Dit Helpcentrum toont artikelen die van toepassing zijn op Merchant Center Next. Meer informatie over de upgrade en antwoorden op Veelgestelde vragen.

Oplossing: Ongeldige waarde: Google-productcategorie [google_product_category]

Gebruik een toegelaten categorie uit de taxonomie

De waarde die u heeft opgegeven voor het kenmerk Google productcategorie [google_product_category] (GPC) komt niet overeen met een van de categorieën in de Google-producttaxonomie. U kunt de juiste numerieke ID (bijvoorbeeld 1580) of het volledige pad naar de betreffende Google-categorie (bijvoorbeeld Kleding en accessoires > Kleding > Pakken > Smokings) invoeren als de waarde voor dit kenmerk. Als u alleen het laatste segment invoert (bijvoorbeeld Smokings), wordt dit niet geaccepteerd en leidt dit tot een fout.

Het GPC-kenmerk is optioneel voor alle producten. Als het niet wordt opgegeven, gebruikt Google interne signalen om de juiste categorie voor uw product te bepalen. Als u de GPC opgeeft, moet u de vooraf gedefinieerde waarden gebruiken. Ongeldige waarden worden afgewezen en kunnen voorkomen dat uw producten worden weergegeven.

Controleer of u waarden indient die afkomstig zijn van de meest recente versie van de GPC-taxonomie. U kunt GPC-waarden indienen in het Engels of in de taal van uw feed.

Producten uit de volgende categorieën vereisen speciale aandacht:

1604 Apparel & Accessories > Clothing [Kleding en accessoires > Kleding]
187 Apparel & Accessories > Shoes [Kleding en accessoires > Schoenen]
178 Apparel & Accessories > Clothing Accessories > Sunglasses [Kleding en accessoires > Kledingaccessoires > Zonnebrillen]
3032 Apparel & Accessories > Handbags, Wallets & Cases > Handbags [Kleding en accessoires > Handtassen, portefeuilles en koffers > Handtassen]
201 Apparel & Accessories > Jewelry > Watches [Kleding en accessoires > Sieraden > Horloges]
784 Media > Books [Media > Boeken]
839 Media > DVDs & Videos [Media > Dvd's en video's]
855 Media > Music [Media > Muziek]
1279 Software > Video Game Software [Software > Videogamesoftware]

Opmerking: De Google-productcategorie is niet hetzelfde als het producttype [product_type]. Het producttype wordt gebruikt om producten op uw website in categorieën in te delen en kan elke gewenste waarde hebben.

Instructies

Stap 1: Bekijk de betreffende producten

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Selecteer Producten in het navigatiemenu en klik op Diagnostische gegevens.
  3. Klik op het tabblad Problemen met artikelen om de huidige problemen met uw producten te bekijken.

Een lijst (.csv) van alle getroffen producten downloaden voor alle problemen:

• Klik op de downloadknop Download naast de filterknop Download onder de grafiek en boven de lijst met problemen.

Een lijst (.csv) van alle getroffen producten downloaden voor een bepaald probleem:

• Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op de downloadknop Download aan het einde van de rij.

Zo bekijkt u een lijst van maximaal 50 producten met dit specifieke probleem:

• Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op Voorbeelden bekijken in de kolom Getroffen artikelen.

Stap 2: Geef een geldige Google-productcategorie op voor elk product

1. Filter het gedownloade rapport zodat u alleen producten ziet met:
    Titel van probleem = Ongeldige waarde: Google-productcategorie [google_product_category]
  2. Controleer uw productgegevens voor deze producten (aan de hand van de ID) en geef elk artikel een GPC die overeenkomt met onze gegevensspecificaties.

Stap 3: Dien uw productgegevens opnieuw in

1. Nadat u uw productgegevens heeft geüpdatet, kunt u deze zo opnieuw indienen:
  2. Ga daarna naar de pagina Diagnostische gegevens. U heeft het probleem opgelost als het hier niet meer wordt vermeld.

Opmerking: Het kan even duren voordat uw wijziging zichtbaar is op de pagina Diagnostische gegevens.