I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Veiledning for programtilgang

Oversikt over Merchant Center-spesifikasjonen for produktinformasjon

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

siden med den fullstendige Merchant Center-spesifikasjonen for produktinformasjon finner du alle attributtene du må sende inn for at produktene dine skal inkluderes i Shopping-annonser og gratis produktoppføringer.

Enkelte attributter er obligatoriske for alle produkter, noen er obligatoriske for utvalgte produkttyper (for eksempel klær), mens andre bare er anbefalt. Hvis du unnlater å sende inn et obligatorisk attributt, kan det føre til at det aktuelle produktet ikke vises i Shopping-annonser og oppføringer. Hvis du unnlater å sende inn et anbefalt attributt, kan det føre til at produktet vises sjeldnere. Les gjennom hele dokumentet for å forsikre deg om at produktene dine vises i Shopping-annonser og gratis oppføringer.

I spesifikasjonen for produktinformasjon finner du også retningslinjer for innsending av høykvalitetsdata til Google. Oppdatert, omfattende og nøyaktig produktinformasjon bidrar til at kundene trekkes til produktene dine. Her er noen anbefalte fremgangsmåter du kan bruke for å unngå vanlige brudd på retningslinjene for datakvalitet:

Overview of Merchant Center’s product data specification [infographic]

For å unngå at feeden din blir suspendert, bør du gå grundig gjennom de relevante retningslinjene for gratis oppføring av produkter på Google, retningslinjene for Shopping-annonser og spesifikasjonen for produktinformasjon.