In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Implementatiehandleiding

Stap 2: Maak een promotie

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.
Klik hier voor informatie over hoe u een promotie maakt in Merchant Center Next.

In dit artikel leest u op welke 2 manieren u een promotie kunt maken.

U moet promoties maken om informatie te geven over aanbiedingen die u wilt delen met klanten op Google. Als u promoties toevoegt aan producten die u verkoopt op Google, verschijnt er voor klanten een link voor een speciale aanbieding (bijvoorbeeld 15% korting of gratis verzending).

Meer informatie over best practices voor promoties

Optie 1: de promotiebuilder gebruiken

U vindt de promotiebuilder in het Promotiedashboard van uw Merchant Center-account. Hiermee kunt u handmatig afzonderlijke promoties invoeren. Gebruik de promotiebuilder als u een klein aantal promoties wilt indienen.

Voer de onderstaande stappen uit om promoties handmatig toe te voegen:

1. Klik in uw Merchant Center-account in het navigatiemenu op Marketing en dan op Promoties.
  2. Klik op de plusknop .
  3. Selecteer het land en de taal voor de promotie. Het land dat u selecteert, bepaalt de valuta voor de prijzen in de promotie.
  4. Selecteer de bestemming waar u de promotie wilt tonen: Shopping-advertenties, gratis vermeldingen of advertenties met lokale voorraad. U kunt meerdere bestemmingen selecteren.
  5. Selecteer de promotiecategorieën die het beste bij uw promotie passen.
  6. Volg de aanwijzingen en klik op Opslaan.

De promotiebuilder ondersteunt de volgende promotiecategorieën:

• Bedrag korting: bied een financiële korting voor uw artikelen
  • Percentagekorting: bied een kortingspercentage voor uw artikelen
  • Cadeau: bied een cadeau aan bij de aankoop van een bepaald artikel of een besteed bedrag
  • Gratis verzending: bied gratis verzending aan bij de aankoop van een artikel of een besteed bedrag (niet beschikbaar voor advertenties met lokale voorraad)

Met de promotiebuilder kunt u onder meer de bestedingsdrempels, kortingsbedragen en cadeaubeschrijvingen opgeven. Nadat u de promotiecategorie heeft geselecteerd, geeft de tool alle beschikbare opties voor uw promotie weer. Volg de aanwijzingen en handleidingen om uw promotie te maken.

Als u uw promoties wilt toepassen op specifieke producten in uw productfeed, kiest u Aangepaste filters op basis van productkenmerken maken in de promotiebuilder. Met deze optie kunt u specifieke verzamelingen van aanbiedingen uit uw productfeed selecteren en deze uitsluiten van of opnemen in uw promoties. U kunt opgeven op welke artikelen een promotie moet worden toegepast via een of meer van de volgende kenmerken:

Opmerking: De tekst in de filters is hoofdlettergevoelig.

Als advertenties met lokale voorraad de bestemming zijn van uw promotie:

• Geef tijdens het instellen een link op naar de detailpagina van uw promotie. De promotielink wordt gebruikt om de inwisselbaarheid en geldigheid van de lokale promotie te verifiëren.
  • Selecteer uw Google-bedrijfsprofiel tijdens het instellen om te bepalen welke bedrijfsprofielen geschikt zijn voor de promotie. U kunt alle bedrijfsprofielen kiezen of u beperken tot specifieke winkelcodes.

Volg de bovenstaande stappen voor de promoties die u wilt maken met de promotiebuilder. Als u promoties maakt met de promotiebuilder, kunt u nog steeds promoties uploaden via een promotiefeed (ga naar optie 2 hieronder).

Alle promoties verschijnen op uw dashboard.

Optie 2: een promotiefeed maken

Een promotiefeed is een spreadsheet met alle promoties die u online gebruikt. Gebruik een promotiefeed als u een groot aantal promoties wilt indienen.

U moet eerst een spreadsheet maken (bijvoorbeeld een txt-bestand, xml-bestand of Google Spreadsheets). Klik voor meer informatie op Promotiefeeds in de rechterbovenhoek van uw Promotiedashboard. In de feedspecificatie voor promoties vindt u alle informatie. Ga naar Een promotie bewerken of de promotiestatus wijzigen om wijzigingen aan te brengen in een bestaande promotie.

Als u interesse heeft in het promotieprogramma, vult u het formulier voor Merchant Center-promoties in. Als u al over promotiefeeds voor andere providers beschikt, kunt u regels instellen om bestaande gegevens aan te passen, zodat deze voldoen aan de vereisten van onze productfeedspecificaties. Ga naar feedregels instellen voor meer informatie.

Verwerkingsresultaten van feeds beoordelen

U kunt de resultaten van alle feedverwerkingen op basis van bestanden of Google-spreadsheets controleren. Zo vindt u de resultaten:

1. Klik in uw Merchant Center-account in het navigatiemenu op Marketing en dan op Promoties.
  2. Klik rechtsboven in het Promotiedashboard op Promotiefeeds.
  3. Klik op de naam van de promotiefeed die u wilt controleren.
  4. Controleer de resultaten:
    • Eigenschappen: Dit zijn onder andere belangrijke feedeigenschappen. Welke eigenschappen worden getoond, hangt af van de invoermethode van de feed. Hier vindt u kenmerken zoals invoermethode, tijdzone, bestandsgrootte, gedetecteerd scheidingsteken (indien van toepassing) en meer.
    • Kenmerken: De kenmerken moeten voldoen aan de productspecificaties van het Merchant Center-programma waarvoor uw feed is aangemeld. In dit gedeelte kunt u alle kenmerken bekijken die we hebben gevonden in uw feed, inclusief de kenmerken die worden herkend en gekoppeld zijn aan de feedspecificatie. U ziet ook niet-herkende kenmerken die niet overeenkomen met een van de kenmerken in de productspecificaties. U kunt de lijst bekijken en tools zoals feedregels gebruiken om Merchant Center te laten weten welk niet-herkend kenmerk u wilt gebruiken om een Google-kenmerk in te vullen. U kunt bijvoorbeeld de waarde gebruiken die u heeft ingevoerd voor de productnaam [product_name] in het kenmerk titel [title].
    • Gegevens verwerken: In dit gedeelte vindt u het aantal artikelen in uw feed en artikelen waarvoor artikelproblemen zijn gevonden. In de lijst met artikelproblemen vindt u informatie over het aantal artikelen met problemen in uw feed, alsook voorbeelden en links naar documentatie om het probleem op te lossen.

Optie 3: de Content API voor promoties gebruiken

U kunt uw promotiegegevens met Google delen en beheren met de Content API.

De Content API is beschikbaar voor verkopers in de volgende landen. In de onderstaande tabel vindt u hoe het doelland de promotie beschikbaar kan maken in de talen die in dat land worden ondersteund.

Land Ondersteunde talen
Australië Engels
Brazilië Portugees en Engels
Canada Engels en Frans
Frankrijk Frans en Engels
Duitsland Duits en Engels
India Engels
Italië Italiaans en Engels
Japan Japans en Engels
Nederland Nederlands en Engels
Zuid-Korea Koreaans en Engels
Spanje Spaans en Engels
Verenigd Koninkrijk Engels
Verenigde Staten Engels

Meer informatie over het gebruik van de Content API for Shopping

Optie 4: promoties van externe partners gebruiken (alleen in de Verenigde Staten)

Als u een Shopify- of WooCommerce-account heeft, kunt u uw productkortingen op deze platforms koppelen aan uw Merchant Center-account om uw promoties voor uw producten op Google te laten zien. U hoeft de promoties niet via uw Merchant Center-account te maken als u deze functie gebruikt. Meer informatie over hoe u promoties maakt en beheert met externe partners