Selgerrangeringer på Google Shopping

Selgerrangeringer på Google Shopping kan være basert på én eller flere av følgende kilder:

• Google Trusted Stores – et gratis sertifiseringsprogram der kunder kan få hjelp til å finne nettbutikker der de får en god handleopplevelse.
  • Google Kundeanmeldelser – et gratis program der det samles inn vurderinger etter kjøp på vegne av annonsører.
  • StellaService – et uavhengig selskap som analyserer kvaliteten på kundeservicen din gjennom måling av prosessene dine for kundestøtte, frakt og retur.
  • Samlede resultatberegninger fra Google-ledede shoppingundersøkelser.
  • Vurderinger fra Google Forbrukerundersøkelser – en plattform for markedsundersøkelser der vi samler inn data for bestemte domener og bedrifter.
  • Shopping-anmeldelser for domenet for butikken din (innbefattet anmeldelser fra ulike tredjepartskilder).

Vi endrer ikke eksisterende anmeldelser. Vi informerer brukere om anmeldelser fra nettsteder for selgerrangeringer. Vi formidler konsekvente rangeringer ved å skalere rangeringene på nytt på en skala fra 1 til 5 og filtrere bort anmeldelser som Google mener er tvilsomme eller på annet vis lite troverdige.

Rangeringene av butikken din kan vises automatisk uten at du må gjøre noe. Vi kommer til å forbedre og finstemme rangeringene våre etter hvert som vi videreutvikler dette programmet. Vi forventer at antallet rangerte butikker på Google Shopping vokser i takt med oppdateringene av denne funksjonen.

Hvis butikken din ikke har fått noen rangeringer ennå, kan du kontakte en av disse tjenestene:

Tjeneste Tilgjengelige land Beskrivelse
Google Trusted Stores logo Australia, Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Japan, USA Et sertifiseringsprogram der det samles inn anmeldelser etter transaksjoner for selgere som deltar.

Registrer deg gratis her.
AT, BE, BR, CA, CH, CZ, DK, ES, IT, MX, NL, NO, NZ, PL, RU, SE, TR

Et gratis program der det samles inn vurderinger etter kjøp på vegne av annonsører.

Finn ut hvordan du registrerer deg for Google Kundeanmeldelser-programmet, her.

Evaluering av Google
og/eller
StellaService-logo
Frankrike, Storbritannia, Tyskland, USA I disse programmene måles og analyseres kvaliteten på kjøpsopplevelsen hos forskjellige forhandlere på nettet.

StellaService er et uavhengig selskap som måler kvaliteten på kundeservicen i bedriften din samt bedriftens prosesser for frakt og retur.

Google samler inn data om utvalgte selgere og kjøpsopplevelsen de tilbyr.

Fyll ut dette skjemaet for å gi Google og StellaService beskjed om at du ønsker en evaluering av bedriften din.
Anmeldelsespartnere Se nettstedet for hver partner Google samarbeider med alle vurderingspartnerne som er vist her. Ta kontakt med den partneren du ønsker å samarbeide direkte med.

Beregning av selgerrangeringer i Google Shopping-resultater

Vi ønsker at rangeringene våre skal gi et nøyaktig bilde av kvaliteten annonsøren leverer. Som nevnt ovenfor kan vi bruke en rekke kilder for å oppnå dette.

Feilsøking av butikkrangeringer

Nedenfor følger noen vanlige problemer du kan støte på med selgerrangeringer og Google Shopping.

Gale rangeringer

Hvis du finner rangeringer du mener er feil, må du kontakte nettstedet for rangeringene for å kunne løse problemet. Du kan ikke svare på individuelle selgeromtaler på Google Shopping. Hvis du vil svare på en selgeromtale, må du gå til nettstedet der rangeringen av selgeren ligger ute. Vi legger foreløpig ikke ut selgernes svar på selgeranmeldelser i Google Shopping-resultater.

Hvis du tror at selgerrangeringer fra en annen butikk vises med produktene dine, må du forsikre deg om at butikknavnet ditt og det registrerte domenet i Merchant Center-kontoen ikke samsvarer med opplysningene til den andre butikken på tredjepartens nettsteder for selgerrangeringer. Hvis denne informasjonen samsvarer og du ikke kan gjøre noen endringer, må du kontakte oss, slik at vi kan se nærmere på dette.

Selgerrangeringene mine vises ikke

Anmeldelser legges ikke til i Google Shopping-resultater i sanntid, så det kan være en liten forsinkelse mellom når du mottar en ny anmeldelse, og når den legges til i rangeringen i Google Shopping-resultatene. Det samme gjelder dersom en anmeldelse fjernes fra et nettsted for selgerrangering. Hvis du ser at omtalene ikke vises lenger, må du sørge for at butikknavnet og det registrerte domenet er samsvarende i Google Merchant Center-kontoen din og på tredjeparts nettsteder med rangering av selgere. Finn ut mer om hvordan du oppdaterer butikknavnet og nettadressen i Google Merchant Center-kontoinnstillingene.

Vanligvis må bedriften din ha minst 150 unike selgervurderinger fra de siste tolv månedene for at stjernerangeringer skal vises på Google Shopping. Vi kan imidlertid vise rangeringer for selgere med færre enn 150 anmeldelser hvis vi har tilstrekkelig med data fra andre kilder til å gi en nøyaktig rangering.