In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Indeling en kenmerken van promotiefeed

In dit artikel vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over het maken, indienen en updaten van uw promotiefeed.

Uw promotiefeed bevat de informatie over de promoties die u wilt tonen op Google.

Welke velden van de promotiefeed (kenmerken) zijn vereist?

Deze feedkenmerken zijn vereist:
  • Aanbieding-id [promotion_id]
  • Producten die in aanmerking komen voor de promotie [product_applicability]
  • Kortingscode vereist [offer_type]
  • Promotietitel [long_title]
  • Startdatum promotie [promotion_effective_dates]
  • Producten die in aanmerking komen voor online promotie [redemption_channel]

Ga voor meer informatie en richtlijnen naar ons artikel Feedspecificatie voor promoties.

Waarom krijg ik een serverfoutmelding als ik mijn promotiefeed upload?

Er zijn 2 hoofdredenen voor serverfoutberichten:

1. De waarde van het kenmerk startdatum van de promotie [promotion_effective_dates] is onjuist. Lees voor uitgebreide informatie over de indeling van de start- en eindtijden van promoties het artikel Feedspecificatie voor promoties.
  2. De feedtemplate is verouderd. Gebruik de huidige feedtemplate.

Hoe maak ik een promotie?

U kunt een promotie maken met de promotiebuilder op het Promotiesdashboard van uw Merchant Center of met een promotiefeed. Lees meer informatie over promoties maken en indienen. Uw promotiefeed moet voldoen aan de feedspecificatie voor promoties, aan de redactionele vereisten en aan het programmabeleid.

Hoe kan ik een promotie wijzigen?

Promoties die nog niet zijn goedgekeurd, kunnen worden bewerkt in de promotiebuilder of door een geüpdatete promotiefeed te uploaden. Nadat een promotie is goedgekeurd, kunt u bepaalde informatie nog steeds bewerken via de promotiebuilder. In dit artikel leggen we uit hoe u een promotie bewerkt of de promotiestatus wijzigt.

Hoe gebruikt Google de kenmerken in de feed?

Sommige kenmerken, zoals algemene inwisselcode [generic_redemption_code], zijn direct zichtbaar in de weergave van uw promotie. Andere kenmerken werken op de achtergrond om te bepalen waar uw promotie moet worden getoond. Dat geldt bijvoorbeeld voor de kenmerken startdatum promotie [promotion_effective_dates] en producten die in aanmerking komen voor de promotie[product_applicability]. Gebruik de vereiste kenmerken als u een feed maakt en indient, plus eventuele voorwaardelijke kenmerken die van toepassing zijn op uw promoties.

Het optionele kenmerk waardetype kortingsbon [coupon_value_type] geeft aan welk type promotie u uitvoert. Daardoor kan Google een meer geautomatiseerd beoordelingsproces uitvoeren en de promotiegoedkeuring sneller worden uitgevoerd.

Bekijk Feedspecificatie voor promoties voor de specifieke functies van elk kenmerk.

Kan ik ook meerdere promoties voor hetzelfde product toevoegen aan mijn productfeed?

Ja, u kunt voor elk product meerdere promoties in uw productfeed indienen. Dien de promoties in als door komma's gescheiden waarden in een door tabs gescheiden bestand, of als unieke rijen in een XML-bestand. Zie de voorbeelden in de onderstaande tabel.

Feedtype Instructies Voorbeeld
.txt U kunt meerdere kenmerken voor aanbieding-id [promotion_id] aan een artikel toevoegen door de waarden gescheiden door komma's op te geven in de kolom Aanbieding-id. Bijvoorbeeld: Vervang PROMO1, PROMO2 en PROMO3 door de daadwerkelijke kenmerken voor aanbieding-id [promotion_id]. PROMO1,PROMO2,PROMO3
XML U kunt meerdere kenmerken voor aanbieding-id [promotion_id] aan een artikel toevoegen door meerdere regels in te voegen. Bijvoorbeeld: Vervang PROMO1 en PROMO2 door de daadwerkelijke kenmerken voor aanbieding-id [promotion_id]. <g:promotion_id>PROMO1</g:promotion_id>
<g:promotion_id>PROMO2</g:promotion_id>
API U kunt meerdere kenmerken voor aanbieding-id [promotion_id] aan een artikel toevoegen door meerdere regels in te voegen. Bijvoorbeeld: Vervang PROMO1 en PROMO2 door de daadwerkelijke kenmerken voor aanbieding-id [promotion_id]. <sc:attribute name="promotion_id">PROMO1</sc:attribute>
<sc:attribute name="promotion_id">PROMO2</sc:attribute>

Hoeveel promoties worden er tegelijkertijd weergegeven?

Er kunnen maximaal 10 kenmerken voor aanbieding-ID [promotion_id] aan één artikel worden toegewezen in de productfeed. Advertenties en gratis vermeldingen tonen één promotie per product.
Als er meerdere promoties zijn toegewezen, krijgen promoties met de waarde 'specifieke producten' voor het kenmerk productbeschikbaarheid [product_applicability] voor de promotie prioriteit boven promoties met de waarde 'alle producten' voor het kenmerk productbeschikbaarheid [product_applicability] voor de promotie.

Kan ik een aanbieding-ID opnieuw gebruiken?

Als een promotie tijdens de beleidsreview is afgewezen en niet is gestopt, kunt u de aanbieding-id [promotion_id] opnieuw gebruiken. Als de promotie al is goedgekeurd op basis van het beleid of is gestopt, kunt u de aanbieding-id niet opnieuw gebruiken.

Wanneer moet ik een aanbieding-ID toevoegen aan de productfeed?

Als de promotie van toepassing is op specifieke producten, voegt u de aanbieding-id [promotion_id] toe aan de kolom Aanbieding-id in de productfeed voor elk product waarop de promotie van toepassing is. De promotie wordt afgewezen als de aanbieding-id [promotion_id] niet is toegewezen in de productfeed.
Wat is het verschil tussen de kenmerken startdatum promotie en weergavedatums voor promotie, en waarom is het handig om beide te gebruiken?
  • Weergavedatums voor promotie [promotion_display_dates]: als de promotie openbaar beschikbaar is.
  • Startdatum promotie [promotion_effective_dates]: als de promotie kan worden getest op uw website.

Gebruik beide kenmerken om de validatiereview van uw promotie af te ronden vóór de openbare weergavedatum.

Opmerking: Dit is alleen mogelijk als u uw promotie uploadt via een promotiefeed. Het kenmerk startdatum promotie [promotion_effective_dates] is niet beschikbaar als u de promotiebuilder gebruikt.

Als u deze methode wilt gebruiken, geeft u een startdatum op voor het kenmerk startdatum promotie [promotion_effective_dates] die eerder is dan het kenmerk weergavedatums voor promotie [promotion_display_dates]. Google start het testproces op de datum die u opgeeft voor startdatum promotie [promotion_effective_dates]. De einddatum van startdatum promotie [promotion_effective_dates] moet overeenkomen met de einddatum van de weergavedatums voor promotie [promotion_display_dates]. Als uw promotie wordt goedgekeurd, gaat deze live bij de begintijd voor weergaveperiode voor promotie [promotion_display_dates].

Zorg ervoor dat uw promotie kan worden getest en zoals beschreven werkt op uw website.