID for hvert produkt. Når du har sendt inn en ID for et produkt, må du ikke endre ID-en. Kombinasjonen av ID-en du velger, oppføringslandet og språket brukes for å identifisere produktet, hente eventuell produktspesifikk informasjon og spore resultatloggen for produktet i Merchant Center og Google Ads. Hvis du endrer ID-en, overskrives produktet og produktloggen.
  • Bruk den samme ID-en hvis det samme produktet er målrettet mot ulike land eller ulike språk i det samme landet. Finn ut mer om språkkrav.
    • Hvis et produkt er målrettet mot et flerspråklig land, for eksempel Sveits, bruker du den samme ID-en for produktet for hvert språk som støttes, for eksempel tysk, fransk og italiensk.
    • Hvis et produkt er målrettet mot flere land, for eksempel USA og Canada, bruker du den samme ID-en for produktet i hvert av landene.
  • Ikke bruk ulike kombinasjoner av store og små bokstaver for å gjøre ID-er unike. Selv om produkt-ID-er skiller mellom store og små bokstaver i Merchant Center, kan det hende at to produkter med produkt-ID-er som bare har forskjeller i bruken av store og små bokstaver, tolkes som det samme produktet. Hvis du for eksempel sender inn ID-en «abc123» for ett produkt og ID-en «ABC123» for et annet, kan disse forveksles i Google Ads-filtreringen, eller det kan oppstå problemer ved matching mellom ekstrafeeder og hovedfeeder. I stedet for ulike kombinasjoner av store og små bokstaver kan du bruke unike kombinasjoner av bokstaver og tall for å skille mellom produkter.
  • Ikke bruk den samme ID-en flere ganger for forskjellige produkter. Eksempel:
    • Ikke bruk den samme ID-en flere ganger for ulike produkter i det samme oppføringslandet eller for det samme målspråket.
    • Ikke bruk den samme ID-en flere ganger for produkter med varianter. Hver variant er et unikt produkt og må ha en unik ID.
    • Ikke ha en fast ID for «dagens kampanje», som du gir til et nytt produkt hver dag. ID-er er knyttet til produkter, ikke kampanjer.
    • Ikke bruk en ID om igjen for nye produkter. Selv om du ikke selger et produkt lenger, eller hvis produktet ikke finnes på lager, skal du ikke bruke ID-en til det aktuelle produktet for noe annet produkt.
  • Unngå bruk av mellomrom. Flere mellomrom etter hverandre og mellomrom før og etter ID-en fjernes automatisk.
  • Ikke send inn ugyldige Unicode-tegn. Slike tegn legges vanligvis til når filen gjøres om til kode. Bruk UTF-8-koding for å unngå disse tegnene. Du kan unngå denne typen problemer ved å sende inn filer i et komprimert format. Her er noen eksempler på ugyldige Unicode-tegn:
    • kontrolltegn (for eksempel U+200D)
    • funksjonstegn
    • tegn for personlig bruk
    • erstatningspar
    • Kodepunkter som ikke er tilordnet

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Bruk SKU-er som ID-er der det er mulig. Vi brukerSKU-er for å forstå strukturen på landingssiden din. Fordi vareenhetene er unike, unngår du også å bruke samme ID flere ganger ved en feil.
  • For kjøretøyannonser i Storbritannia anbefales det å bruke VRM-nummeret (registreringsnummeret for kjøretøyet) i ID-attributtet.

Eksempler

Produkt uten varianter

Produktinformasjon for Android Squishable

Attributt

Verdi

ID [id]

01ABC

Produkt med varianter

Oppgi en unik ID for hver variant av produktet. Hvis du for eksempel har en overordnet vareenhet for et sett med fire varianter av det samme produktet, sender du inn den overordnede vareenheten som verdi for attributtet for varegruppe-ID [item_group_id] og en unik ID som er basert på den overordnede vareenheten, for attributtet for ID [id].

Produktinformasjon for Google Malibu-solbriller, røde

Attributt

Verdi

Farge [color]

Rød

Varegruppe-ID [item_group_id]

12345

ID [id]

12345-R

Produktinformasjon for Google Malibu-solbriller, grønne

Attributt

Verdi

Farge [color]

Grønn

Varegruppe-ID [item_group_id]

12345

ID [id]

12345-G

Produktinformasjon for Google Malibu-solbriller, gule

Attributt

Verdi

Farge [color]

Gul

Varegruppe-ID [item_group_id]

12345

ID [id]

12345-Y

Produktinformasjon for Google Malibu-solbriller, blå

Attributt

Verdi

Farge [color]

Blå

Varegruppe-ID [item_group_id]

12345

ID [id]

12345-B

Det samme produktet oppføres i flere land

Produktinformasjon for Android Squishable som selges i USA

Attributt

Verdi

Oppføringsland

USA

ID [id]

01ABC

Produktinformasjon for Android Squishable som selges i Canada

Attributt

Verdi

Oppføringsland

Canada

ID [id]

01ABC