In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Toelatingsgids

Overzicht van productspecificaties in Merchant Center

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Op de pagina met volledige productspecificaties in Merchant Center staan alle kenmerken die u moet opgeven om uw producten te laten weergeven in Shopping-advertenties en gratis productvermeldingen.

Sommige kenmerken zijn vereist voor alle producten, sommige zijn vereist voor bepaalde soorten producten (zoals kleding) en andere zijn aanbevolen. Als u vereiste kenmerken niet opgeeft, wordt het betreffende product mogelijk niet weergegeven in Shopping-advertenties en -vermeldingen. Als u aanbevolen kenmerken niet gebruikt, worden uw producten misschien minder vaak weergegeven. Lees het hele document om te zorgen dat uw producten worden weergegeven in Shopping-advertenties en gratis vermeldingen.

Bij de productspecificaties vindt u ook richtlijnen voor het indienen van hoogwaardige gegevens bij Google. Actuele, volledige en nauwkeurige productgegevens maken uw producten aantrekkelijker voor klanten. Hier volgen enkele praktische tips om veelvoorkomende gebreken in de gegevenskwaliteit te voorkomen:

Overview of Merchant Center’s product data specification [infographic]

Lees het relevante beleid voor gratis productvermeldingen op Google, het beleid voor Shopping-advertenties en de productspecificaties goed door om te voorkomen dat uw feed wordt opgeschort.