I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om märkning av strukturerad data för Merchant Center

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Märkning av strukturerad data är en maskinläsbar representation av din produktdata direkt på webbplatsen. Den kan användas för att dela din produktdata med Google Merchant Center. Den uppmärkning som läggs till i HTML-koden gör att Google och andra sökmotorer kan förstå och bearbeta innehållet på ett tillförlitligt sätt. Läs mer om hur du ställer in strukturerad data för Merchant Center.

Innehåll

Komma igång

Du kan använda strukturerade annotationer på schema.org så att Google kan hämta uppdaterad information direkt från din webbplats på ett tillförlitligt sätt. I Merchant Center kan du använda strukturerade annotationer för att uppdatera produktdata och göra det enklare att skapa och underhålla produktflödet.

Med giltig strukturerad uppmärkning kan vi läsa in din produktdata och tillhandahålla två funktioner:

• Automatiska varuuppdateringar: Med automatiska varuuppdateringar minskar risken för att kontot stängs av och varor underkänns om pris och tillgänglighet inte stämmer överens.
  • Automatiserade flöden: Med automatiserade flöden används inmatningsmetoden webbplatsgenomsökning för att skapa ett primärt flöde på ditt Merchant Center-konto.

Så fungerar det

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Märkning av strukturerad data är ett annoteringssystem som du kan lägga till på din webbplats. Med strukturerad data kan Google och andra webbplattformar automatiskt läsa in din webbplats och hämta produktdata direkt från din HTML-kod. Schema.org är en samling strukturerade datauppmärkningar och annotationer som stöds och används av stora sökmotorer och webbplattformar, inklusive Google.

Vi rekommenderar att felsöka problem med strukturerad data med Search Console eller verktyget för utökat resultat.

Automatiska varuuppdateringar med uppmärkning av strukturerad data

Med automatiska varuuppdateringar kan du förhindra att varor underkänns för att pris och tillgänglighet inte stämmer överens. Med den här funktionen kan Merchant Center uppdatera dina varor utifrån strukturerad data på din webbplats om produktinformationen är inaktuell.

Obs! Automatiska varuuppdateringar ersätter inte regelbundna uppdateringar av produktdata i Merchant Center.

Skapa flöden med uppmärkning av strukturerad data

Om du har annoterat din webbplats med strukturerad data kan du använda webbplatsgenomsökning när du väljer en flödesinmatningsmetod för att skapa ett produktdataflöde baserat på strukturerad data som du har angett på din webbplats.

Krav för uppmärkning av strukturerad data

• Märkning av strukturerad data måste ingå i HTML-koden som returneras från webbservern. Märkning av strukturerad data kan inte skapas med JavaScript efter att sidan har lästs in.
  • Målsidan kan inte ändras utifrån information om kunden, till exempel om du anpassar priserna utifrån kundens IP-adress eller typ av webbläsare.
  • Strukturerad data måste matcha de värden som visas för kunden. Om du anger felaktig data på produkternas målsidor bryter du mot våra riktlinjer för webbutvecklare.