I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Oversikt over selgervurderinger

Merk: Denne artikkelen er skrevet for selgere som vil finne ut hvordan selgervurderinger fungerer. Hvis du er interessert i å legge til shopping-anmeldelser på Google, kan du lese artikkelen Legg til eller slett shopping-anmeldelser. Hvis du vil vise anmeldelser av bestemte produkter, kan du finne ut mer om produktrangeringer.

Selgervurderinger gjør det enkelt for folk å finne bedrifter som tilbyr kundeopplevelser av høy kvalitet, noe som for kundene er tillitsvekkende og betyr at de kan treffe mer veloverveide kjøpsbeslutninger. Med selgervurderinger kan altså selgere få bedre resultater fra annonser og organiske oppføringer samt besøk fra enda bedre kvalifiserte kunder på landingssidene sine.

Måten du kommer i gang med selgervurderinger på, er den samme uansett om du vil forbedre annonsene eller de kostnadsfrie oppføringene dine.

Hvor og hvordan selgervurderinger vises

Her ser du en selgervurdering i Google Ads.

Gjennom selgervurderinger kan du fremheve kundeopplevelsen du tilbyr i butikken, i annonser og kostnadsfrie formater, og vurderingene kan vises på YouTube og i Søkenettverket – både på nett og mobil. Selgervurderinger kan inneholde

• en rangering på skalaen 1–5 stjerner
  • antallet anmeldelser som er skrevet av bedriften
  • en kvalifikator (f.eks. gjennomsnittlig leveringstid) som angir bakgrunnen for den aktuelle vurderingen (hvis data er tilgjengelige)
  • en link til nylige anmeldelser

Kostnadsfritt

Rike resultater

Selgervurderinger kan også vises ved siden av søkeresultater som fremhever bestemte selgere, når kunder shopper på Google. I disse vises i så fall den aktuelle stjernerangeringen og antallet anmeldelser.

Her ser du selgervurderingene som vises i rike resultater i Google Ads.

Kostnadsfrie oppføringer

Når kunder samhandler med kostnadsfrie oppføringer på Søk eller Shopping, får de se en selgervurdering med navnet på og vurderingen av selgeren, noe som gjør at selgeren fremstår som seriøs overfor kundene.

Her ser du den første halvdelen av en vurdering av en produktselger i Google Ads.Her er den andre halvdelen av en vurdering av en produktselger i Google Ads.

Annonser

Tekstannonser

Med selgervurderinger blir det vist en rangering og kvalifikator ved siden av tekstannonser, slik at kunder får se hvilke annonsører som anses å yte høykvalitetstjenester. Du må ha en selgervurdering på 3,5 stjerner eller høyere for at den skal vises i tekstannonser.

Her ser du en selgervurdering i Google Ads.

Slik får du vist vurderinger

Måten du kommer i gang med selgervurderinger på, er den samme uansett om du vil forbedre annonsene eller de kostnadsfrie oppføringene dine.

Google innhenter selgervurderinger fra brukere på Google og anerkjente nettsteder som samler inn anmeldelser av bedrifter fra ulike steder. Disse vurderingene gjenspeiler kundenes totalopplevelse av bedriften etter salg på landsbasis.

Når du har en selgervurdering i et gitt land, vises den som standard i annonsene og oppføringene dine.

Hvis butikken din ikke har noen anmeldelser eller selgervurderinger, kan du komme i gang ved hjelp av en av disse tjenestene:

Tjeneste Beskrivelse
Google Kundeanmeldelser

Dette er et kostnadsfritt program som samler inn anmeldelser etter salg på vegne av selgere, og som administreres i Google Merchant Center.

Finn ut hvordan du registrerer deg for Google Kundeanmeldelser-programmet, i denne veiledningen.

Støttede partnere innen anmeldelser Google samarbeider med alle de støttede partnerne innen anmeldelser vi lister opp senere i denne artikkelen. Ta kontakt direkte med partneren du vil samarbeide med.
Evaluering fra Google og/eller andre evalueringspartnere

I disse programmene måles og analyseres kvaliteten på kjøpsopplevelsen hos ulike nettforhandlere.

Google samler inn data om utvalgte selgere og kjøpsopplevelsen de tilbyr, via Google Søk og undersøkelser ledet av Google. Du kan gjøre det enklere for Google å samle inn slike data ved å registrere deg for Google Merchant Center.

Hvor kommer vurderingene fra?

Google endrer ikke eksisterende selgervurderinger. Vi vil at vurderingene skal være konsekvente, så vi kalibrerer vurderingene og filtrerer ut alle vi anser som upålitelige (f.eks. nettsøppel og uriktig bruk) eller på andre måter tvilsomme (f.eks. anmeldelser som ikke indikerer at en transaksjon har funnet sted). Google baserer selgervurderingene på en rekke kilder, blant annet disse:

• Google Kundeanmeldelser – et kostnadsfritt program som samler inn anmeldelser etter salg på vegne av selgere, og som administreres i Google Merchant Center
  • shopping-anmeldelser på domenet for butikken din, deriblant kommentarer etter salg innhentet fra de støttede partnerne innen anmeldelser som er oppført nedenfor, samt brukere av Google Søk
  • samlede resultatberegninger fra shoppingundersøkelser ledet av Google
    Merk: Anmeldelsene er ikke bekreftet av Google.

Støttede partnere innen anmeldelser

Vi innhenter også anmeldelser fra de uavhengige nettstedene for anmeldelser nedenfor:

Samler du inn selgervurderinger på vegne av selgere?
  • Hvis du allerede samarbeider med Google om selgervurderinger og trenger hjelp, kan du kontakte oss.
  • Hvis du er vurderingsinnsamler og ønsker å samarbeide med Google om selgervurderinger, kan du lese kravene våre og fylle ut interesseskjemaet for å få vurdert om du er kvalifisert.
    • Merk: Vanligvis legges det til bare én eller to nye partnere per år.

Slik kan du se om du har en selgervurdering

Du kan sjekke om du har en selgervurdering, ved å erstatte «{nettstedet_ditt}» med nettadressen til startsiden din i denne nettadressen:

https://www.google.com/shopping/ratings/account/lookup?q={nettstedet_ditt}

Du kan se informasjon om butikken din og selgervurderingene dine hvis nettstedet ditt innfrir de nedre tersklene for selgervurderinger.

Hvis domenet for nettstedet ditt varierer fra land til land, må du gjenta fremgangsmåten ovenfor for hver variant. Og hvis nettstedet har det samme domenet i flere land og anmeldelser i en rekke land, returnerer den ovennevnte nettadressen en side for ett land. Du kan endre landskoden i nettadressen som vises i nettleseren, for å se andre land. Hvis nettadressen for eksempel inneholder «c=SE», kan du oppdatere dette til «c=NO» for å se vurderinger gitt i Norge.

Merk: Hvis vi ikke har informasjon om butikken din, eller om den ikke innfrir minsteterskelen for selgervurderinger, er det ikke sikkert at det lastes inn en side med selgervurderinger på startsiden. I tillegg kan feil startside eller en ugyldig nettadresseverdi forhindre innlasting av en side med selgervurderinger. Hvis du har en selgervurdering tilknyttet domenet ditt, blir ikke den nødvendigvis vist i annonser, siden aktiveringen er avhengig av auksjonsdynamikk og andre faktorer.

Feilsøking av butikkvurderinger

Nedenfor ser du noen vanlige problemer du kan støte på i forbindelse med selgervurderinger.

Feil vurderinger

Hvis du har sett vurderinger du mener er feil, kan du løse dette problemet ved å kontakte nettstedet som er vert for disse vurderingene. Du kan ikke svare på individuelle selgeranmeldelser gjennom Merchant Center. For å svare på en selgeranmeldelse, gå til nettstedet for selgeranmeldelsen og svar på den der. Per nå viser vi ikke selgeres svar på selgeranmeldelser.

Hvis du mener at selgervurderinger fra en annen butikk vises med produktene dine, må du påse at butikknavnet og det registrerte domenet som er oppført i Merchant Center-kontoen din, ikke samsvarer med opplysningene den andre butikken har oppgitt på tredjepartsnettstedene for selgervurderinger. Hvis denne informasjonen samsvarer og du ikke kan redigere den, kan du kontakte oss, så skal vi undersøke dette videre.

Selgervurderingene mine vises ikke

Det blir ikke lagt til anmeldelser i sanntid, så derfor kan det gå noe tid fra du mottar en ny anmeldelse til den tas med i vurderingen din. Det samme gjelder dersom anmeldelser fjernes fra nettsteder for selgervurderinger. Hvis du ser at anmeldelsene dine ikke vises lenger, må du sørge for at butikknavnet og det registrerte domenet samsvarer i Google Merchant Center-kontoen din og på tredjepartsnettstedene for rangering av selgere. Du kan oppdatere butikknavnet og nettadressen din i Merchant Center. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer kontoer.

For at vurderinger skal vises i et bestemt land, må bedriften ha nok unike anmeldelser skrevet i dette landet i løpet av de siste 12 månedene til at vi kan beregne en pålitelig selgervurdering. Antallet anmeldelser som kreves, kan variere fra selger til selger, men de fleste selgere kan få en vurdering etter å ha samlet inn minst 100 kvalifiserte anmeldelser (f.eks. anmeldelser etter salg, som partnere innen anmeldelser noen ganger merker som «bekreftet» eller «etter kjøp»).

I tillegg må disse kriteriene innfris før selgervurderinger kan vises i tekstannonser:

• Den gjennomsnittlige stjernerangeringen skal være minst 3,5.
  • Domenet til annonsens synlige nettadresse må samsvare med domenet vurderingene ligger på.
  • Anmeldelser fra brukere i et gitt land bidrar bare til vurderingen av bedriften i det aktuelle landet. Det kan hende at vi ikke viser selgervurderinger dersom tilbakemeldingene som er sendt inn, ikke er relevante for det du markedsfører i den aktuelle annonsen.