In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing: Waarde afgekapt (te lang)

U kunt afkapping voorkomen door de waarde in te korten tot het maximale aantal tekens

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Een of meer van uw producten hebben een lange titel of beschrijving.

U kunt titels van maximaal 150 tekens opgeven, maar omdat er niet meer dan 70 tekens in Shopping-advertenties en gratis productvermeldingen worden getoond, raden we u aan om titels met 70 of minder tekens op te geven als dat mogelijk is.

We raden u aan onderscheidende productkenmerken aan het begin van de titel te plaatsen. Zo kan 'Nexus 7-tablet in zwart met 32 GB opslag' beter worden veranderd in 'Nexus 7-tablet, 32 GB, zwart'. Houd ook rekening met de productcategorie bij het kiezen van de productinformatie voor uw titel. Technische specificaties zijn bijvoorbeeld belangrijk voor elektronica, terwijl merk, kleur en materiaal belangrijker zijn voor kledingartikelen. Op deze manier ziet de gebruiker sneller om welk product het gaat, ook als de titel is afgekapt.

U kunt beschrijvingen van maximaal 5000 tekens opgeven. Omdat we maar een beperkt aantal tekens weergeven voor productbeschrijvingen in Shopping-advertenties en gratis vermeldingen, raden we u aan om ongeveer 500 tot 1000 tekens op te geven en de belangrijkste details (zoals maat, materiaal, bedoelde leeftijdsgroep of speciale kenmerken) in de eerste 160-500 tekens te vermelden. Beschrijvingen moeten de standaard grammaticaregels volgen en eindigen met een leesteken.

Het is belangrijk om titels en beschrijvingen met relevante productinformatie te gebruiken, zodat een koper weet om welk product het gaat en in welk opzicht het zich onderscheidt van andere producten, zelfs in een korte tekst.

U lost dit probleem op door de lengte van de titels voor de betreffende producten aan te passen.

Instructies

Stap 1: Bekijk de betreffende producten

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Selecteer Producten in het navigatiemenu en klik op Diagnostische gegevens.
  3. Klik op het tabblad Problemen met artikelen om de huidige problemen met uw producten te bekijken.

Een lijst (.csv) van alle getroffen producten downloaden voor alle problemen:

• Klik op de downloadknop Download naast de filterknop Download onder de grafiek en boven de lijst met problemen.

Een lijst (.csv) van alle getroffen producten downloaden voor een bepaald probleem:

• Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op de downloadknop Download aan het einde van de rij.

Zo bekijkt u een lijst van maximaal 50 producten met dit specifieke probleem:

• Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op Voorbeelden bekijken in de kolom Getroffen artikelen.

Stap 2: Update de maten van uw producten

1. Filter het gedownloade rapport zodat u alleen producten ziet met:
    Titel van probleem = Waarde afgekapt (te lang).
  2. Zoek in uw productgegevens naar die producten (aan de hand van de ID) en update de titels zodat ze binnen de aanbevolen parameters passen.

Stap 3: Dien uw productgegevens opnieuw in

1. Nadat u uw productgegevens heeft geüpdatet, kunt u deze zo opnieuw indienen:
  2. Ga daarna naar de pagina Diagnostische gegevens. U heeft het probleem opgelost als het hier niet meer wordt vermeld.

Opmerking: Het kan even duren voordat uw wijziging zichtbaar is op de pagina Diagnostische gegevens.