In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Promotiestatus

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

In dit artikel vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over openstaande en afgewezen promotiestatussen.

Elke promotie heeft een status die aangeeft of deze geschikt is om op Google te worden getoond.

Hoe kom ik achter de status van mijn promotie?

Volg deze stappen:

1. Ga naar het Promotiesdashboard in uw Merchant Center-account.
  2. Controleer de status van elke promotie in de kolom Status.
  3. Klik op Reviewstatus bekijken. Een beoordeling aanvragen voor problemen met promotie- of productgegevens

Ontdek meer informatie over hoe u uw promotiestatus bevestigt.

Waarom is mijn promotie niet beoordeeld?

Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom promoties nog niet zijn beoordeeld:

1. Promotiebeoordelingen worden meestal binnen 12 uur uitgevoerd, maar dit kan tot 24 uur duren, vooral als de promotie binnen 24 uur vóór de begintijd is ingediend.
  2. De begindatum/-tijd van de promotie is nog niet bereikt. Promoties worden pas getest tijdens een validatiereview als de begindatum en -tijd is bereikt.
Waarom is mijn promotie afgekeurd?

Het kan zijn dat uw promotie de beleidsreview of de validatiereview (promotiecheck) niet heeft doorstaan. Hieronder vindt u de meestvoorkomende redenen voor afkeuringen:

• Mijn promotie is tijdens de beleidscontrole afgewezen.
  • Mijn promotie is afgewezen tijdens de validatiereview.
    • De promotion_id is niet toegewezen aan de toepasselijke artikelen in uw productfeed.
    • De promotion_id is toegewezen aan ongeschikte artikelen.
    • De promotie biedt niet de beloofde korting.
    • De kortingsprijs wordt vermeld op de landingspagina van het product.
    • De basisprijs van het product staat niet vermeld op de landingspagina.
    • Het cadeau wordt niet getoond in de winkelwagen of bij het betaalproces.
Wanneer wordt mijn promotie beoordeeld?

Het beoordelingsproces bestaat uit 2 stappen: de beleidsreview en de validatiereview (promotiecheck). De status van de promotie is In beoordeling totdat beide stappen van de beoordeling zijn afgerond.

Tip: We raden u aan om promoties 24 uur vóór de begintijd in te dienen, zodat het beoordelingsproces soepel en tijdig verloopt. Anders kan de promotie 24 uur vertraging oplopen.

Mijn promotie is begonnen, maar wordt nog steeds niet weergegeven. Waarom niet?

Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de weergave van uw promoties:

1. Items in uw feed zijn niet volledig verwerkt.
  2. De begintijd in de datumkenmerken is onjuist.
  3. De waarden voor promotion_id staan niet in uw productfeed.
  4. De promotion_id in de productfeed komt niet exact overeen met de promotion_id in de promotiefeed.
  5. De gegevens zijn niet op tijd ingediend.

Opmerking: In sommige gevallen kunnen unieke promoties niet worden bekeken op mobiele apparaten.

Wat is de verwerkingstijd voor het indienen van een promotie en de weergave ervan op Google?

Dien promoties in tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag. Nadat u een promotie heeft ingediend, kan de verwerking, beoordeling en validatie 24 uur duren, hoewel dit proces meestal binnen 12 uur wordt afgerond. Het kan ook enkele uren duren voordat uw promotie live gaat nadat deze volledig is goedgekeurd, of voordat uw promotie niet meer wordt getoond in advertenties en gratis vermeldingen nadat u de promotie heeft gestopt.

Hoe bewerk ik een promotie?

Promoties die nog niet goedgekeurd zijn, kunnen worden bewerkt in de promotiebuilder of door een geüpdatete promotiefeed te uploaden. Nadat een promotie is goedgekeurd, kunt u bepaalde informatie nog steeds bewerken via de promotiebuilder. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een promotie bewerkt of de promotiestatus wijzigt.

Wat gebeurt er met mijn bestaande promoties als ik een nieuwe promotiefeed upload?

Als u een nieuwe promotiefeed uploadt ter vervanging van de huidige promoties, worden bestaande promoties niet gestopt of verwijderd. Bestaande promoties blijven actief in de opgegeven periode en verlopen als de promoties van de nieuwe feed zijn toegevoegd.

Opmerking: Verlopen promoties blijven één jaar na de vervaldatum in het Promotiesdashboard staan.

Mijn promotie is tijdens de validatiecontrole (promotiecheck) afgewezen, maar ik heb de vereiste wijzigingen nu doorgevoerd. Hoe kan ik mijn promotie opnieuw laten testen?

Ga naar het Promotiesdashboard in uw Merchant Center-account door onder Marketing in het navigatiemenu de optie Promoties te selecteren. Kies de promotie die u opnieuw wilt testen, breng de wijzigingen aan en dien de promotie opnieuw in.

Hoe kan ik zien of ik een inwisselcode heb ingediend bij mijn promotie?

Als u uw promotie heeft ingediend via de promotiebuilder in uw Merchant Center-account, volgt u deze stappen:

1. Ga naar het Promotiesdashboard.
  2. Zoek de promotion_id die u wilt checken.
  3. U vindt uw promotiecode in de kolom Promotiecode.

Als u uw promotie via een feed heeft ingediend, checkt u uw laatste feedinzending op inwisselcodes.

Waarom zijn mijn verlopen promoties nog steeds zichtbaar als ik de status van mijn promoties in het Promotiesdashboard filter op Niet beëindigd?

De promotiestatus geeft aan of een promotie handmatig is beëindigd in het Promotiedashboard. Houd er rekening mee dat beëindigde promotion_id's definitief worden gedeactiveerd en niet opnieuw kunnen worden gebruikt of gestart.

Als een goedgekeurde promotie verloopt en niet handmatig is beëindigd, blijft de promotie in uw dashboard staan als Zichtbaar maar wordt deze niet meer getoond. Goedgekeurde promoties die zijn verlopen, kunnen ook niet opnieuw worden gebruikt of gestart.