I det här hjälpcentret visas artiklar som är tillämpliga på Merchant Center Next. Läs mer om uppgraderingen och få svar på vanliga frågor.

Så löser du: Konflikt gällande produktpris

Redigera produktpriset så att det stämmer överens med priset i onlinebutiken

Innehåll

Utforska vårt guidade felsökningsverktyg för att ta reda på mer om orsakerna till att priskonflikt uppstår och hur du löser problemet:

Jag behöver hjälp med att åtgärda prisproblemet

Så fungerar sidgenomsökning

Googlebot genomsöker regelbundet webbplatsens målsidor och jämför attributet pris [price] i dataflödet med priserna på målsidan eller i uppmärkningen av strukturerad data (om det har implementerats). Det säkerställer kvalitet och priskonsekvens så att dina kunder kan få en bättre upplevelse. Om priset på målsidan och priset [price] i dataflödet inte stämmer överens kan produkten i fråga underkännas.

Googlebot genomsöker data som finns i HTML-koden som returneras från webbservern. Om data på din webbplats skickas dynamiskt med JavaScript efter att sidan har lästs in aktiveras ett fel. Priserna i HTML-koden måste exakt matcha de priser som laddas upp i Merchant Center.

Googlebot genomsöker automatiskt underkända produkter under de närmaste timmarna eller dagarna för att kontrollera priset. Om priset på målsidan stämmer överens med attributet pris [price] i dataflödet efter att du har åtgärdat problemet godkänns produkterna igen när de har genomsökts.

Obs! Sidgenomsökningen påverkas av serverdomänens kapacitet. Om domänen ligger på högsta kapacitet kan det ta längre tid att genomsöka sidor eftersom Google inte ökar genomsökningshastigheten för att undvika genomsökningslatens på webbplatsen.

Därför uppstår problemet

Vissa produktpriser som du skickade in i din produktdata skiljer sig från informationen på din webbplats. Detta kan leda till att kontot stängs av.

Vanliga orsaker till att priserna inte stämmer överens

• Tidsskillnader mellan uppdateringar på din webbplats och Merchant Center-produktdata. Om dina produktpriser uppdateras ofta kan du skapa ett schema för uppladdning av produktdata från en fil, eller ställa in Content API for Shopping eftersom det regelbundet uppdaterar priserna i Merchant Center automatiskt.
  • Uppmärkningen av strukturerad data på webbplatsen är felaktig. Google använder uppmärkning av strukturerad data för att förstå priserna på produkternas målsidor. Du kan testa dina målsidor med verktyget för utökat resultat. Läs mer om hur du använder rapporter om utökade resultat
  • Om du använder attributet försäljningspris [sale_price] bör du se till att den tidsperiod då rean är aktiv anges korrekt med attributet giltighetsdatum för försäljningspris [sale_price_effective_date] och att tidszonen är korrekt. När en rea är aktiv visas det nedsatta försäljningspriset som aktuellt pris i Shopping-annonserna och produktinformationen.
  • Prisavvikelsen mellan målsidan och produktdatan hittades och rapporterades vid ett specifikt datum och tid (se meddelandets tidsstämpel). Det är möjligt att de här uppgifterna kan ha uppdaterats och godkänts på nytt under tiden. Du hittar den aktuella godkännandestatusen för en produkt i kolumnen Status på sidan Alla produkter (under Produkter).
  • Om du har en lägsta kvantitet på en beställning eller om varor säljs i stora kvantiteter måste du ange det totala priset för det minsta antalet sålda varor. Kontrollera att priset som anges via prisattributet i produktdatan stämmer överens med det som visas på motsvarande produkts målsida.

Så här åtgärdar du problemet

Uppdatera priset i produktdatan så att det stämmer överens med priset på din webbplats och använd rätt valuta för landet du riktar in dig på.

Obs! Googlebot genomsöker den underkända produkten inom några timmar eller dagar. Om priset stämmer godkänns den.

Steg 1a: Åtgärda en produkt i taget direkt i Merchant Center

1. Gå till Produkter i Merchant Center och välj fliken Åtgärd krävs.
  2. Använd filterikonen ovanför tabellen för att hitta alla produkter som påverkas av problemet.
  3. Klicka på titeln för produkten du vill åtgärda och klicka sedan på Redigera produkt.
  4. Uppdatera produktpriset så att det stämmer överens med webbplatsen.
  5. Välj Spara.

Steg 1b: Åtgärda flera produkter samtidigt

1. Gå till Produkter i Merchant Center och välj fliken Åtgärd krävs.
  2. Använd filterikonen ovanför tabellen för att hitta alla produkter som påverkas av problemet.
  3. Välj ikonen Ladda ned för att ladda ned en lista (.csv) över alla produkter som berörs av alla problem eller ett specifikt problem.
  4. Jämför den nedladdade listan med din uppladdade produktdata och se till att produktpriserna för de produkter som påverkas stämmer överens med priserna på din webbplats (med hjälp av attributet pris [price]).
  5. Ladda upp din korrigerade produktdata till Merchant Center igen med den metod du har valt.

Steg 2 (valfritt): Begär granskning

Om ditt konto eller något av dina produkterbjudanden inte godkänns och du har åtgärdat problemet eller inte håller med om problemet kan du i vissa fall begära en granskning. Om granskningen godkänns försvinner problemet. Om underkännandet kvarstår och du inte vet hur du ska gå vidare kan du kontakta oss för att få hjälp.

Obs! Om du använder en tredjepartsplattform för att visa dina produkter kanske du också kan begära en granskning i din tredjepartsapp.

Nästa steg

När du har gjort de begärda ändringarna kan du kontrollera om problemet är löst genom att försäkra dig om att det inte längre visas på sidan Åtgärd krävs.

Viktigt att tänka på: Det kan ta lite tid innan ändringen syns på sidan Åtgärd krävs.

En del av de här anvisningarna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för anvisningar om hur du åtgärdar problemet och begär en granskning. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.