Varsel

I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Retningslinjer for produktrangeringer

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Du må ha minst 50 anmeldelser i Produktrangeringer-feeden din for å laste den opp og delta i Produktrangeringer.

Hvis du deltar i Produktrangeringer via Google Kundeanmeldelser, blir anmeldelsene dine samlet inn av Google Kundeanmeldelser og sendt til Merchant Center.

Her finner du flere retningslinjer som gjelder for alle forhandlere som har registrert seg for Produktrangeringer.

Forhandlerne må dele alle anmeldelsene sine med Google gjennom månedlige oppdateringer

For å gi kundene en åpen og helhetlig opplevelse må du dele alle produktanmeldelsene dine med Google – inkludert de med få stjerner, med mindre du har fått beskjed om noe annet. Du må sende inn feeden med alle anmeldelsene minst én gang i måneden eller hyppigere. Vi har sett at jo nyere anmeldelsene er, desto mer relevante er de for kunder som søker etter informasjon om et produkt. Hvis anmeldelsene ikke oppdateres hver måned, eller hvis du har sluttet å samle inn anmeldelser aktivt, anses feeden din som foreldet, og du er ikke lenger kvalifisert til å delta i Produktrangeringer.

Anmeldelsesfeedene må være i samsvar med retningslinjene for innhold

Alle anmeldelser må være i samsvar med Googles retningslinjer for innhold. Vi kan fjerne anmeldelser eller blokkere hele feeder som er i strid med disse retningslinjene.

• Nettsøppel: Vi tillater ikke nettsøppelinnhold. Sørg for at innhold du vet har irrelevant, gjentakende eller meningsløs tekst, blir merket som nettsøppel i feeden din ved å bruke attributtet <is_spam>.
  • Farlige produkter eller handlinger: Ikke send inn anmeldelser av regulerte produkter som kan forårsake skade på ting eller personer. Du må for eksempel ikke sende inn anmeldelser av skytevåpen, tobakksprodukter eller regulerte legemidler. Du må heller ikke ta med innhold som skildrer eller forklarer hvordan man utfører aktiviteter som er farlige og/eller vanligvis ulovlige.
  • Telefonnumre, e-postadresser eller nettadresser: Ikke send inn telefonnumre, e-postadresser og linker til andre nettsteder i anmeldelser.
  • Personlige og konfidensielle opplysninger: Ikke send inn anmeldelser som inneholder personopplysninger, inkludert, men ikke begrenset til, fullt navn, kredittkortinformasjon, personnummer, informasjon om førerkort med mer.
  • Hold en respektfull tone: Ikke send inn anmeldelser med uanstendig, stygt eller støtende språk eller anmeldelser som skildrer voldsscener, alvorlige personskader eller dødsfall, inneholder personangrep eller er ærekrenkende.
  • Interessekonflikt: Ikke send inn anmeldelser som er sponset eller på annen måte ikke er autentiske. Anmeldelser er mest nyttige når de er ærlige og objektive. Vi fjerner anmeldelser som vi mener inneholder interessekonflikter og/eller er skrevet av ansatte eller personer med egeninteresse i produktet. Send bare inn anmeldelser som på en ærlig måte er innhentet fra kunder som har kjøpt noe.
  • Ulovlig innhold: Ikke send inn anmeldelser med innhold eller linker til innhold som er lovstridig, for eksempel linker som tilrettelegger for salg av reseptbelagte legemidler uten resept, ulovlige rusmidler, forfalskede produkter eller ulovlige våpen. Vi tillater ikke slikt innhold.
  • Skadelig programvare og nettfisking: Ikke send inn anmeldelser med linker til virus eller skadelig programvare. Vi tillater ikke nettfisking eller annet innhold som skader eller forstyrrer driften av nettverk, tjenere eller annen infrastruktur som tilhører Google eller andre.
  • Opphavsrettsbeskyttet innhold: Ikke send inn anmeldelser som medfører brudd på andres rettigheter, inkludert brudd på opphavsretten. Hvis du vil ha mer informasjon eller sende inn en forespørsel knyttet til Digital Millennium Copyright Act (DMCA), kan du lese prosedyrene våre for opphavsrettsbeskyttet innhold.
  • Brudd på varemerkerettigheter: Ikke send inn innhold som bruker et varemerke på en måte som trolig kan skape forvirring om opprinnelsen til det anmeldte produktet.
  • Plagiering: Ikke send inn anmeldelser med innhold stjålet fra andre personer eller enheter.
  • Automatisk generert innhold: Vi tillater ikke anmeldelser som hovedsakelig er generert av automatiske programmer eller kunstig intelligens. Hvis du oppdager slikt innhold, skal du merke det som nettsøppel med attributtet <is_spam> i feeden.
  • Seksuelt eksplisitt innhold: Ikke send inn anmeldelser med seksuelt eksplisitt innhold. Vi godtar heller ikke anmeldelser med seksuell utnyttelse av barn eller der barn blir fremstilt på en seksuell måte. Når vi kommer over slikt innhold, fjerner vi den aktuelle anmeldelsen og feeden for produktanmeldelser og sender en rapport til NCMEC (National Center for Missing & Exploited Children) i USA samt rettshåndhevende myndighet. Vi tillater ikke slikt innhold.
  • Hatsk innhold: Ikke send inn anmeldelser som krenker personer basert på hudfarge eller etnisk opphav, nasjonalitet, religion, nedsatt funksjonsevne, kjønn, alder, militærbakgrunn, seksuell legning eller kjønnsidentitet. Voldelig språk, terroristinnhold eller innhold som har til formål å provosere frem eller oppmuntre til voldelige eller ekstremistiske handlinger, er ikke tillatt i anmeldelser.
  • Krysspromotering av andre produkter eller nettsteder: Vi tillater ikke anmeldelser som inneholder markedsføringsinnhold for andre, urelaterte nettsteder, produkter eller tjenester. Hvis du oppdager slikt innhold, skal du merke det som nettsøppel med attributtet <is_spam> i feeden.
  • Irrelevante anmeldelser: Vi kan fjerne anmeldelser der hovedformålet er å starte diskusjoner som ikke har noe med selve produktet å gjøre. Dette inkluderer kommentarer om frakt og levering, erfaringer med bestemte forhandlere, politiske eller sosiale debatter og angrep på andre, eller som ikke er basert på førstehånds erfaring med produktet. Dette inkluderer også svar fra selgere på anmeldernes kommentarer.
  • Falsk identitet: Vi tillater ikke anmeldelser fra personer som utgir seg for å være noen de ikke er.
  • Språk: Anmeldelsene skal sendes inn på originalspråket de er skrevet på. Google viser anmeldelser på originalspråket, med et alternativ på Shopping-siden om å oversette til brukerens språk.
  • Duplisert innhold: Hver anmeldelse skal bare forekomme i én feed og bare én gang i den feeden. Hvis en anmeldelse gjelder for flere varianter av et produkt, bør dette angis ved å inkludere flere unike produktkoder og nettadresser i anmeldelsen. Den samme anmeldelsen skal ikke forekomme i feeden til ulike forhandlere. Forhandleren skal eie anmeldelsen og skal ikke sende innhold til Google som er publisert av og hentet fra andre kilder. Hvis det forekommer dupliserte anmeldelser i flere feeder, kan vi sette én eller flere av anmeldelsene eller hele feeder på en blokkeringsliste.

Anmeldelsesfeeder må være av høy kvalitet

Jo bedre kvalitet anmeldelsene dine har, desto viktigere blir de for kundenes kjøpsbeslutninger. For feedbaserte produktrangeringer må du sørge for at anmeldelsene dine er relevante og nyttige når kundene søker etter informasjon om et produkt. En anmeldelse med teksten «eeeelsker det!!!!!!!!!!!!!!! :) :)» mangler relevant informasjon og anses å være av dårlig kvalitet. Anmeldelser av lav kvalitet vises kanskje ikke.

Vi kan for eksempel fjerne anmeldelser eller blokkere hele feeder som inneholder følgende:

• Innhold av lav kvalitet: Delvis, ufullstendig eller svært kort omtale eller anmeldelser med dårlig formatering, dårlig tegnsetting eller meningsløs tekst.
  • Standardtekst: Dette kan for eksempel være tekst som er forhåndsutfylt for brukerne.
  • Innhold som ikke fungerer: Produktenes nettadresser [product_url] må føre til selgerens nettsted, og alle kan ikke være like. Aktive produktsider bør inneholde anmeldelser. Nettadressene til anmeldelsene [review_url] må fungere, og de skal føre til en side der anmeldelsene vises.

I henhold til programretningslinjene våre kan du ikke konvertere et vurderingssystem med færre enn fem stjerner til et femstjerners vurderingssystem. Du kan for eksempel ikke bruke stjernevurdering på et ja/nei-spørsmål av typen «Kommer du til å kjøpe dette produktet igjen?».

Anmeldelsesfeedene skal samles inn og eies av selgere

Du må samle inn og eie anmeldelsene du deler med Google. Du kan dele anmeldelsene direkte eller gjennom en godkjent tredjepartsinnsamler, men vi godtar ikke anmeldelser som er publisert av og hentet fra andre kilder.

Det finnes noen unntak fra disse retningslinjene:

• Nettbutikker der nettbaserte markedsplasser fungerer som vert og samler inn og deler anmeldelser for de aktuelle forhandlerne.
  • Hvis en bedrift administrerer kontoer på vegne av en forhandler som ønsker å dele anmeldelser med Google, er disse administrerte kontoene kvalifisert.
  • En forhandler kan sende inn én feed for alle datterselskapene sine dersom vedkommende samler inn anmeldelser for alle disse datterselskapene og det ikke er mulig å gi hvert enkelt datterselskap eierskap over anmeldelsene. Hvis dette er aktuelt for deg, kan du kontakte oss.
  • Forhandlere som deltar i Produktrangeringer via Google Kundeanmeldelser.

Brukergenererte bilder i produktanmeldelser

Feeder kan inneholde bilder som eies og sendes inn av brukere for produktanmeldelser. Brukereide og -genererte bilder må være i samsvar med Google-retningslinjene for innhold og kvalitet som tidligere nevnt, samt formateringskriteriene.

Bildestil – retningslinjer for formatering
Gjør dette Ikke gjør dette
sende inn bilder av høy kvalitet (med høy oppløsning) fra kundene dine sende inn mørke eller uskarpe bilder
sende inn bilder som kundene dine har tatt selv bruke bilder som kundene ikke har tatt selv
forsikre deg om at bildene kundene dine har sendt inn, er relevante bruke kundebilder som inneholder irrelevante bilder, annonser eller markedsføringsmateriell
sørge for at bildene kundene dine sender inn, bruker minimalt med filtre bruke kundebilder som inneholder skjermdumper, tegninger eller andre elementer som ikke er fotografier
forsikre deg om at bildene kundene dine sender inn, bruker relevant tekst eller relevante overlegg bruke kundebilder som inneholder tekstoverlegg som er distraherende eller irrelevant

Brukerne kan gi tilbakemelding om bilder de mener er irrelevante, har lav kvalitet osv.

Slik rapporterer du et bilde:

1. Klikk på «Tilbakemelding»-alternativet.
  2. Velg årsaken som passer best til tilbakemeldingen du har.
  3. Klikk på Send inn-knappen.
Merk: Bilder som er tatt i private boliger, på steder som ikke er offentlig tilgjengelige, eller på andre private steder, skal ikke publiseres uten samtykke fra eieren. Ikke publiser bilder der folk kan identifiseres, uten vedkommendes tillatelse.

Vi bruker både automatiske og manuelle evalueringer for å påse at retningslinjene overholdes i innhold og anmeldelser. Teknologien vi bruker for å håndheve retningslinjene, er algoritmer basert på maskinlæring, slik at vi kan beskytte selgerne og brukerne ved å holde Shopping-plattformene trygge. Mer komplekse, nyanserte og alvorlige tilfeller blir evaluert av eksperter med relevant opplæring. Dette skjer bare når det er vanskelig å vurdere innholdet bare ved hjelp av algoritmene, for eksempel hvis konteksten til selve innholdet må tolkes.

Vi iverksetter tiltak mot innhold og anmeldelser som er i strid med retningslinjene. Vi kan blant annet avvise innhold eller anmeldelser som bryter retningslinjene, og sende advarsler eller sperre kontoer som står bak gjentatte eller grove brudd på retningslinjene. Vi tar gjentatte overtredelser svært alvorlig.

På forespørsel fjerner vi noen ganger innhold i henhold til gjeldende lov og rett eller som følge av en rettskjennelse. Send inn juridiske forespørsler her.

Be om en gjennomgang av problemene du har med produktrangeringer

Hvis innholdet ditt er blitt avvist og du har løst problemet eller er uenig, kan du be om en gjennomgang. Hvis gjennomgangen går bra, forsvinner problemet. Hvis innholdet fortsatt ikke er godkjent og du er usikker på hva du skal gjøre, kan du kontakte oss for å få hjelp.

Hvis du bruker en tredjepartsplattform, kan det hende at deler av denne veiledningen ikke gjelder for deg. Gå til tredjepartsplattformen for å få veiledning om hvordan du løser problemet eller fullfører oppgaven. Finn ut hvordan du får brukerstøtte hvis du bruker en plattform utenfor Google.