In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over kenmerkspecificatie van display-advertenties

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Deze pagina bevat de technische vereisten voor alle aanvullende kenmerken die beschikbaar zijn voor dynamische remarketing en die kunnen worden gebruikt in combinatie met de productspecificaties.

Belangrijk: Als u uw Merchant Center-feed in XML updatet voor een van de onderstaande kenmerken, moet u de XML-feed met productgegevens in RSS 2.0 toevoegen. Anders wordt uw feed mogelijk niet correct verwerkt. Dit geldt alleen voor XML-feeds.

Technische vereisten

ID voor display-advertenties [display_ads_id]: een ID voor een product voor dynamische remarketingcampagnes

Dit kenmerk overschrijft het kenmerk ID [id] in uw productfeed voor dynamische remarketingcampagnes (dus niet voor andere campagnes). De ID voor display-advertenties [display_ads_id] moet voor elk product uniek zijn in uw account en mag niet opnieuw worden gebruikt in andere feeds. Als u meerdere feeds heeft, moet de ID voor display-advertenties van producten dus in al die feeds uniek zijn. U kunt elke reeks letters en cijfers gebruiken voor het kenmerk ID voor display-advertenties.

Wanneer opnemen: Vereist als de product-ID's voor uw dynamische remarketingcampagnes anders zijn dan de waarden in het kenmerk ID [id] die u opgeeft voor Shopping-advertenties en gratis productvermeldingen.

Content API v2 (JSON) "displayAdsId": "tddy123uk" Content API v2 (XML) <display_ads_id>tddy123uk</display_ads_id>
Type Tekst
Tekenlimiet 50
Tekst/door tabs gescheiden tddy123uk
XML (feeds) <g:display_ads_id>tddy123uk</g:display_ads_id>
Vergelijkbare ID voor display-advertenties [display_ads_similar_id]: door de adverteerder opgegeven aanbevelingen

Gebruik dit kenmerk om andere producten aan te bevelen die in een dynamische remarketingadvertentie worden getoond.

Wanneer opnemen: Aanbevolen als u uw eigen productaanbevelingen wilt opgeven die door onze aanbevelingsmachine worden overwogen. U kunt dit kenmerk maximaal 10 keer per product indienen.

Type Tekst
Tekenlimiet 50
Tekst/door tabs gescheiden tddy123uk, tddy456us
XML (feeds) <g:display_ads_similar_id>tddy123uk</g:display_ads_similar_id>
<g:display_ads_similar_id>tddy456us</g:display_ads_similar_id>
Titel voor display-advertenties [display_ads_title]: titel van een product voor dynamische remarketingcampagnes

Dit kenmerk overschrijft het kenmerk titel [title] voor uw dynamische remarketingcampagnes (dus niet voor andere campagnes). We raden u aan eigenschappen in de titel op te nemen die het product onderscheiden van andere producten, zoals de kleur of het merk.

Wanneer opnemen: Aanbevolen als de titel die u wilt gebruiken voor een artikel in uw dynamische remarketingcampagne anders is dan het kenmerk titel [title] dat u opgeeft voor Shopping-advertenties en gratis vermeldingen.

Type Tekst
Tekenlimiet 150
Tekst/door tabs gescheiden Piqué-poloshirt voor mannen
XML (feeds) <g:display_ads_title>Mens Pique Polo Shirt</g:display_ads_title>

Belangrijk:

• Houd u nauwkeurig aan de redactionele richtlijnen als u titel voor display-advertenties [display_ads_title] gebruikt. We raden u bijvoorbeeld aan geen promotietekst toe te voegen (zoals 'Gratis verzending') en geen overmatig gebruik van hoofdletters te maken.
  • Voor variantproducten is het vereist dat u de algemene titel van de variantproducten opneemt. Als het Piqué-poloshirt voor mannen bijvoorbeeld beschikbaar is in de kleuren rood en blauw, kunt u een van de volgende titels gebruiken:
    • Piqué-poloshirt voor mannen (kan worden gebruikt voor beide varianten)
    • Piqué-poloshirt voor mannen - Rood (voor het rode shirt)
    • Piqué-poloshirt voor mannen - Blauw (voor het blauwe shirt)
Link voor display-advertenties [display_ads_link]: URL die rechtstreeks leidt naar de landingspagina van uw product voor dynamische remarketingcampagnes

Als een potentiële klant op uw product klikt in een dynamische remarketingadvertentie, wordt de persoon naar deze URL geleid. De URL moet naar een pagina verwijzen waarop het (in wezen) identieke product wordt weergegeven dat de klant heeft bekeken. Dit kenmerk overschrijft zowel het kenmerk link [link] als het kenmerk advertentie-omleiding [ads_redirect] voor uw dynamische remarketingcampagnes (dus niet voor andere campagnes). U kunt deze afwijkende URL gebruiken voor trackingdoeleinden, afhankelijk van de behoeften van uw bedrijf.

Wanneer opnemen: Aanbevolen als de URL die u wilt gebruiken voor een product in uw dynamische remarketingcampagne anders is dan het kenmerk link [link] dat u opgeeft voor Shopping-advertenties en gratis vermeldingen.

Content API v2 (JSON) "displayAdsLink": "https://www.example.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030" Content API v2 (XML) <display_ads_link>https://www.example.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030</display_ads_link>

Type URL (inclusief het gedeelte http://)
Tekenlimiet 2000
Tekst/door tabs gescheiden https://www.example.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030
XML (feeds) <g:display_ads_link>http://www.example.com/
asp/sp.asp?cat=12&amp;id=1030
</g:display_ads_link>
Margewaarde voor display-advertenties [display_ads_value]: marge van de aanbieding voor dynamische remarketingcampagnes

Geeft de marge van een product aan. U kunt dit kenmerk gebruiken om de waarde van de conversie van een product in te stellen.

Wanneer opnemen: Optioneel kenmerk om de marge van een product aan te geven.

Type Zwevend
Tekst/door tabs gescheiden 5,00
XML (feeds) <g:display_ads_value>5.00</g:display_ads_value>
Uitgesloten bestemming [excluded_destination]: uitgesloten bestemmingen voor uw producten

Content API v2 (JSON) "destinations": [
  {
   "destinationName": "DisplayAds",
   "intention": "excluded"
  }
]
Content API v2 (XML) <destination intention="excluded">
DisplayAds</destination>

Indeling Vooraf ingestelde waarden die worden geaccepteerd:
  • Shopping_ads
  • Display_ads
Tekst/door tabs gescheiden Shopping_ads, Display_ads
XML (feeds) <g:excluded_destination>Shopping_ads</g:excluded_destination>
<g:excluded_destination>Display_ads</g:excluded_destination>
Productgroepering voor display-advertenties [ads_grouping]

Wordt gebruikt om producten naar wens te groeperen. Dit kenmerk kan worden gebruikt voor productfilters (om een campagne te beperken tot een groep producten) of voor productdoelen (om anders te bieden voor een groep producten). Als u anders wilt bieden op verschillende subsets van producten, is dit een verplicht kenmerk. Het kenmerk kan slechts één waarde bevatten.

Houd er rekening mee dat dit kenmerk niet wordt ondersteund in Shopping-campagnes.

Type Tekenreeks
Tekst/door tabs gescheiden dekbedden
XML (feeds) <g:ads_grouping>dekbedden</g:ads_grouping>
Productgroeplabel voor display-advertenties [ads_labels]

Dit kenmerk is vergelijkbaar met het kenmerk productgroepering voor display-advertenties [ads_grouping], maar kan meerdere waarden bevatten, waardoor u een product met meerdere labels kunt taggen. U kunt het kenmerk productgroeplabel voor display-advertenties [ads_labels] maximaal 30 keer toevoegen. Dit kenmerk kan worden gebruikt met campagnes op basis van kosten per klik (CPC) en video-actiecampagnes.

Houd er rekening mee dat dit kenmerk niet wordt ondersteund in Shopping-campagnes.

Type Tekenreeks
Tekst/door tabs gescheiden kleding, schoenen
XML (feeds) <g:ads_labels>kleding</g:ads_labels>, <g:ads_labels>schoenen</g:ads_labels>