Onboardingguide

Översikt över produktdataspecifikationen för Merchant Center

Overview of Merchant Center’s product data specification [hero image]

sidan med den fullständiga produktdataspecifikationen i Merchant Center visas alla attribut du måste ange om du vill att produkterna ska visas i Shopping-annonser och gratis produktannonser.

Vissa attribut krävs för alla produkter, en del krävs för vissa typer av produkter (t.ex. kläder), och andra rekommenderas. Om du inte anger ett obligatoriskt attribut kan det hända att produkten inte visas i Shopping-annonser och produktinformation, och om du inte anger rekommenderade attribut kan det leda till att produkter visas mer sällan. Läs igenom hela dokumentet om du vill vara säker på att dina produkter visas i Shopping-annonser och gratisannonser.

I produktdataspecifikationen finns också riktlinjer för hur du skickar in data av hög kvalitet till Google. Aktuella, omfattande och korrekta produktuppgifter hjälper till att locka kunder till produkterna. Några tips som undviker vanliga överträdelser av datakvaliteten:

Overview of Merchant Center’s product data specification [infographic]

Förhindra att flödet stängs av genom att läsa relevanta policyer för att visa produkter gratis på Google, policyerna för Shopping-annonser och produktdataspecifikationen noggrant.