I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om oppmerking for strukturerte data for Merchant Center

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Oppmerking for strukturerte data er en maskinlesbar versjon av produktinformasjonen din direkte på nettstedet, som gjør det enkelt å dele den med Google Merchant Center. Når du legger til oppmerkingen i HTML-koden, blir det enklere for Google og andre søkemotorer å tolke og behandle innholdet ditt nøyaktig. Finn ut hvordan du konfigurerer strukturerte data for Merchant Center.

I denne artikkelen

Kom i gang

Hvis du bruker strukturerte schema.org-annoteringer, kan Google konsekvent hente ut oppdatert informasjon direkte fra nettstedet ditt. I Merchant Center blir de strukturerte merknadene brukt til å oppdatere produktinformasjonen din og forenkle prosessen med å opprette og vedlikeholde produktfeeden din.

Når du bruker gyldig strukturert oppmerking, kan vi lese produktinformasjonen din og aktivere to funksjoner:

• Automatiske vareoppdateringer: Med automatiske vareoppdateringer kan du redusere risikoen for kontosperring og vareavvisninger på grunn av uoverensstemmelser i informasjonen om pris og tilgjengelighet.
  • Automatiske feeder: Denne funksjonen brukes til å opprette en hovedfeed i Merchant Center-kontoen via inndatametoden «gjennomsøking av nettsted».

Slik fungerer det

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg «Teksting» og ønsket språk.

Oppmerking for strukturerte data er et merknadssystem du kan legge til på nettstedet ditt. Med strukturerte data kan Google og andre nettplattformer automatisk lese nettstedet ditt og hente produktinformasjon direkte fra HTML-koden. Schema.org er en samling notater og annoteringer for strukturerte data som støttes og brukes av ledende søkemotorer og nettplattformer, inkludert Google.

For å feilsøke problemer knyttet til strukturerte data anbefaler vi at du bruker Search Console eller verktøyet for rike resultater.

Automatiske vareoppdateringer med oppmerking for strukturerte data

Med automatiske vareoppdateringer kan du unngå at varer avvises på grunn av uoverensstemmelser i informasjonen om pris eller tilgjengelighet. Med denne funksjonen kan Merchant Center oppdatere varene dine basert på de strukturerte dataene på nettstedet ditt i tilfelle produktinformasjonen er utdatert.

Merk: Automatiske vareoppdateringer er ikke en erstatning for regelmessige oppdateringer av Merchant Center-produktinformasjonen.

Lag feeder med oppmerking for strukturerte data

Hvis du har merket nettstedet ditt med strukturerte data, kan du bruke «gjennomsøking av nettsted» når du velger en inndatametode for feeden, slik at Google oppretter en feed for produktinformasjon basert på de strukturerte dataene du har oppgitt på nettstedet ditt.

Krav for oppmerking for strukturerte data

• Det må finnes oppmerking for strukturerte data i HTML-koden som returneres fra nettjeneren. Du kan ikke generere oppmerkingen for strukturerte data med JavaScript etter at siden er ferdig innlastet.
  • Du kan ikke endre landingssiden din på bakgrunn av informasjon om kunden. Du kan for eksempel ikke endre prisene dine ut fra kundens IP-adresse eller nettlesertype.
  • Det må være samsvar mellom de strukturerte dataene og verdiene som vises til kunden. Det er i strid med retningslinjene for nettutviklere å oppgi feil informasjon på produktlandingssidene dine.