I det här hjälpcentret visas artiklar som är tillämpliga på Merchant Center Next. Läs mer om uppgraderingen och få svar på vanliga frågor.

Så löser du: Det går inte att utföra kvalitets- och policykontroller på produktsidor

Uppdatera filen robots.txt så att den innehåller användaragenterna ”Googlebot” och ”Googlebot-Image” så att dina produkter kan visas på Google

Innehåll

Varför uppstår problemet?

Vissa av dina varor anger en målsida (via attributet länk [link]) som inte kan genomsökas av Google eftersom robots.txt förbjuder Googles sökrobot att hämta målsidan. Dessa produkter förblir icke godkända och slutar visas i Shopping-annonser och gratis produktannonser tills vi kan genomsöka målsidan.

Så här åtgärdar du problemet

Uppdatera filen robots.txt på din webbserver så att den tillåter att Googles sökrobot hämtar de tillhandahållna målsidorna. Filen robots.txt finns oftast i webbserverns rotkatalog (t.ex. http://www.example.com/robots.txt).

För att vi ska komma åt hela webbplatsen måste robots.txt-filen tillåta att användaragenterna Googlebot (för målsidor) och Googlebot-image (för bilder) genomsöker hela webbplatsen.

Så här tillåter du en genomsökning av hela webbplatsen genom att ändra robots.txt-filen:

User-agent: Googlebot
Disallow:

User-agent: Googlebot-image
Disallow:

Läs mer om konfiguration av robots.txt här. Du kan testa din nuvarande konfiguration med granskningsverktyget för webbadresser.

Åtgärda en produkt i taget direkt i Merchant Center

Step 1 Gå till Produkter i Merchant Center och välj fliken Åtgärd krävs.

Step 2 Använd filterikonen ovanför tabellen för att hitta alla produkter som påverkas av problemet.

Step 3 Klicka på titeln för produkten du vill åtgärda och klicka sedan på Redigera produkt.

Step 4 Uppdatera filen robots.txt på din webbserver så att den tillåter att Googles sökrobot hämtar de angivna målsidorna för produkterna.

Step 5 Välj Spara.

Åtgärda flera produkter samtidigt

Step 1 Gå till Produkter i Merchant Center och välj fliken Åtgärd krävs.

Step 2 Använd filterikonen ovanför tabellen för att hitta alla produkter som påverkas av problemet.

Step 3 Välj ikonen Ladda ned för att ladda ned en lista (.csv) över alla produkter som berörs av alla problem eller ett specifikt problem.

Step 4 Jämför den nedladdade listan med din uppladdade produktdata och uppdatera filen robots.txt på din webbserver så att den tillåter att Googles sökrobot hämtar de angivna målsidorna för produkterna.

Step 5 Ladda upp din korrigerade produktdata till Merchant Center med den metod du har valt.

Nästa steg

När du har gjort de begärda ändringarna kan du kontrollera om problemet är löst genom att försäkra dig om att det inte längre visas på sidan Åtgärd krävs.

Viktigt att tänka på: Det kan ta lite tid innan ändringen syns på sidan Åtgärd krävs.

Om du har åtgärdat dessa problem och uppdaterat dina produkter via en ny flödesöverföring eller Content API bör felen du ser här försvinna inom ett par dagar. Under tiden kontrollerar vi att vi kan genomsöka målsidorna, och därefter kommer produkterna att börja dyka upp i Shopping-annonserna och produktinformation igen. Om du vill påskynda processen kan du öka Googles genomsökningshastighet.