In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing: Afbeelding is te klein

Gebruik voor kleding een afbeelding die groter is dan 250x250 pixels en voor andere producten een afbeelding die groter is dan 100x100 pixels

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

De afbeelding van het product is te klein om te worden gebruikt in een advertentie of een gratis vermelding. De afbeelding moet de volgende afmetingen hebben:

• Afbeeldingen voor kleding moeten minimaal 250 x 250 pixels groot zijn en mogen niet groter zijn dan 64 megapixels.
  • Afbeeldingen voor alle andere producten moeten minimaal 100 x 100 pixels groot zijn en mogen niet groter zijn dan 64 megapixels.
  • Het afbeeldingsbestand mag maximaal 16 MB zijn.
  • Vergroot geen afbeeldingen en dien geen miniaturen in. Het product mag niet minder dan 75%, maar niet meer dan 90% van de volledige afbeelding in beslag nemen.

Meer informatie over de vereisten voor afbeeldingen

Bij online winkelen spelen productafbeeldingen voor klanten een doorslaggevende rol. Doordat afbeeldingen zo belangrijk zijn, worden artikelen met onjuiste afbeeldingsafmetingen afgekeurd. Als u de juiste afmetingen gebruikt, weet u zeker dat uw product correct wordt weergegeven aan klanten die uw advertenties of uw gratis vermeldingen bekijken.

Instructies

Stap 1: Bekijk de betreffende producten
  1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Selecteer Producten in het navigatiemenu en klik op Diagnostische gegevens.
  3. Klik op het tabblad Problemen met artikelen om de huidige problemen met uw producten te bekijken.

Een lijst (.csv) van alle getroffen producten downloaden voor alle problemen:

• Klik op de downloadknop Download naast de filterknop Download onder de grafiek en boven de lijst met problemen.

Een lijst (.csv) van alle getroffen producten downloaden voor een bepaald probleem:

• Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op de downloadknop Download aan het einde van de rij.

Zo bekijkt u een lijst van maximaal 50 producten met dit specifieke probleem:

• Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op Voorbeelden bekijken in de kolom Getroffen artikelen.
Stap 2: Dien afbeeldingen in die aan de vereisten voldoen
  1. Filter het gedownloade rapport zodat u alleen producten ziet met:
    'Titel van probleem' = Afbeelding te klein
  2. Controleer de productgegevens die u voor deze producten heeft ingediend (met behulp van de ID) en zorg ervoor dat elk item URL's heeft voor een afbeeldingslink [image_link] en extra afbeeldingslink [additional_image_link] die voldoen aan onze gegevensspecificaties.
Stap 3: Dien uw productgegevens opnieuw in
  1. Nadat u uw productgegevens heeft geüpdatet, kunt u deze zo opnieuw indienen:
  2. Ga daarna naar de pagina Diagnostische gegevens. U heeft het probleem opgelost als het hier niet meer wordt vermeld.

Opmerking: Het kan even duren voordat uw wijziging zichtbaar is op de pagina Diagnostische gegevens.